Dobra, takze D3100 se mi zda takova nic moc, je to polovicne udelane a dost veci me stve a nelibi se mi.
Proto teda jsem vyzkousel D5100 - to je uplne jina kava, je to opravdu pekny kousek...
Tim padem potrebuju poradit co vsechno k tomu koupit - budu kupovat ten zakladni set D5100+objektiv s 60mm ohniskem cca za tech 14k Kc.
Dale bude asi potreba nejake filtry a jeden objektiv na foceni s vetsim zoomem... muzete mi prosim poradit a popripade poslat odkazy? Dekuji
Jaký ultrazoom pořídit
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Jaký ultrazoom pořídit
Pro začátek k digitálu žádné filtry potřebovat nebudeš. Až se trošku "rozfotíš", tak dokoupíš nějaké delší sklo, dle potřeby blesk. Objektiv je hlavně o "ochotě investovat" a taky samozřejmě o způsobu použití - pro stacionární snímky ze stativu např. nepotřebuješ stabilizaci ani rychlé ostření. Pro sport, reportáž se může cena "potřebného" objektivu šplhat sakra vysoko
.
Zkusenosti s focenim nejake uz mam. Stara zrcadlovka pujde pryc, nahradi ji tato nova. Jedine co asi pujde pouzit je pametovka, brasna, stativ a nejake drobnosti... Budu muset koupit objektivy a asi polarizacni filtr nejmene.
Polarizační filtr určitě ano, ten doporučuju, považuju ho za základ...
Jen nezapomeň, aby byl cirkulární a ne lineární (ale to už asi víš...).
Taky bych nedoporučil na něm příliš šetřit a koupil bych nějaký rozumný kvalitní výrobek.
Jen nezapomeň, aby byl cirkulární a ne lineární (ale to už asi víš...).
Taky bych nedoporučil na něm příliš šetřit a koupil bych nějaký rozumný kvalitní výrobek.
Elfew píše:Dobra, takze D3100 se mi zda takova nic moc, je to polovicne udelane a dost veci me stve a nelibi se mi.
Proto teda jsem vyzkousel D5100 - to je uplne jina kava, je to opravdu pekny kousek...
Tim padem potrebuju poradit co vsechno k tomu koupit - budu kupovat ten zakladni set D5100+objektiv s 60mm ohniskem cca za tech 14k Kc.
Dale bude asi potreba nejake filtry a jeden objektiv na foceni s vetsim zoomem... muzete mi prosim poradit a popripade poslat odkazy? Dekuji
Moc možností nemáš, vlastně jenom jedinou
Na začátek nekupuj Sigmu, Tamron ani Tokinu, protože o tom musíš něco vědět, sledovat to v recenzích a diskusích a i tak můžeš narazit na nekompabilitu, problém s něčím.
Zbývají ti objektivy Nikkor.
K D 5100 je nesmysl ten nejlevnější seťák 18-55. Špička v DX je Nikkor 16 - 85, ale stojí to cca 13k. Další vynikající objektiv je 18 -200. Má to stabilizaci VR II, ale zase Tě vyřeší cena = cca 16K.
Podle mě zbývá jen přijatelný 18 - 105 za cca 4 500,-.
Jestli jsem něco přehlédl, tak mě někdo opravte.
Polarizační filtr na začátek nutně nepotřebuješ. Pokud ho budeš kupovat, musíš konkrétní vyzkoušet. Nastavíš si zoom na nejkratší ohnisko, nasadíš filtr a pozoruj rohy snímku v hledášku proti bílé zdi, jestli to není stíněné obrubou filtru. Filtr ti doporučuji Hoya, nekupj ten nejlevnější, na druhou stranu je na tohle nesmysl filtr za 4k . Kolem 1000,- vybereš něco od Hoya. Preferuj slim verzi.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
sám tomu nemohu uvěřit, ale nakonec jsem se dokázal rozhoupat a najít náhradu, za pomalu dosluhující canon SI5 is, největší favorit byl panasonic FZ 200,jenže těch peněz, pak postarší zrcadlovka nikon D 80, jenže to je zase velký a těžký, tak jsem nakonec šel do bazarového panasonica G1
http://www.digimanie.cz/recenze-panason ... cadla/2565
tak jsem zvědavej, menu docela v pohodě , pochopitelný a přehledný, trochu prtavý ty tlačítka vzadu v kruhu, ale více méně nadšení a huř jak ta SI5 ka to snad fotit nebude
jestli se mi zalíbí, tak bych časem ještě koupil tělo G2, tady ten nemá video, ale spíš si myslím, že video pořeším časem přez nový telefon.
no hlavně že už jsem se rozhoupal a snad to mám zase na nějakou dobu z krku.
http://www.digimanie.cz/recenze-panason ... cadla/2565
tak jsem zvědavej, menu docela v pohodě , pochopitelný a přehledný, trochu prtavý ty tlačítka vzadu v kruhu, ale více méně nadšení a huř jak ta SI5 ka to snad fotit nebude
no hlavně že už jsem se rozhoupal a snad to mám zase na nějakou dobu z krku.