FPV Raptor - ako stlmiť vibrácie do kamery

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

Re: FPV Raptor - ako stlmiť vibrácie do kamery

#46 Příspěvek od František Koudelka »

Ty samolepky teda taky docela opruz, ale s pritelkyni sme to nalepili, venku trosku fouka ale jinak je hezky....pro jistotu si to vyfotim jak to vypada ted :D
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od František Koudelka »

No, tak mam za sebou asi ctyri lety, z toho jen dva nepovedene starty, jeden z ruky a jeden ze zeme, ale letadlo je v poradku, klapky jsou dost ucinne, musel sem si jeste upravit nastaveni, jinak je to takovy vselijaky, dost neklidny, takova potvora :lol: , ale dnes taky nebylo bezvetri, takze je mozny ze i to sehralo roli, pristani jak kdy no, su zvyklej z vrtulniku pristat kdekoliv si vzpomenu, tady to nejak nejde :lol:
robinj
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od robinj »

serva vydrží ale "pozor"!!! opravdu si dej velikýho bacha při záletu radši to zalítni bez zátěže FPV(kamera vysílač osd)jedná se o velký klopný moment vrtule při startu kdy model po přidání jde hned do země musíš házet dost nahoru a hned dej plnou výškovku pak model hod a znovu dávej bacha at ti nespadne je to jeho velkej nedostatek už jsem to psal někde dřív v tomhle vlákně.Kvůli tomuhle jsem ho vyhodil,ten zadek taky nic moc ale dá se to :)
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
Adalf

#49 Příspěvek od Adalf »

Souhlas, Raptor je nejzranitelnější při startu. Já, když startuji, tak ho musím hodit hodně nahoru a rovnou držet výškovu na plno. Zato díky materiálu a pevné konstrukci se s ním skvěle přistává.

Jinak z víkendu:

https://www.youtube.com/watch?v=5baLWwBD5HU
FPV Raptor 2000
FPV Raptor 1600
FPV Blade MQx
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od František Koudelka »

Ja FPV nemam, letam jen tak, na oci, no pred chvili jsem byl venku, ale byl vemi narazovy vitr, pristani az na potreti, tak sem se na to radsi po prvni baterii vyprd a vzal sem vrtase, ted se to ale zacina trochu uklidnovat, mozna to pujdu jeste zkusit, ale ty starty tedy nic moc no :? , priradil jsem si na spinac AUX2 na DX7 pritahnuti vyskovky, ale dal sem to asi moc a pri pokusu o vzlet z ruky se mi model nejdriv propadl a pak se postavil skoro kolmo a zacal padat, vybral sem to uplne tak tak nad zemi, zkousel sem i starty ze zeme, ale na to musi byt uplne nabita aku aby se to po trave rozjelo, kdyz treba po peti minutach letu pristanu, tak uz pak z travy neodstartuju, musim z ruky a to je dosti zaludne, poradite aspon nejake nastaveni pro vzlet z ruky, hazet se sklopenyma klapkama? pritahovat vyskovku uz pri startu a pak ji prepnout...?za letu mi pripada ze model obcas reaguje perfeknte, obcas jako by vubec....po pravde nemam z toho uplne idealni pocit, ale mozna je to jen nastavenim a rukama, jak rikam, litam vrtulniky, s letadlem sem moc nenaletal
robinj
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od robinj »

František Koudelka píše:Ja FPV nemam, letam jen tak, na oci, no pred chvili jsem byl venku, ale byl vemi narazovy vitr, pristani az na potreti, tak sem se na to radsi po prvni baterii vyprd a vzal sem vrtase, ted se to ale zacina trochu uklidnovat, mozna to pujdu jeste zkusit, ale ty starty tedy nic moc no :? , priradil jsem si na spinac AUX2 na DX7 pritahnuti vyskovky, ale dal sem to asi moc a pri pokusu o vzlet z ruky se mi model nejdriv propadl a pak se postavil skoro kolmo a zacal padat, vybral sem to uplne tak tak nad zemi, zkousel sem i starty ze zeme, ale na to musi byt uplne nabita aku aby se to po trave rozjelo, kdyz treba po peti minutach letu pristanu, tak uz pak z travy neodstartuju, musim z ruky a to je dosti zaludne, poradite aspon nejake nastaveni pro vzlet z ruky, hazet se sklopenyma klapkama? pritahovat vyskovku uz pri startu a pak ji prepnout...?za letu mi pripada ze model obcas reaguje perfeknte, obcas jako by vubec....po pravde nemam z toho uplne idealni pocit, ale mozna je to jen nastavenim a rukama, jak rikam, litam vrtulniky, s letadlem sem moc nenaletal

