A good luck!
Jaké letadlo pro začátečníka Prosím o radu
- mikymik
- Kontaktovat uživatele:
Re: Začátečník
Hodinku, dvě bych polétal na: http://rcdeskpilot.com/ (FMS se možná lepší, ale tady lítají ptáci a traktor orá pole, což je vlastně také důležité
) a pak pořídil třeba toto: http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/Toro-900-TP/505934/
A good luck!
A good luck!
Ty jsi asi špatně pochopil popis u toho Gripena. Vhodný jako první jet je něco úplně jiného než vhodný jako první letadlo.
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
sky lady nemá křidélka,to je dle mne nevýhoda. Kup z druhe ruky Easyglider neboBeta 1400. jas je úplně nevhodný.
doporucuji precist toto:http://ok-rimr.com/cs/to-zmaknes/nakup-rc-zacatecnika
Za mě:
1. Nějaký simulátor
2. nějaké EPP od rc-factory.cz
nebo hned něco od rc-factory.cz
Toto je nejrychlejší a nejlevnější cesta jak se naučit létat (si myslím).
1. Nějaký simulátor
2. nějaké EPP od rc-factory.cz
nebo hned něco od rc-factory.cz
Toto je nejrychlejší a nejlevnější cesta jak se naučit létat (si myslím).
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
DS-14
walter2 píše:sky lady nemá křidélka,to je dle mne nevýhoda. Kup z druhe ruky Easyglider neboBeta 1400. jas je úplně nevhodný.
Souhlas.... + kámoše na zalétání a "úvod do modelaření"
mikymik píše:Hodinku, dvě bych polétal na: http://rcdeskpilot.com/ (FMS se možná lepší, ale tady lítají ptáci a traktor orá pole, což je vlastně také důležité) a pak pořídil třeba toto: http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/Toro-900-TP/505934/
A good luck!
Ahoj,tady to je nejrozumější cesta.To toro lítá fakt samo a za ty peníze co je v inz.super.Teď jsem jedno toro dostavěl také,kdybych na toto narazil v inz.tak ho beru hned
Mig 3-Hacker,Dogfighter MPX,Revo vxl,Toro 900
Zacal bych na simulatoru urcite. Potrebujes se naucit, kde je leva a prava, pritah potlaceni atd ve vsechn polohach letadla. Jinak to hnedka zcela zbytecne rozflakas. Toro je dobre a blbuvzdorne a na zacatek to neni spatne. Z toho inzeratu je to za ty prachy jako delane na prvni letadlo. Tech par stovek te nebude mrzet, jestlize to nahodou rozflakas. Hlavne ma motor v zadu, takze kdyz to vemes cumakem do oranice, neposkodis hned motor a vrtuli. Maximalne udelas z baterky harmoniku, ale i tak to vydrzi. Slepit se necha cimkoliv, i tavnou pistoli kdyz na to prijde.
E-Maxx, Frsky Taranis, 90 Toro, 150 FPV a 200 SOPTIK a ruzne mikropoletuchy
Já doporučuji
Pár hodin na simulátoru
Potom pořídit setovou betu 1400
Pak se pokusit najít někoho kdo to zaletí a zajistí správné nastavení
potom se pokusit letět
a jestli chceš létat stejně do toho ty prachy vrazíš tak se nesnaž šetřit za každou cenu
Pár hodin na simulátoru
Potom pořídit setovou betu 1400
Pak se pokusit najít někoho kdo to zaletí a zajistí správné nastavení
potom se pokusit letět
a jestli chceš létat stejně do toho ty prachy vrazíš tak se nesnaž šetřit za každou cenu
Re: Jaké letadlo pro začátečníka ? prosím o radu
....Já bych zdůraznil KAMARÁDA co pomůže!....co je platný toro, či beta, když třeba neví, co a jak do začátku...
Zmrší rádio, serva, zničí baterii, ... škoda problémů, google není všemocný...
A nebo jedna rána do země a smutek a třeba konec s modelařením...
2952 píše:....Já bych zdůraznil KAMARÁDA co pomůže!....co je platný toro, či beta, když třeba neví, co a jak do začátku...
Souhlas.
Nebo se taky poinformovat, zda ve městě kde žije není nějaký kroužek, nebo modelářské letiště. Modeláři jsou lidé vstřícní a i zcela cizímu začátečníkovi rádi poradí. Není třeba se jich bát oslovit.
A k modelu, já bych taky doporučoval něco stabilního, ale s křidélky. Třeba tu Betu. Nebo zkusit koupit v nějakém bazaru zachovalého EasyStara (kdo se už naučil, tak ho většinou nepotřebuje) a pak jako další stupeň už model s křidélky Fox1800.
