Převod stažených videí na DVD nosič

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
pepin

Re: Převod stažených videí na DVD nosič

#16 Příspěvek od pepin »

CO TĚ NEZABIJE, TO TĚ POSÍLÍ :D

jsem debil, dal jsem pálit, ale nezaškrtnul jsem co se má pálit, myslel jsem si, že když je to na liště, tak se to vypálí automaticky--něco se vždy vypálilo, ale byl z toho zmetek, to video co se mi povedlo nahrát ráno jsem určitě nevědomě cvaknul, proto bylo v pořádku a další pokusy se mi nedařili. no nic, vypáleno, tak jdu poslouchat Dead can dance. :D

snad to nebyla jen náhoda :oops:
tetref
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od tetref »

Každopádně je to malá věda vypálit DVD video na disk. Možností je mnoho od jednoduchých allinone po složité, kde se jedním programem stahuje, druhým upravuje a třetím vypaluje. Jednomu vyhovuje jendoduchost, druhý se v tom zas nimrá aby dostal co nejlepší výsledek. Naštěstí je na internetu v současné dobé, kdy klasické dvd je už na ústupu, celkem dost i freeware a to i např. i u vypalovacích programů. A návodů je také hodně, stačí zapátrat v hlubinách netu. Jsem schopen poradit v případě téměř jakéhokoliv programu.
pepin

#18 Příspěvek od pepin »

ted to zase u jednoho videa trucuje a vypálilo zmetek, ale zásadní posun--po tom převedení do formátu dvd to jde přehrát už z flešky přez ten setobox, tak si zkusím odzálohovat videa co nejdou přepálit po překonvertování v originál staženém souboru.

možná pujdou tak detekovat nepřepálitelná videa ,z nějakého duvodu je začátek koncertu až na druhé položce--určitě nějaká chyba při převodu--možná to pujde přeházet ve správném pořadí a pak už to vypalovačka vezme--zkusím, ale v každém případě jsem se dostal k možnosti ten koncert přehrát a odzálohovat a o to mi šlo.
tetref
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od tetref »

Problém u streamových videí je ten, že mohou obsahovat chyby po stažení. Není to stejné jako stahovat soubor. Než ničit DVD média je lepší zkontrolovat finální soubor (složka DVD_video) - třeba přehrávačem VLC a pak teprve vypálit.
pepin

#20 Příspěvek od pepin »

tetref píše: zkontrolovat finální soubor (složka DVD_video) - třeba přehrávačem VLC a pak teprve vypálit.

tomu moc nerozumím :oops: dá se mi to nějak vysvětlit?

v přehrávači VLC mi ten soubor normálně hraje, ale při pálení se sekne na nějakých 50% a konec.

ale je pravda, že před převodem na soubor DVD přez ten free konvektor byl u některých videí i problém přehrát je v počítači--sekal se obraz.

co je mě ale divný, nejde přepálit na DVD ani ten originál stažený soubor z uložto, tak jestli tam není nějaký problém už u zdroje.

možná by bylo rozumější řešení koupit třeba tento externí hd

http://www.alza.cz/verbatim-2-5-store-n ... 240654.htm

a jen ty koncerty co mi nepřechroustá setobox protáhnout tou konverzí a místo pálení je mít prostě tady. tý muziky co se mi líbí zase tolik ke stažení není, něco mám na origo dvd, tak bych s 500mb asi vydržel do konce života--ono se ta elektronika stejně zase posune uplně jinam, tak mi přijde větší uložiště trochu mimo mísu, zatím jsem vydržel s ukládáním v netbuku a jednou 8gb fleškou.Finančně se k té ceně pomalu blížím na zmetcích při pokusu pálit dvd :lol:

Co je ale zase u některých videí problém při přehrávání z flešky, že nejdou posunovat dopředu a jakmile se je pokusím posunout přetažením stopy, tak se resetnou a naskočí zase na začátek, jinak když porovnám kvalitu nějakých 2gb staženek, tak je to v porovnání i s origo zakoupeným dvd uplně v pohodě, jak obraz, tak i zvuk--samozřejmě porovnávám na přístrojích, které k tomu používám.
tetref
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od tetref »

Pokud převedený film přehraje bez problémů VLC pak to vidím problém s vypalovačkou, médiem možná vypalovacím programem. Já používám freeware CDBurnerXP, vyberu z nabídky Video DVD, načtu složku s filmem a vypálím. Disky používám Verbatim DVD-R. Ještě mě napadlo, že bys mohl zkusit snížit rychlost vypalování, někdy se může stát, že je problém v přenosu dat do vypalovačky.
pepin

