Pokuta z Itálie

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
warhawk
Kontaktovat uživatele:

Re: Pokuta z Itálie

#16 Příspěvek od warhawk »

Nezlob se na mě, ale toto je typicky Český/Slovenský přístup. V zahraničí si udělal dopravní přestupek, který je tam postihovaný zákonem a tak buď chlap a zaplať pokutu, která se mi nezdá nijak závratná.
Chápu tvoje znechucení, že se snažíš jezdit dle předpisů a že stejně musíš platit (jsem také takový), ale zákon je zákon.

Na jazyk se samozřejmě vymlouvat můžeš, ale myslím si, že ti bude prd platný. Kdyby tě chytili naživo v Itálii (nebo v Něměcku či jinde ve světě), nikde na jazykovou barieru ohled brát nebudou. Už to, že ti poslali pokutu v Angličtině je jejich vstřícný krok.
Pokud ti cena dvou průměrných serv stojí za případné problémy v budoucnosti (až to uzraje o pár nul, nebo až na to zapomeneš a budeš Italskou policii potřebovat), pak tedy hodně štěstí.

PS: Ber prosím můj příspěvěk trochu s rezervou, ale tohle čecháčkovství, kdy první nad čím každý přemýšlí je způsob, jak obejít zákon (osoba blízká, jazyk atd..) mi už dlouhodobě zvedá kufr. Pak to v téhle posrané republice má vypadat jinak. Jsme fakt hodně pokroucený národ. :|
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Elfew »

Jelikoz vim o co jde a pravni rad ovladam, tak ti doporucim pri jakemkoliv.dalsim reseni odkazani na to co.poslal Drondys. Proc si myslite, ze vsechny licencni ujednani treba v softearu atd musi byt v jazyku kde se prodavaji? Pokud nejsou tak automaticky neplati... Toto se da pouzit i zde. Takze na to.kasli a neplat... Radeji nakup baterky do era
martak

#18 Příspěvek od martak »

VTjr píše:Zařízení je tam uvedeno AUTOVELOX 105 SE MATR.936185. V dopise fotka není, ale je tam uveden link pomocí kterého, když se zadá číslo jejich rozhodnutí, datum, čas a ŠPZ, tak se opravdu fotka mého auta objeví. Asi jsem to neměl ani zkoušet, že? Tím jsem se usvědčil v tom, že tomu dopisu docela rozumím :lol: :mrgreen:

na stránkách mají ,,prima videjko"jak obelstít ten jejich veloximetr :P jinak já platil hotově a na místě ... :(
http://www.autoveloxericorsi.it/1/autov ... 20197.html
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od František Koudelka »

Ja sem treba dostal v Anglii pokutu 50liber za to, ze sem stal na parkovisti, kde je maximalni doba stani tri hodiny a stal sem tam asi ctyri a ctvrt, v pripade nezaplaceni do tydne, 80, v pripade nezaplaceni do myslim tri tydnu 130liber a kdyz to nezaplatim ani pak tak soud, zaplatil sem hned druhej den a mam klid :D

podotykam ze mam anglicky auto s anglickou SPZ
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
AR1
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od AR1 »

warhawk píše:Nezlob se na mě, ale toto je typicky Český/Slovenský přístup. V zahraničí si udělal dopravní přestupek, který je tam postihovaný zákonem a tak buď chlap a zaplať pokutu, která se mi nezdá nijak závratná.
Chápu tvoje znechucení, že se snažíš jezdit dle předpisů a že stejně musíš platit (jsem také takový), ale zákon je zákon.

Na jazyk se samozřejmě vymlouvat můžeš, ale myslím si, že ti bude prd platný. Kdyby tě chytili naživo v Itálii (nebo v Něměcku či jinde ve světě), nikde na jazykovou barieru ohled brát nebudou. Už to, že ti poslali pokutu v Angličtině je jejich vstřícný krok.
Pokud ti cena dvou průměrných serv stojí za případné problémy v budoucnosti (až to uzraje o pár nul, nebo až na to zapomeneš a budeš Italskou policii potřebovat), pak tedy hodně štěstí.

