oprava potpronu (depronu)

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
orry
Kontaktovat uživatele:

oprava potpronu (depronu)

#1 Příspěvek od orry »

Zdravim , pri stavbe modelu z potpronu se mi stalo ze krehky potpron ziskal par sramu a direk neustalym posunovanim a otaceim. Mohl by mi prosim nekdo poradit jestli existuje nejaky tmel nebo neco na opravu techto sramu a direk a take cim by bylo nejlepsi hotovy model potahnout aby jeho odolnos pri letani byla vyzsi. Diky
Honza

#2 Příspěvek od Honza »

Já jsem oděrky a díry (pokud byly větší) vyplnil kapičkou ! malou ! Purexu a z obou stran jsem to přelepil lepenkou. Purex napěnil a bylo hotovo. Ovšem, nezřídka se mi povedlo to přeplnit, takže jsem to pak ořezával :-/

O potahování polystyrenu, myslím, vyšlo několik článků v RC modelech, zkus zapátrat ve starších číslech.
Mamavra
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Mamavra »

Výborný je tmel OneTime, šľahaný tmel. Hľadaj v Bau- hausoch, aj v Tescu som ho videl.
orry
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od orry »

No radeji bych asi pouzil ten tmel pac neumim si predstavit ze bych tam daval purex pac ten peni a neudela souvislou vrstvu pac to je sama bublina a taky dost velky prirustek hmotnosti.
TO MAMAVRA: Jake mas zkusenosti stim tmelem u Potpronu ?
StingerRay
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od StingerRay »

orry píše:No radeji bych asi pouzil ten tmel pac neumim si predstavit ze bych tam daval purex pac ten peni a neudela souvislou vrstvu pac to je sama bublina a taky dost velky prirustek hmotnosti.

Přikláním se ke tmelu. Sám mám většinu takových modelů. Tento tmel (označovaný také Red Devil) je po hodině zpracovatelný, je úžasně lehký a suprově se brousí.
dedek

#6 Příspěvek od dedek »

Já používám tmel nma balzu - MICRO-FILL. Je lehký, dobře se opracovává a je velice jemný(hladký povrh)
dědek
orry
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od orry »

A po vytmeleni potahujete modely z potpronu necim? Protoze staci trosku neopatrne pristani a potpron utrzi mnoho sramu a to se mi vubec nelibi.
Mamavra
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Mamavra »

orry píše:No radeji bych asi pouzil ten tmel pac neumim si predstavit ze bych tam daval purex pac ten peni a neudela souvislou vrstvu pac to je sama bublina a taky dost velky prirustek hmotnosti.

VÝBORNÉ!
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“