to se mi snad zdá vždyt jsem ti to říkal at si na to dáš pozor ještě jsem ti dal 3!!! Takže ted Ti doporučím at ti to hodí kamarád který umí lítat.Vysvětli mu záludnosti toho letadla.Ted ti řeknu znova co máš dělat tak dej pozor! Při startu musíš házet mírně vzhůru a co největší silou a ještě to zkombinuj s plně přitaženou výškovkou.Pokud nelétáš letadla a opravdu je chceš lítat tak si spíš pořid easy stara nebo jeho klon zatím jsem opravdu nepřišel na lepší začátečnické letadlo
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
robinj
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od robinj »

František Koudelka píše:Ja FPV nemam, letam jen tak, na oci, no pred chvili jsem byl venku, ale byl vemi narazovy vitr, pristani az na potreti, tak sem se na to radsi po prvni baterii vyprd a vzal sem vrtase, ted se to ale zacina trochu uklidnovat, mozna to pujdu jeste zkusit, ale ty starty tedy nic moc no :? , priradil jsem si na spinac AUX2 na DX7 pritahnuti vyskovky, ale dal sem to asi moc a pri pokusu o vzlet z ruky se mi model nejdriv propadl a pak se postavil skoro kolmo a zacal padat, vybral sem to uplne tak tak nad zemi, zkousel sem i starty ze zeme, ale na to musi byt uplne nabita aku aby se to po trave rozjelo, kdyz treba po peti minutach letu pristanu, tak uz pak z travy neodstartuju, musim z ruky a to je dosti zaludne, poradite aspon nejake nastaveni pro vzlet z ruky, hazet se sklopenyma klapkama? pritahovat vyskovku uz pri startu a pak ji prepnout...?za letu mi pripada ze model obcas reaguje perfeknte, obcas jako by vubec....po pravde nemam z toho uplne idealni pocit, ale mozna je to jen nastavenim a rukama, jak rikam, litam vrtulniky, s letadlem sem moc nenaletal

Přistání s tim je jak do peřin,a nedávej tam žádnej spínač ani vztlaky to ti akorát přepadne na ztrátu rychlosti zvětši si pohyblivou plochu VOP a tahej při startu a hned jak uvidíš že se to srovnává tak srovnej výškovku ale to snad víš máš pro to cit ne?.Pokud s tím neumíš sednout tak jdi fakt do něčeho hodnějšího ale napadá mě že to může být trochu tím větrem ale zas ve větru to startuje celkem dobře, :wink: mě ano už to s těma potvorama trochu zvládám :roll:
Robbe FutabaFX 20
skiner

#53 Příspěvek od skiner »

robinj píše:Takže ted Ti doporučím at ti to hodí kamarád který umí lítat.Vysvětli mu záludnosti toho letadla.Ted ti řeknu znova co máš dělat tak dej pozor! Při startu musíš házet mírně vzhůru a co největší silou a ještě to zkombinuj s plně přitaženou výškovkou.

Je to presne tak ako pises. Lietadlo mi hadze vzdy kamarat. S povodnym motorom to je len tak tak, ze sa odlepil a zacne stupat. S novym silnejsim motorom je to uz o dost lepsie, ale vyskovku vzdy mierne pritiahnem dohora, ale to uz snad pri kazdom lietadle.

Nazorna ukaza :)
http://www.youtube.com/watch?v=wZaC9Bg5iOE
robinj
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od robinj »

[/quote]
Je to presne tak ako pises. Lietadlo mi hadze vzdy kamarat. S povodnym motorom to je len tak tak, ze sa odlepil a zacne stupat. S novym silnejsim motorom je to uz o dost lepsie, ale vyskovku vzdy mierne pritiahnem dohora, ale to uz snad pri kazdom lietadle.

