Aku vrtačka DeWalt či Narex
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Aku vrtačka DeWalt či Narex
hoblíku, hoblíku, ty nás tady pěkně hobluješ. Mám ve firmě 4 makity, nejstarší vrtačka zakoupená v roce 1992 a všechny šlapou jak hodinky. 
- Werret007
- Kontaktovat uživatele:
Chlapi, bacha na občanky, už nejdou tak dobře trhat jako ty za KSČ 
Jinak už se těším až Narexka dorazí.
Jinak už se těším až Narexka dorazí.
Spektrum DX6i mode 4.
List u vrtule se při létání používá k namotání vzduchu.
Prohlásit šmahem že Makita je předraženej hnůj na úrovni šmejdů z bauxx - Jirko nezlob se na mě ale tohle jsi "malinko" přestřelil. Mám od nich pár mašinek (je fakt že nejnovější je rokem výroby někdy do +- 2000) ale šlapou naprosto bezproblémově. Třeba akučko je v porovnání s Narexkou (ale měl jsem v ruce ty první 12V typy) opravdu o min. třídu jinde(provedení , výkon) - Narex byl oproti ní jak dětská hračka. Ale jak říkám - nevím jak je to s kvalitou u Makity teď a jak pokročili Narexáci. Radek
Naposledy upravil(a) arda1 dne pon 03.06.2013 20:32, celkem upraveno 1 x.
ICQ 638556901
Pro cílka,
vždyť říkám, že se nám nejvíc osvědčily MAKITY, jen jsem asi blbě okopíroval příspěvek od Celerona
vždyť říkám, že se nám nejvíc osvědčily MAKITY, jen jsem asi blbě okopíroval příspěvek od Celerona
http://jakovlev.rajce.idnes.cz/
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
No o nič nejde..., tak trochu odbočím...
Hoblík poznáš toho pána na 1. fotke
http://www.rcportal.sk/tt-otvaranie-neba-255-g1083
Pozdrav som odovzdal
Hoblík poznáš toho pána na 1. fotke
http://www.rcportal.sk/tt-otvaranie-neba-255-g1083
Pozdrav som odovzdal
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
hoblik píše:...... náš šéf si taky pochvaluje jak dlouho nám funguje bourací kladivo z polska za dvě padesátsice vpěkně rachotí ale nebourá. Tak si každý radši vezme svoje z domu aby nemusel použít to co koupil on
Jinak ve firmě jsme měli několik aku Narex, Bosch, Ainhel
a skončili jsme na MAKITĚ. Jediné co za ty roky odchází (cca 2-3roky) jsou baterky protože jsou zaměstnanci trubky a vybíjej je do mrtě
Repasujeme si je sami - pár kaček
Makitu jsem koupil pracovníkům když jsem s nimi párkrát vyrazil na montáž abych jim zadal požadovaný pracovní výkon
Koupili jsme ty akusady co je v tom rozbruska , vrtačka, mafl, přímočará pilka, akušroubovák, svítilna (snad jsem na nic nezapoměl). Hlavní důvod proč Makitu, byla ta rozbruska. Měli jsme x akurozbrusek, ale oddělali to velmi brzy. Makita vydrží v pohodě dva roky při tom jejich nasazení, to zatím nevydrželo nic konkurenčního.
Těch sad máme šest, k tomu ještě nějaké šroubováky a vrtačky samostatně. Všechno na 18V, takže celkem v provozu nějakých 25ks ? baterek. Problém je s baterkama. Neodejdou články, odmítne to nabíjet ta nabíječka ve spolupráci s tou elektronickou chytrostí uvnitř baterky. Konzultoval jsem to s oficiálním dovozcem, respektive s jeho servisem. Napřed vyhlásili, že problém může být s tím maflem, protože v několika případech to neodstavovalo baterku, podvybilo jí to. Všechny tyhle akustroje mají hlídání napětí aku = není možné podvybít baterku, odstaví jí to !!!
Poslal jsem jim tam baterky se kterýma je problém (8 ks), s tím, že další pošlu podle výsledku. Myslím, že čekali tak dvě, tři, takhle k tomu vzali jiný přístup. I baterky, které byly v záruce prohlásili za spotřebované a nabídli nám "opravu" = dodání nových. Kus za 5 400.- Myslel jsem, že se spletli, tak jsem tam zavolal. Nespletli se , normálně jim hrabe. Upozornil jsem je za kolik to prodávají jejich prodejci, za kolik je to na netu, kolik stojí aku s články Panasonic (ekvivalentní náhrada a lepší)...... Už nekomunikovali a poslali to zpět bez jakéhokoliv vyjádření, přestože jsem je opakovaně upozornil, aby napsali k čemu došli a označili příčinu toho problému (ať klidně napíší, že je to spotřebované, poškozené naší vinou...., cokoliv, hlavně ať se k tomu vyjádří.)
Normální modelářskou nabíječkou to jde nabíjet, pokud se vystříhá ta elektronika uvnitř a nabíjí se to přes hlavní kontakty. To samozřejmě není pro montáže řešení, protože jednak nikdo nebude hlídat to podvybití a montér to nebude nabíjet modelářskou nabíječkou.
Takže Makita jako stroje super, v baterkách tu chytrost (a v nabíječi) vytvořil buď idiot, nebo manažer dal pokyn k tomuto postupu pro zvýšení prodeje baterek.