#22 Příspěvek od pepin »

tetref píše:Pokud převedený film přehraje bez problémů VLC pak to vidím problém s vypalovačkou, médiem možná vypalovacím programem. Já používám freeware CDBurnerXP, vyberu z nabídky Video DVD, načtu složku s filmem a vypálím. Disky používám Verbatim DVD-R. Ještě mě napadlo, že bys mohl zkusit snížit rychlost vypalování, někdy se může stát, že je problém v přenosu dat do vypalovačky.

zkusím snížit tu rychlost, zítra ale dojdu koupit ten externí HD, možná si vystačím jen s tou konverzí, kdy mi u některých videích jde přez setobox jen obraz a propojovat to s notasem je pakárna, navíc na notasu zase občas nestíhá obraz.

výhledově se s tím mojim verkem stavim u někoho, kdo tomu opravdu rozumí a bude schopný třeba tu chybu detekovat v externím DVD, ale k výsledku--zkouknout co jsem stáhnul jsem se nakonec dostal, občas nějaký problémek typu že levá strana hraje víc nahlas než levá, ale tam asi zase bude problém, že je to se zvukem 5.1 a já jedu stereo--z notasu to jede ale ve stereu normálně--tak možná chyba v převodu--to jde taky nastavit na pomalejší rychlost.
tetref
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od tetref »

Taky jsem řešil problém zvuku na externím harddisku připojeném k setopboxu. Nakonec to dělam tak, že Virtualdubem uložím z videa jen zvuk AC3, převedu ho externě na mp3 a zase Virtualdubem nahradím zvuk v puvodním videu. Je to rychlé a bez rekomprese videa.
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od jozefbb »

To chce novu telku, aby vedela prehravat tieto formaty z ext. Disku a nic nebudete prekodovavat, skoda casu
pepin

#25 Příspěvek od pepin »

tetref píše:Taky jsem řešil problém zvuku na externím harddisku připojeném k setopboxu. Nakonec to dělam tak, že Virtualdubem uložím z videa jen zvuk AC3, převedu ho externě na mp3 a zase Virtualdubem nahradím zvuk v puvodním videu. Je to rychlé a bez rekomprese videa.

to je na mě ted zatím moc složitý, ale díky za info.jde to pomalu, páč když udělám nějaký pokus, tak to strašně dlouho trvá, než se to převede a já zjistím, že takto to nejde :D

ale ale dva koncerty o který mi šlo mi běžej, tak jsem už ted spokojený.

novou televizi nechci, ty nový televize jsou strašně nepraktický, nic na ně nejde položit :lol:
pepin

#26 Příspěvek od pepin »

když o tom pálení tak přemýšlím, kde muže být chyba--né, že bych byl nějak velký myslitel ,ale i když by pak nešelo to dvd přehrát v klasickém stolním dvd přehrávači, tak by se stejně nemělo to vypalování snad sekat--chybou souboru co vypaluji, tak jestli není opravdu problém v komunikaci netbuku s externí vypalovačkou--zkusím příště zvolit pomalejší rychlost.
tetref
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od tetref »

8x by měla externí zvládnout, některé vypalovací programy mají simulaci vypalování. Někdy pomůže maličkost, třeba lepší kratší kabel s dvojitou usb zástrčkou nebo opatrné vyčištění optiky vypalovačky...
pepin

#28 Příspěvek od pepin »

tetref píše:8x by měla externí zvládnout, některé vypalovací programy mají simulaci vypalování. Někdy pomůže maličkost, třeba lepší kratší kabel s dvojitou usb zástrčkou nebo opatrné vyčištění optiky vypalovačky...

možná opravdu problém v tom kabelu--jak jsem psal, koupil jsem ji novou,origo kabel byl nefunkční, tak vyhrabali v alze nějaký používaný kabel z krabice, aby to nemuselo hned na reklamaci.

nejdřív ale zkusím tu nižší rychlost--teda pokud tu položku někde v programu najdu.

jako program používám-- NERO KWIK MEDIA --byl součástí vypalovačky.
pepin

#29 Příspěvek od pepin »

tak jsem pořídil ten externí HD a né, že by bylo po problémech :lol: proč mi v pohodě vezme 5GB soubor 16GB fleška je mi vcelku jasný,5 je prostě mín, než 16, ale proč se to nevejde na 500GB HD už moc nepobírám---prej uvolněte místo :lol:

zlatej gramofon, zlatej gramofon.
Kentán
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Kentán »

pepin píše:
zlatej gramofon, zlatej gramofon.

jo jo,svatá pravda,dneska jsem si z nostalgie pouštěl LP v tomto usmrkaném počasí:-),ta práce s tou deskou a utěrkou-jako kdysi-i ta dvanáctka:-)
Přílohy
NC500 Hifi.JPG
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“