Ale určitě nezačínat samostatně hned Foxem
I když zas na kabelu s instruktorem by to byla dobrá volba.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
Děkuji všem za příspěvky. Rozpočet mám asi 5000kč, popřípadě v nutnosti ještě tu 1000 - 1500,- přidám
Nemohli by jste mi vybrat nějaký model na HobbyKing.com v Německém skladu(DE Warehouse). Chci si tam stejně něco objednat(nabíječku a sítový kabel na LiPol baterie), tak ať to koupím najednou 
Dnes večer až budu doma, tak si polítám na simulátoru
-
czpredseda
V současný době z německýho skladu moc lipolek neobjednáš, většina 3S je beznadějně vyprodaná, maj tam jen 1600 Zippy co jsem zběžně nakouk
grelolz píše:Děkuji všem za příspěvky. Rozpočet mám asi 5000kč, popřípadě v nutnosti ještě tu 1000 - 1500,- přidámNemohli by jste mi vybrat nějaký model na HobbyKing.com v Německém skladu(DE Warehouse). Chci si tam stejně něco objednat(nabíječku a sítový kabel na LiPol baterie), tak ať to koupím najednou
Já radím, abys nekupoval svůj první model na webshopu. Zkus neškudlit a zajdi raději do nejbližšího kamenného obchodu. Bude to sice stát trochu víc (ale ne o moc, možná takových 10-15%), ale budeš se mít kam vracet pro rady, a taktéž případné reklamace se budou mnohem snadněji vyřizovat. Nejlepší je, když ten kamenný obchod vede nějaký aktivní nebo bývalý modelář - ten má přehled a poradí Ti ve všem nejlíp. Taky Ti nebude vnucovat modely, které pro začátečníky moc nejsou. Tedy pokud je prodavač solidní. Taky on sám dobře ví, že první neúspěchy a zmařené velké investice mohou začátečníka odradit tak, že se už nikdy nestane modelářem a naopak když se mu bude dařit, tak v něm získá nového stálého zákazníka.
S HobbyKingem toho moc nenakecáš
A na RC manii Ti sice mnozí ochotně poradí, ale každý trochu jinak, navíc na dálku bez důkladného seznámení s Tvým problémem Ti nemusí poradit dobře. Někdo něco nepochopi, pak se strhne polemika a jak se pak budeš v tom vláknu plném rozličných variant a protichůdných rad vyznat
Takže nejlepší je zkušený kamarád, modelářský kroužek, nebo solidní kamenný obchod.
Ten simulátor schvaluji, ale musíš si k němu pořídit vysílačovou USB konzolu se dvěma křížovými ovladači s kniply (vypadají přesně tak jako skutečný vysílač), nebo alespoň USB kabel, kterým si připojíš k PC svůj skutečný vysílač. Ty jsou v prodeji a ceny kolem 500-700 Kč. Je to dobrá investice spolu s tím simulátorem. Když bys ho totiž chtěl ovládat jen klávesnicí nebo myší, tak to je naprosto k ničemu. Jednak ty virtuální modely se tak řídit ani nedají a taky netrénuješ ty správné pohyby kniplů a nezískáš tak návyky, co budeš potřebovat při řízení skutečného modelu. Úplně nejlepší je připojovat k PC přímo ten vysílač, který používáš k řízení modelu. Jenže setové vysílače se k PC připojují komplikovaněji (často tam není na to vyveden žádný konektor). Jde to sice, ale musí se rozebrat a připojit konektor na vhodné místo desky, což není zcela triviální operace a navíc by tím asi padla jeho záruka. Ale cena kabelu a celé konzoly se moc neliší, asi o stovku.
Naposledy upravil(a) VTjr dne pát 31.05.2013 16:57, celkem upraveno 3 x.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
Osobně jsem před rokem začínal takto - pročetl jsem si zde fóra pro začátečníky a pak http://ok-rimr.cz/ kapitoly především Multiplex Easy Star II, Floater-Jet a Turnigy T9x.
Následně jsem na HobbyKingu zakoupil: Turnigy 9X, Rhino 2620mAh 3S, Turnigy Accucel-6, ZIPPY 2200mAh.
Pak jsem navštíl modelářskou prodejnu a tam jsem koupil kit EasyStar II + motor, regulátor a serva dle doporučení prodejce.
To vše dohromady by tak do těch 6000Kč myslím mohlo být.
EasyStar moje první samostatné lety a celou první sezónu ve zdraví přežil a lítá dodnes. Letos mám nový přírustek FunCub a objevuji nové možnosti.
Pro začátek je nutné mít někoho, kdo řekne, kam zapojit jaké servo, jak nastavit smysl výchylek, atd., což já věděl z modelářského kroužku, ale mnozí začínající vůbec netuší. Případně někoho, kdo vše skontroluje a poprvé pošle do vzduchu. Tím se člověk může vyvarovat ráně po 3s letu.
Ať se taky daří, letu zdar.
Následně jsem na HobbyKingu zakoupil: Turnigy 9X, Rhino 2620mAh 3S, Turnigy Accucel-6, ZIPPY 2200mAh.
Pak jsem navštíl modelářskou prodejnu a tam jsem koupil kit EasyStar II + motor, regulátor a serva dle doporučení prodejce.
To vše dohromady by tak do těch 6000Kč myslím mohlo být.
EasyStar moje první samostatné lety a celou první sezónu ve zdraví přežil a lítá dodnes. Letos mám nový přírustek FunCub a objevuji nové možnosti.
Pro začátek je nutné mít někoho, kdo řekne, kam zapojit jaké servo, jak nastavit smysl výchylek, atd., což já věděl z modelářského kroužku, ale mnozí začínající vůbec netuší. Případně někoho, kdo vše skontroluje a poprvé pošle do vzduchu. Tím se člověk může vyvarovat ráně po 3s letu.
Ať se taky daří, letu zdar.