Naposledy upravil(a) JMalik dne pon 03.06.2013 21:59, celkem upraveno 1 x.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Zatím nejlepší aku-vrtadlo co jsem měl v ruce bylo Milwaukee C14 DD. Ovšem cena už tolik nepotěší
.
Jestli do toho taky můžu přiložit polínko .
Tak americká Firma Dewalt po roce 2000 koupila divizy Bosch na nanářadí.
To semé udělal Němec - Festool s Narexem.
Proto máte dvě varianty Narexu : černý jako by profi nářadí Protool a Modrej narex.
Jinak co se týče u Dewalta s kovovou hlavou na 18v s příklepem tak betonu bych se nebál. 10 vrták tam šel jak do másla. Zase co se týče dělat s tím dřevěnej strop tak by mi ta ruka upadla cca po 20 minutách. Já mám cca 13 let Narex 12v NiCd a žádnej problém. Chtělo by to dát vědší příklad použití.
Jinak tak za mne Narex.
Tak americká Firma Dewalt po roce 2000 koupila divizy Bosch na nanářadí.
To semé udělal Němec - Festool s Narexem.
Proto máte dvě varianty Narexu : černý jako by profi nářadí Protool a Modrej narex.
Jinak co se týče u Dewalta s kovovou hlavou na 18v s příklepem tak betonu bych se nebál. 10 vrták tam šel jak do másla. Zase co se týče dělat s tím dřevěnej strop tak by mi ta ruka upadla cca po 20 minutách. Já mám cca 13 let Narex 12v NiCd a žádnej problém. Chtělo by to dát vědší příklad použití.
Jinak tak za mne Narex.
Lítám si pro radost
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
hoblik píše:hele a děláš s tím ty a nebo zaměstnancináš šéf si taky pochvaluje jak dlouho nám funguje bourací kladivo z polska za dvě padesát
sice vpěkně rachotí ale nebourá. Tak si každý radši vezme svoje z domu aby nemusel použít to co koupil on
Jinak ve firmě jsme měli několik aku Narex, Bosch, Ainhel
a skončili jsme na MAKITĚ. Jediné co za ty roky odchází (cca 2-3roky) jsou baterky protože jsou zaměstnanci trubky a vybíjej je do mrtě
Repasujeme si je sami - pár kaček
No dovol!
A ňák mi taky nehraje, že píšeš o svým šéfovi, mám informaci, že šéfem jseš Ty!
Ale to stejně nic nemění na tom, že Makita je pro elektrikáře předraženej šmejd a kvůli cenám servisu navíc neopravitelnej.
Domluvil jsem.
Jirka
- Werret007
- Kontaktovat uživatele:
Tak Narexka je doma. Po vizuální stránce vypadá dobře. Drží se taky fajne oproti tomu co jsem měl. Vrtá to
. Jo a dioda svítí kousek pod pracovní místo. Jinak po připojení nabíječky k síti a následném zasunutí baterie do nabíječky se z nabíječky zakouřilo
.
Vyrval jsem to ze zásuvky, baterku taky. No, nedalo mě to a zkusil jsem to znova. Vše OK. Nabíjí, fachá dál. Nechápu. Jestli tan byl nějaký zkrat který se odpálil nebo co. No uvidíme co bude až budu nabíjet uplně vybitou baterku.
Vyrval jsem to ze zásuvky, baterku taky. No, nedalo mě to a zkusil jsem to znova. Vše OK. Nabíjí, fachá dál. Nechápu. Jestli tan byl nějaký zkrat který se odpálil nebo co. No uvidíme co bude až budu nabíjet uplně vybitou baterku.
Spektrum DX6i mode 4.
Celeron píše:...............Ale to stejně nic nemění na tom, že Makita je pro elektrikáře předraženej šmejd a kvůli cenám servisu navíc neopravitelnej.![]()
Domluvil jsem.
Jirka
Aku rozbruska od Makity je pro elektrikáře dost nenahraditelný verk a když mi dáš odkaz na to, čím to nahradit z konkurence budu rád.
(O servisu Makity a jejich přístupu k řešení jsem tady už psal)
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
Werret007 píše:Tak Narexka je doma. Po vizuální stránce vypadá dobře. Drží se taky fajne oproti tomu co jsem měl. Vrtá to. Jo a dioda svítí kousek pod pracovní místo. Jinak po připojení nabíječky k síti a následném zasunutí baterie do nabíječky se z nabíječky zakouřilo
.
No pán boh s nami
Kde to bolo vyrobené
- Werret007
- Kontaktovat uživatele:
Asi tam byla chcíplá myš nebo co a nebo to je nějaká novinka. Nabíječka se musí při prvním zapnutí přizpůsobit napětí v síti kde bude provozována odpálením pár součástek. Hold maj to namáklý, žádné přepínání 110, 230V 
Jinak kde to bylo vyrobené tak to nevím momentálně. Jsem mimo dosah vrtačky.
Jinak kde to bylo vyrobené tak to nevím momentálně. Jsem mimo dosah vrtačky.
Naposledy upravil(a) Werret007 dne čtv 06.06.2013 20:55, celkem upraveno 1 x.
Spektrum DX6i mode 4.
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
Potom čo kamarát našiel v motorovom priestore svojho fungl nového Mitshubishi do pol skonzumovaný krajec chleba so syrom a šunkou sa už nečudujem ničomu