DJI NAZA
Re: DJI NAZA
Díky, rychlá odpověď
- SAT-HOFMAN
- Kontaktovat uživatele:
2. možnosť[/quote]
To bych neřekl.
Při aktivaci funkce návratu z výšky větší než 20m nad místem startu pokračuje naza v aktuální výšce k místu startu (třeba v 35m). Při aktivaci funkce návratu z výšky menší než 20m nad místem startu vystoupá naza do výšky cca 20m nad místem startu a pokračuje k místu startu.
Snad to je srozumitelné.
To bych neřekl.
Při aktivaci funkce návratu z výšky větší než 20m nad místem startu pokračuje naza v aktuální výšce k místu startu (třeba v 35m). Při aktivaci funkce návratu z výšky menší než 20m nad místem startu vystoupá naza do výšky cca 20m nad místem startu a pokračuje k místu startu.
Snad to je srozumitelné.
SAT-HOFMAN, taky díky za odpověď. Tohle vypadá líp
Nazdar 
Konecne dorazila moja Naza v2 tak som ju hned aj nainstaloval na moj F450 a k tomu som pridal aj cca 200g podvozok. Prvy testovaci let vcera s 3S 30C 3600 mAh a vysiel mi cas cca 9-10 s 10 original DJI vrtulami. Moja otazka znie, cim to krmite vy ? Kebyze dam 2x 3600 mAh predpokladam ze letovy cas sa nezdvojnasoby vsak ? Pomohlo by pre dlhsi letovy cas dat povedzme vyssie C ? povedzme 45 ? Pripadne prejst na 4S ? Snazil som sa to dat do eCalcu no bohuzial nepoznam presnu specifikaciu tych origo DJI motorov.
Konecne dorazila moja Naza v2 tak som ju hned aj nainstaloval na moj F450 a k tomu som pridal aj cca 200g podvozok. Prvy testovaci let vcera s 3S 30C 3600 mAh a vysiel mi cas cca 9-10 s 10 original DJI vrtulami. Moja otazka znie, cim to krmite vy ? Kebyze dam 2x 3600 mAh predpokladam ze letovy cas sa nezdvojnasoby vsak ? Pomohlo by pre dlhsi letovy cas dat povedzme vyssie C ? povedzme 45 ? Pripadne prejst na 4S ? Snazil som sa to dat do eCalcu no bohuzial nepoznam presnu specifikaciu tych origo DJI motorov.
Vyssi C ti nepomuze - to jen udava jak moc muzes danou baterku zatizit. Prejit na 4S ti to asi take neresi. Spis navysit kapacitu 3S na 5000mAh.
Jou tak kupim teda jednu 5000 a uvidime co to spravi, a dokupim este jednu 3600vku, sice 7200 mAh bude vazit okolo 700g ale snad to moj quad utiahne.
Zdarec
mám na qaudu ESC Hobbywing Pentium 18A a s NAZOu prostě nefugují,zkoušel jsem různé postupy,ale bez úspěchu,pomohlo by flashnutí pokud teda jdou vůbec flashovat,popřípadě jaké použít ESC (třeba Multistar 30 A,quad 530 mm).
Díky M.
mám na qaudu ESC Hobbywing Pentium 18A a s NAZOu prostě nefugují,zkoušel jsem různé postupy,ale bez úspěchu,pomohlo by flashnutí pokud teda jdou vůbec flashovat,popřípadě jaké použít ESC (třeba Multistar 30 A,quad 530 mm).
Díky M.
-
martinenecek
Postavil jsem sériovou DJI 550, vaha cca 2,1 kg, baterie Turnigy 5000mAh 3s 11.1V
1. Otazka pro vas odborniky, na jake hodnoty nastavit first level protection a second level protection, aby to bylo bezpecne pro let a bezpecne pro napeti clanku
2. asi me ukamenujete, ale potrebuji vyladit zisky na NAZA a jestli to chápu dobre, popisu to jako lajk
yaw - na miste se copter otaci kolem sve osy do leva a do prava
pitch - let dopredu a do zadu ... forward, backward
roll - ukroky do stran... do prava a do leva
verticall - stoupani, klesani
Je to tak spravne nebo kecam ?