Nazorna ukaza :)
http://www.youtube.com/watch?v=wZaC9Bg5iOE[/quote]

ano tak nějak ale tvé letadlo se mi nezdá naložené? letí lehce pokud tam narveš výbavu tak musíš víc nahoru a víc tahat.A když chceš ukázat jak umíš sednout tak si mohl sednout k noze? :)
Robbe FutabaFX 20
skiner

#55 Příspěvek od skiner »

robinj píše:ano tak nějak ale tvé letadlo se mi nezdá naložené? letí lehce pokud tam narveš výbavu tak musíš víc nahoru a víc tahat.A když chceš ukázat jak umíš sednout tak si mohl sednout k noze? :)

jj bolo nalozene, nieco cez 1,5kg. K nohe mi to nevyslo lebo uz baterka hlasila v pozadi z telemetrie ze dochadza a v tej dobe som ani klapky este nemal. Ale vyhovorka by mohla zniet aj tak, ze nie je to tam rovny teren a su tam vsade ostre kamene, niekedy az skaly a nerad by som to tam niekde rozparal. :).
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od František Koudelka »

To robinj, no pockej ted nerozumim, co si mi dal tri?. kdyz si psal ten prvni prispevek ja uz sem mel za sebou ctyri lety, letadlo mi nema kdo hazet, chodim letat sam a protoze mam mod dva a hazu pravou rukou tak musim hodit a teprve potom chytit a pritahnout vyskovku, mezitim se letadlo propadne, ale ze vsech pokusu o vzlet z ruky se mi to nepovedlo jen jednou, chtel sem to vyresit jak sem psal ze si pritahnu vyskovku pomoci mixu na spinac a po startu ji pak prepnu na normal,ale pritahl sem ji v tom mixu moc a proto se me to postavilo na ocas, jinak sem zatim startoval se sklopenejma klapkama a jednou bez nich a to bylo jeste horsi

jinak ale vcera jsem letal jeste vecer, oba starty ze zeme, perfektni, pristani uplne ukazkovy, pristavam taky se klopenejma klapkama ale vic nez pro start a trochu potalcenou vyskovku dolu, vecer uz foukalo minimalne a litalo se s tim pekne, letal sem cca 10minut na baterku a do 2200 jsem dobil cca 1600, prvni let jsem mel zhruba stejny cas a dobilej sem 2000, letal sem vice s motorem, ty posledni dva lety uz sem pekne plachtil a vychutnaval si let :D ale na vitr je to citlivy dost

skoda tech startu, jinak dobry, pristavat se naucim, kvuli tomu nebudu kupovat jine letadlo, stve me ze to je schopno odstartovat ze zeme jen pri plne nabite baterii, jinak startoval pokazde ze zeme
robinj
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od robinj »

při větru se to chová blbě pro to že má velkou plochu trupu.Tak nechávej s citem ry vztlaky,a musíš okamžitě sáhnout na výškovku tak to máš blbý s tím modem.Jestli to nemáš na FPV tak by ti ten klon easy stara parádně stačil i tu kameru samotnou to uveze a starty ukázkový
Robbe FutabaFX 20
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od František Koudelka »

Ja myslim ze se s tim naucim, ty posledni dva lety byly dobry, i pristani pekny, dneska sem udelal drzak na klicenku, budu natacet aspon tak, FPV nemam, ale nerikam ze si treba neco neporidim, ono v modelarine je to tezky, kdyz sem zacinal tak sem se zarekl ze jen jeden vrtulnik a k tomu nejakej micro na doma, ted mam 8 modelu :lol: :roll: chci to jako takovej odpocinek od vrtulniku

zkusim vychytat to pritahnuti vyskovky pri startu, dam si to jen nepatrne a po startu to prepnu, mel sem to moc, vim to to byla chyba, ja lital akorat s wing dragonem, ten klapky nema a taky nema ten efekt po pridani plynu ze se to stahe do zeme, ono to udela i kdyz sem zkousel nizky prulet a pak zase zacit stoupat, pridal sem plyn a model zacal hned klesat, na podruhe uz sem si nejdriv pritahnul, pak z citem pridal a uz to bylo velmi minimalni

nejradeji bych startoval ze zeme, mohl by pomoci podvozek....s vetsimi koly...? nema nekdo
robinj
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od robinj »

s tím podvozkem už sem to zkoušel tady udělat nový vlákno a nikdo se neozval jde o to že raptor má trup z PET a to se nedá lepit!!
Robbe FutabaFX 20
skiner

#60 Příspěvek od skiner »

http://www.youtube.com/watch?v=F1TCQT9kGaA
od 2:10 to vyzera nadejne, ale pride mi to furt take divne.
Mozno by sa mi pacil viacej podvozok, ktory by sa po vzlete odpojil.
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“