FPV Raptor - ako stlmiť vibrácie do kamery

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
robinj
Kontaktovat uživatele:

Re: FPV Raptor - ako stlmiť vibrácie do kamery

#61 Příspěvek od robinj »

ok a jak zvládnout neprasknutí trupu?
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od František Koudelka »

Kola by musely byt asi hodne vepredu, aby se to nerpevracelo dopredu, lepit na to nejde, to ne, ale dalo by se to prosroubovat, libilo se mi celkem z te pasoviny jak to mel, co takhle pridovy podvozek se prednim riditelnym kolem, to by se pak neprevracelo, ale zase na travu....nevim no, chce to velky kola
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od František Koudelka »

Dnes se mi podarilo utrhnout pri pristani smerovku, primo v jejim zavesu :? , neni uplne pryc, ale je utrzena asi od spodu do pulky, zkusil sem to slepit vterinakem, ale stejne to nedrzelo, tak sem to prilepil z obou stran lepici paskou, ve dvou mistech, pohyblive to je bez problemu, mate nekdo tip jak to spravit, nebo mam nechat tu pasku, leta to dobre tak i s paskou :D , akorat ona ta smerovka je celkem na rane, vymyslim aspon nejakou ostruhu, ale kdybych samozrejme nebyl vul a nechodil letak ze vetru, asi by se to nestalo :lol:

s podvozkem me napadla jedna varianta a to ta, navrtat trup v miste kde je ve predu ta vyztuha co je na ni baterie, do toho pak strcit drat a prisroubovat k tomu co je uvnitr, drat samozrejme vhodne naohybat aby se nemohl otacet, kola bych pouzil tak 70mm prumer, co tohle slo by to?

http://www.modelshopleeds.co.uk/catalog ... ts_id=5655

podvozek bych nedelal moc vysoky, a dat jej dos dopredu aby to motor neprevratil, pri vzletu

dozadu asi jen nejakou ostruhu z dratu abych ta smerovka nebyla takhle na rane
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od František Koudelka »

smerovka drzi zatim dobre, dnes sem dal tri lety, zhruba 15minut let a do 2200mAh sem dobil 1360 a 1450 :D ,to je parada :) vypada to ze letadlo splnilo ucel, oproti vrtulniku to je krasa, natacel sem klicenkou a co sem zjistil, tak i kdyz vypnu motor tak se porad vrtule toci a zbytecne brzdi model,nezkousel jste tam nekdo dat sklopnou vrtuli, je to vubec mozne u tlacneho motoru?
skiner

#65 Příspěvek od skiner »

Neviem ci je programovatelny ten povodny regulator, ale ak by ta to vazne stvalo, tak zozen nejaky lepsi a nastav na nom brzdu.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od František Koudelka »

No, po pravde, jak funguje brzda na regulatoru vubec netusim, nijak mi to vylozene nevadi, ale diky te kamerce a zvuky slysim ze i dkyz vypnu motor tak vrtule se stale toci, proudenim vzduchu, pak tim model zbytecne ztraci rychlost a musim drive zase zapnout motor, to plachteni je parada tak me trochu stve ze to vrtule brzdi, ale asi vim jak to ymslis, patrne tak ze regulator zabrzdi motor, aby se vrtule nemohla dale tocit, ale to i tak ma trochu odpor, nebo je to uz zanedbatelne, ta sklopna by se me libila :)
skiner

#67 Příspěvek od skiner »

Ked som mal este povodny motor, tak ten regulator k nemu letel asi len raz.
Vymenil som ho potom za regulator HobbyKing 30A BlueSeries a k nemu programovaciu kartu, nastavil brzdu a bol pokoj :).
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od František Koudelka »

Jestli to jde nejak programovat, netusim, nejakou programovaci kratu mam, ale byla urcena k jinemu reglu, mam ho v heli, to muzu pouzit, nebo je treba programovaci kartu k tomu konkretnimu regulatoru?...A ta sklopna vrtule by tam sla nebo ne, na vetroni u kolegy sem ji videl, ale klasicky vepredu
Adalf

#69 Příspěvek od Adalf »

Originální regulátor se proletěl 2x, než shořel. Nyní tam mám 50A ESC, který umí brzdu. Dotaz: když je aktivní brzda, tedy letím bez plynu, vrtule se netočí, protože je držena magnetickým polem, které ale tím pádem něco žere?
FPV Raptor 2000
FPV Raptor 1600
FPV Blade MQx
skiner

#70 Příspěvek od skiner »

Adalf píše:Dotaz: když je aktivní brzda, tedy letím bez plynu, vrtule se netočí, protože je držena magnetickým polem, které ale tím pádem něco žere?

viewtopic.php?f=16&t=6014
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od František Koudelka »

[quote="Adalf"]Originální regulátor se proletěl 2x, než shořel.

tos me nepotesil, ale ja uz mam vic jak deset letu a zatim OK, vse funguje :D , ale malokdy davam plny plyn, jen pri startu :)
Adalf

#72 Příspěvek od Adalf »

FPV Raptor, jako UAV.
Přílohy
983861_610883388930405_1966521623_n.jpg
FPV Raptor 2000
FPV Raptor 1600
FPV Blade MQx
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od František Koudelka »

Jeste me neco napdlo ohledne toho podvozku, co takhle pouzit ty velky kola z funcuba :?: akorat nevim jestli jdou koupit samotny
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od František Koudelka »

Tak sem koupil polystyrenovy kola 120mm na funcuba, drat a zadni riditelny kolecko, snad s tim neco vymyslim, vypadat to asi moc nebude, ale snad to splni ucel :)
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od František Koudelka »

Tak sem ten podvozek dal do kupy, zadni kolecko je riditelne, da se s tim v pohode jezdit a ridit po travniku..ne zrovna golfove hriste ani to nebylo posekane...mam za sebou vic jak deset startu a pristani, nektery starty byly takovy skakavy, ale v mistech kde sem startoval je hriste vlnite a ja toho moc ze zeme nastartovano nemam, ale nektery uplne krasny, pristani taky, nektery trochu tvrdsi, podvozek porad drzi :) mam trochu strach aby se to neohnulo, na pohled je to takovy vselijaky, ale funkcne to vypada dobre, letadlo ani pri plnem vykonu nema nejmensi snahu se prevracet na cumak, pri rozjezdu se krasne odlepi ocas a pak staci je lehce pritahnout a je hned ve vzduchu
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“