3. Jedna se o zisky, které ovlivni chovani copteru a citlivost při ovladani z radia ?
4. Jaky je rozdil mezi Basic gain a attitude gain?
5. Jake zisky byste mi doporucili?
Omlouvam se za tento dotaz, ale mam v tom gulas, i když jsem forum procetl
Dekuji
1. Otazka pro vas odborniky, na jake hodnoty nastavit first level protection a second level protection, aby to bylo bezpecne pro let a bezpecne pro napeti clanku
2. asi me ukamenujete, ale potrebuji vyladit zisky na NAZA a jestli to chápu dobre, popisu to jako lajk
yaw - na miste se copter otaci kolem sve osy do leva a do prava
pitch - let dopredu a do zadu ... forward, backward
roll - ukroky do stran... do prava a do leva
verticall - stoupani, klesani
Je to tak spravne nebo kecam ?
3. Jedna se o zisky, které ovlivni chovani copteru a citlivost při ovladani z radia ?
4. Jaky je rozdil mezi Basic gain a attitude gain?
5. Jake zisky byste mi doporucili?
Omlouvam se za tento dotaz, ale mam v tom gulas, i když jsem forum procetl
Dekuji
Nazdar,
Mam mensi problem, podarilo sa mi s kopterov F450 zachytit hornu vetvu stromu, nastastie nie velkeho no zlomila sa mi vrtulka, kopteru som dal dole, poriadne skontroloval a okerm zlomenej vrtulky nejavla ziadne znamky poskodenia. Doma som vymenil vrtulky, vsetko prekontroloval cez NAza asistenta a isiel znova lietat. Bohuzial hned pri starte sa koptera prevratila smerom dozadu a neodstartovala. Mate niekto nejake napady co skontrolovat (motory? ako skontrolujem ci idu spravne ?) ESC? . Mam NAZA v2 a vsimol som si ze aj na riadiacej jednotke je zelene svetielko ktore mi pri zapnuti blika ( v dost dlhych intervaloch).
Dik moc za rady.
Mam mensi problem, podarilo sa mi s kopterov F450 zachytit hornu vetvu stromu, nastastie nie velkeho no zlomila sa mi vrtulka, kopteru som dal dole, poriadne skontroloval a okerm zlomenej vrtulky nejavla ziadne znamky poskodenia. Doma som vymenil vrtulky, vsetko prekontroloval cez NAza asistenta a isiel znova lietat. Bohuzial hned pri starte sa koptera prevratila smerom dozadu a neodstartovala. Mate niekto nejake napady co skontrolovat (motory? ako skontrolujem ci idu spravne ?) ESC? . Mam NAZA v2 a vsimol som si ze aj na riadiacej jednotke je zelene svetielko ktore mi pri zapnuti blika ( v dost dlhych intervaloch).
Dik moc za rady.
Já bych to na Tvém místě připojil k PC a v Assistantovi spustil tu pečlivější kalibraci...
už to tady myslim psal duska, že při přepravě nazy nebo nárazu se muže zaseknout accelometer.. třeba to není tvůj problém.. v assistantovi hybej copterem a uvidiš zda nějaká hodnota nevisí.. pak dej pokrocilou kalibraci a když hodí chybu zkus lehce poklepat Nazu třeba poplacat o dlan jako když zklepáváš rtuťový teploměr ale ne že použiješ kladivo 
Přesně toto mi udělala koptéra taky.. při startu se hned převrátila. V asistentovi bylo vidět, že je zaseknutý accelerometer v ose Y na hodnotě -15,9 a jako jediná hodnota se nehýbala.
stačilo oddělat ze stroje a poklepat o dlaň .. pomohlo.,.. Zkus si to ověřit v té advance kalibraci
stačilo oddělat ze stroje a poklepat o dlaň .. pomohlo.,.. Zkus si to ověřit v té advance kalibraci
Nazdar,
Tak som tu NAZU poklepal o dlan a potom pripojil k Asistentovy ( mal som to asi spravit opacne
) no chvalabohu vsetky hodnoty sa hybu, dnes skusim zalietat snad uz to bude v poriadku, ak nie tak budem musiet hladat dalej. Dam urcite vediet ci to pomohlo. Dakujem
Tak som tu NAZU poklepal o dlan a potom pripojil k Asistentovy ( mal som to asi spravit opacne
No jo no mel jsi to udelat naopak aspon by jsi videl kdyby byla zmena...
Všetci ste už prešli na ten novy frimware? myslím ten 3. dačo z nazi v2. Má to teda dáke nevýhody?
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro