FPV na Notebooku

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zpráva
Autor
Drondys

#16 Příspěvek od Drondys »

Vigo píše:JJ já budu používat ještě malé LCD jako nouzovou zálohu. Mám takové asi 5" se vstupem.

Vzhledem k tomu že na HD můžeš zatím zapomenout, tak ti stačí ten již zde uváděný USB převodník. Dá se koupit třeba i tady
http://www.lampionyprani.eu/1-kanalova-usb-karta-pro-digitalizaci-obrazu.html
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od TomasC »

Převodník funguje docela dobře. Dá se na to koukat.

Já osobně to mám spíš k ladění na zemi, což je pohodlnější. Jinak brýle.

Mohu ti převodník pujčit, stejně se přes týden nedá létat. JE TMA :(
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Vigo »

Jo díky za další info i nabídku zapůjčení. Já ten převodník jistě využiju i jinak, takže ho koupím. Nakonec asi z Dealextreme nebo Ebay.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

Propojení Notebooku a FPV příjmače

#19 Příspěvek od Ancistrus01 »

Ahoj, měl bych prosbu/otázku:
Mám TENTO FPV set z HobbyKingu.

Zatím jsem ho zkoušel připojit k televizi a všechno v pohodě funguje, ale chtěl bych ho nějak připojit i k NTB (notebook) abych to mohl vzít ven nebo na letiště z toho důvodu, že v PC mám i MissionPlaner a tak by to byla suprová GroundStation a nemusel bych kupovat další display... Je nějak možné tento set připojit k PC?

Díky moc za všechny rady.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

Re: Propojení Notebooku a FPV příjmače

#21 Příspěvek od Ancistrus01 »

... Tak já ho koupím, děkuji Moderátorovi/adminovi za přesunutí témata, přečetl jsem si ho a už vím co a jak :) Díky moc
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: FPV na Notebooku

#22 Příspěvek od TomasC »

není za co...

Jinak problém "zpoždění" se jmenuje latence. S tímto USB převodníkem je FPV nerealizovatelné. Latence je příliš velká
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

Re:

#23 Příspěvek od Ancistrus01 »

Jameson píše:Program provdedl neplatnou instrukci a model bude ukončen :lol:

Ale vážne - NB je dobrá voľba na začiatok, najmä preto, že sa dá veľmi jednoducho "prepínať" medzi FPV a TPV (third...). Na dlhšie výlety mimo vizuál by som sa s tým však bál. Okrem toho, treba rátať s tým, že NB musí byť dostatočne výkonný aby stíhal zobrazovať bez latencie, čo však zasa dosť žerie baterky... Takže preto iba na začiatok, neskôr je to značne nepohodlné.

Inak ten EasyCap je najjednoduchšie a najlacnejšie zariadenie ako dostať obraz do NB... Na HD samozrejme zabudni, v súčasnosti neexistuje dostupný a použiteľný systém na analógový prenos HD videa (digitálny prenos má zatiaľ latenciu a na FPV je preto nepoužiteľný)

Podle tohoto by být latence neměla, no uvidím jak se to bude chovat, kdyžtak to pošlu do oběhu dál :D (Ikdyž ono se to bude hodit i na jiné věci)
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od TomasC »

Hodí se to na ukládání videa a aby se někdo další koukal v režimu "cestující". Na pilotáž je to slabé.

To je moje zkušenost..
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Ancistrus01 »

TomasC píše:Hodí se to na ukládání videa a aby se někdo další koukal v režimu "cestující". Na pilotáž je to slabé.

To je moje zkušenost..

Jasný, já to stejně mám přesně jak píšeš pro cestujícího a na pořádné FPV se ještě necítím... :)
Adalf

#26 Příspěvek od Adalf »

Osobně létám se sledováním na notebooku s EasyCap. Používám DScaler, který nemá latenci. Je potřeba si pohrát s nastavením, pak je obraz v pohodě, bez ošklivého řádkování. Má i dobře vyřešené nahrávání. V přijímači mám pro jistotu zapojené i Dominátory, kdyby šlo do tuhého. Nicméně bych se toho nebál.

PS: Pro nahrávání to chce slušnější notebook.
FPV Raptor 2000
FPV Raptor 1600
FPV Blade MQx
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Ancistrus01 »

Adalf píše:Osobně létám se sledováním na notebooku s EasyCap. Používám DScaler, který nemá latenci. Je potřeba si pohrát s nastavením, pak je obraz v pohodě, bez ošklivého řádkování. Má i dobře vyřešené nahrávání. V přijímači mám pro jistotu zapojené i Dominátory, kdyby šlo do tuhého. Nicméně bych se toho nebál.

PS: Pro nahrávání to chce slušnější notebook.

Já nahrávat nebudu, streamuju to z GoPro a ta nahrává na kartu, takže v pohodě ;) (P.S. i notebook mám slušnej)

DScaler je přehrávač?
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“