ASW28 píše:Zdravím vás, mám jednu prosbu, jak jste si určitě všimli, vlastním T9x + FrSkyA chci se zeptat, co znamená, když mi modul za letu občas pípne ? Někdy 1x a někdy 2x ? Jsem z toho zmatený a vždycky se bojím, že mám slabý signál, je tomu tak ? Nebo co to přesněji znamená ?
Může to souviset s nastavením prahové úrovně alarmu pro RSSI tj. kvalitu signálu na určitou úroveň.
Uveď jak to máš řešené tj jaký firmware v T9x a zda máš telemetrii Frsky integrovanou přímo do T9x nebo nikoli.
Pokud máš telemetrii Frsky implementovanou přímo do T9x s příslušným firmware podporujícím Frsky telemetrii tak si můžeš alarmy ve VF modulu zcela deaktivovat a používat jen alarmy generované na základě hodnot telemetrie tedy i na základě kvality signálu ovšem pouze uvnitř T9x a nikoli pípané modulem.
Pokud nemáš telemetrii Frsky implementovanou přímo do T9x tak si nastavení úrovně alarmu přímo ve VF modulu Frsky můžeš změnit připojením VF modulu k notebooku nebo PC a použitím SW od maďara Istvána Magiho, který je volně ke stažení viz tento odkaz. S ním se dají nastavit alarmy pro RSSI a pro analogové vstupy A1 a A2. Prahové úrovně alarmu pro RSSI doporučuji nastavit někde na hodnoty okolo 40 až 45 což by mělo být ještě dostatečné pro řízení modelu a přitom to bude minimalizovat případy hlášení tj. toho občasného pípání při poklesech kvality signálu nad touto úrovní.