Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Ahoj, měl bych prosbu/otázku: Mám TENTO FPV set z HobbyKingu.
Zatím jsem ho zkoušel připojit k televizi a všechno v pohodě funguje, ale chtěl bych ho nějak připojit i k NTB (notebook) abych to mohl vzít ven nebo na letiště z toho důvodu, že v PC mám i MissionPlaner a tak by to byla suprová GroundStation a nemusel bych kupovat další display... Je nějak možné tento set připojit k PC?
Jameson píše:Program provdedl neplatnou instrukci a model bude ukončen
Ale vážne - NB je dobrá voľba na začiatok, najmä preto, že sa dá veľmi jednoducho "prepínať" medzi FPV a TPV (third...). Na dlhšie výlety mimo vizuál by som sa s tým však bál. Okrem toho, treba rátať s tým, že NB musí byť dostatočne výkonný aby stíhal zobrazovať bez latencie, čo však zasa dosť žerie baterky... Takže preto iba na začiatok, neskôr je to značne nepohodlné.
Inak ten EasyCap je najjednoduchšie a najlacnejšie zariadenie ako dostať obraz do NB... Na HD samozrejme zabudni, v súčasnosti neexistuje dostupný a použiteľný systém na analógový prenos HD videa (digitálny prenos má zatiaľ latenciu a na FPV je preto nepoužiteľný)
Podle tohoto by být latence neměla, no uvidím jak se to bude chovat, kdyžtak to pošlu do oběhu dál (Ikdyž ono se to bude hodit i na jiné věci)
Osobně létám se sledováním na notebooku s EasyCap. Používám DScaler, který nemá latenci. Je potřeba si pohrát s nastavením, pak je obraz v pohodě, bez ošklivého řádkování. Má i dobře vyřešené nahrávání. V přijímači mám pro jistotu zapojené i Dominátory, kdyby šlo do tuhého. Nicméně bych se toho nebál.
Adalf píše:Osobně létám se sledováním na notebooku s EasyCap. Používám DScaler, který nemá latenci. Je potřeba si pohrát s nastavením, pak je obraz v pohodě, bez ošklivého řádkování. Má i dobře vyřešené nahrávání. V přijímači mám pro jistotu zapojené i Dominátory, kdyby šlo do tuhého. Nicméně bych se toho nebál.
PS: Pro nahrávání to chce slušnější notebook.
Já nahrávat nebudu, streamuju to z GoPro a ta nahrává na kartu, takže v pohodě (P.S. i notebook mám slušnej)