PS: Ber prosím můj příspěvěk trochu s rezervou, ale tohle čecháčkovství, kdy první nad čím každý přemýšlí je způsob, jak obejít zákon (osoba blízká, jazyk atd..) mi už dlouhodobě zvedá kufr. Pak to v téhle posrané republice má vypadat jinak. Jsme fakt hodně pokroucený národ. :|

Aby ses nepodělal.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od H1N1 »

Tedka osoba vzdalena:-)
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
graup15

#22 Příspěvek od graup15 »

H1N1 píše:Tedka osoba vzdalena:-)

Jen aby!! Ono se toho strašně nakecá, ale chtěl bych bít u toho až to někdo opravdu použije a uspěje. Do té doby to beru jako pohádku.
Mimochodem jdu brzo na státní vysvětlovat proč jsem to mastil v Lochkovském tunelu poněkud rychleji. Ukážou li fotku kde se dementně culím do objektivu..dál nebudu řešit a zaplatím.
LittleFalco

#23 Příspěvek od LittleFalco »

To se tedy divim, kde te namerili?? Ja jsem nekolik let po sobe kazdy druhy patek frcel zrejme po stejne dalnici (na Modenu, Anconu a dal). Pod 190 jsem na normalnim useku nejel a za cela ty leta nic.. Ze by uz i carabinieri zacali pracovat?? 8O To uz je ta krize asi hodne hluboka..
Zpátky doma, v kopcích :-)
AR1
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od AR1 »

Myslím, že osoba vzdálená neklapne, někde to na netu vysvětlovali. Pokutě se jde vyhnout už blbě, jedině to protáhnout na promlčení. Ale taky jde o body, takže pokud se k přestupku někdo nepřizná, tak sice zaplatí jako majitel auta, ale bez bodů.
Říkal mi jeden policajt, že se nemám přiznat ani kdybych na sebe koukal na fotku jako plakát. Nemůžou mi dokázat, že na té fotce skutečně jsem - což taky nemusím. Takže pokud prohlásím, že odmítám vypovídat - a pozor, to je moje právo, než začne někdo něco o podělaný republice, abych nevypovídal sám proti sobě - tak to pokutou končí. A co vím tak to policajtům takhle stačí a většině řidičů taky ( i když každému z jiného pohledu).
AR1
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od AR1 »

LittleFalco píše:To se tedy divim, kde te namerili?? Ja jsem nekolik let po sobe kazdy druhy patek frcel zrejme po stejne dalnici (na Modenu, Anconu a dal). Pod 190 jsem na normalnim useku nejel a za cela ty leta nic.. Ze by uz i carabinieri zacali pracovat?? 8O To uz je ta krize asi hodne hluboka..

Sice tak rychle ne, ale jinak jsem si předloni Itálii taky užíval, policajty jsem viděl za 14 dní jen jednou, stály 2 auta u sebe a krafali.
gardenroute

#26 Příspěvek od gardenroute »

Řešil bych to (jako mnohdy jindy) s DAS, pokud tuto pojistku náhodou nemáš uzavřenou. Dokáží hodně pomoci, právě i v tom, co s tím vůbec dělat, a zda-li něco dělat, a příp. jak...
Doporučuji, mám to již skoro 20 let, jak na auta, tak i na rodinu. Na takové věci, zvláště v cizině a na cizí policajty to náramně funguje.
Ale nechci, aby to vyznělo jako "knížecí rada", spíše prevence a opatření...
Naposledy upravil(a) gardenroute dne čtv 06.06.2013 21:44, celkem upraveno 1 x.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
LittleFalco

#27 Příspěvek od LittleFalco »

Ja uz takhle taky nejezdim. Max 150, vic ne. Uz se bojim, ze mi to uklouzne, nebo do nekoho vletim. Co bolo, to bolo, terazky som ukaznenym vodicom (temer :D)
Na Italii se mi krome jineho libi dve veci - z niceho nedelaji vedu a na nic si nehrajou. Ani na policajty. Proste jenom drzi narodni linii :lol:
Zpátky doma, v kopcích :-)
JMalik

#28 Příspěvek od JMalik »

AR1 píše:Myslím, že osoba vzdálená neklapne, někde to na netu vysvětlovali. Pokutě se jde vyhnout už blbě, jedině to protáhnout na promlčení. Ale taky jde o body, takže pokud se k přestupku někdo nepřizná, tak sice zaplatí jako majitel auta, ale bez bodů.
Říkal mi jeden policajt, že se nemám přiznat ani kdybych na sebe koukal na fotku jako plakát. Nemůžou mi dokázat, že na té fotce skutečně jsem - což taky nemusím. Takže pokud prohlásím, že odmítám vypovídat - a pozor, to je moje právo, než začne někdo něco o podělaný republice, abych nevypovídal sám proti sobě - tak to pokutou končí. A co vím tak to policajtům takhle stačí a většině řidičů taky ( i když každému z jiného pohledu).

warhawk má pravdu, když říká, že prvotní snaha je s tím vyjebat za každou cenu.
Víš proč tě policajt informuje jak se nemáš přiznat, jak to jde ožulit...? Protože je to dement, který měl házet lopatou ne sloužit u policie. I jako kamarádovi se má těchhle informací zdržet. Zrovna nemusím ty amícké poliše s kvérama a honičkama v autech, ale moc se mi líbila kdysi ta akce s Jágrem jak ho pokutovali v podstatě za hovadinu a on je poslal někam. Po téhle akci mu to dali požrat tak, že nemohl prakticky vyjet, aby mu to neznepříjemnili. Protože je to inteligentní kluk, tak mu to rychle došlo, zacvakal to, omluvil se jim a O.K.
Pokud tam VTjr jezdí a odmítne to platit, tak by bylo normální, aby si ho při příští návštěvě vychutnali a při prvním přestupku mu dali raketu na horní hranici možností.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
AR1
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od AR1 »

To jsi jako často vedle. Pokud platí zákon na jednu stranu - dodržuj předpisy - platí i na druhou. Můžu se hájit jak uznám za vhodné. A já jsem vůči sobě osoba blízká, nemusím vypovídat proti sobě, je to moje právo. A nevím, proč by mě o tom nemohl někdo poučit, aniž bys mu hned nadával do dementů.

S tím Jágrem to taky pleteš. Chtěli ho pokutovat za nesprávné parkování na "invalidech" kdy podle předpisu má být toto místo označeno svislou a vodorovnou dopravní značkou. Ta vodorovná tam nebyla - mohl tam parkovat. Taky nic nezaplatil, nevím kde jsi přišel na tu pohádku jak mu to dávali sežrat až nakonec zaplatil.

Vzhledem k tvým grafomanským sklonům však tuto debatu končím.

PS Pokutu mám tak jednu ob rok, což je myslím na denní jízdu v Praze dobrý výkon, vždy za rychlost, kdysi dávno za nesprávné odbočení. Za 20 let řízení jsem nezpůsobil žádnou nehodu. Když to jde, tak jí nezaplatím. Nemám s tím problém, kdo jo, je mi to jedno.
JMalik

#30 Příspěvek od JMalik »

AR1 píše:1).......... Chtěli ho pokutovat za nesprávné parkování na "invalidech" kdy podle předpisu má být toto místo označeno svislou a vodorovnou dopravní značkou. Ta vodorovná tam nebyla - mohl tam parkovat. Taky nic nezaplatil, nevím kde jsi přišel na tu pohádku jak mu to dávali sežrat až nakonec zaplatil....

2)..... Pokutu mám tak jednu ob rok, což je myslím na denní jízdu v Praze dobrý výkon, vždy za rychlost, kdysi dávno za nesprávné odbočení............. Když to jde, tak jí nezaplatím.

1) Já píšu o tom přestupku v USA, Ty o parkování Na Václaváku.
2) Pokuty fasuji v intervalu asi jako ty, nemám kamarády poliše, takže to normálně platím.
Až tady bude normální stav, že vyfasuješ pětikilo za rychlost, když to překročíš o rozumnou hodnotu a zacvakáš to bez keců a na druhé straně 10k a víc ve správním řízení, pokud s tím budeš vyjebávat jak to (nejlépe přes kamnarádíčky) nezaplatit, tak to tady taky bude vypadat jinak.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“