FlyBear píše:...
Tím teda nechci nijak říct, že volba ruštiny je kdovíjaké plus. Jen jsem chtěl ukázat, že bez ohledu na ideologickou předpojatost, se taky najde spousta jejího uplatnění i bez přestěhování se na Sibiř.
Souhlas
FlyBear píše:...
Tím teda nechci nijak říct, že volba ruštiny je kdovíjaké plus. Jen jsem chtěl ukázat, že bez ohledu na ideologickou předpojatost, se taky najde spousta jejího uplatnění i bez přestěhování se na Sibiř.
pp píše:....asi jsem fakt divnej.......nemůžu se zbavit dojmu, že se tu začínám pomalu cítit jako cizinec ve vlastní zemi...
pp píše:...když bych napsal naučit se Italsky a přestěhovat se do Říma, tak to je "normální", ale když napíšu naučit se Rusky a přestěhovat se na Sibiř, tak se všichni naježí
Přitom je to podle mně věcně ekvivalentní.
...
LittleFalco píše:... Rustinou..., vychodni pulce Nemecka,... cele Africe, casti jizni Ameriky. ...
FlyBear píše:Ale v Mnichově i ve Vídni se přeci jen domluvíš nejlíp německy

pp píše:když jsem viděl tu Hochdeutsch, nemůžu se udržet a posílám Bavarian![]()
pp píše:... posílám Bavarian![]()
VTjr píše:Afriku a Jižní Ameriku nedovedu dobře posoudit. Ale nezdá se mi to. V Africe spíš očekávám, že se domluvíš dobře tím jazykem, do které koloniální soustavy kdysi ta země patřila. A v Jižní Americe si bez znalosti španělštiny neškrtneš (nebo i portugalštiny). Fakt nevím, kde tam umí tolik rusky. V Africe snad Etiopie a v Americe myslím jedině Kuba.
shrubber píše:Ale v rámci populace to bude tak jeden ze sta tisíc.
Všichni ti Masajové mluvili plynule anglicky
Kuba78 píše:popravde, ve velke casti lepsich restauraci mi ani nedali jiny nez francouzsky jidelni listek..