Nová GoPro HERO 3
Re: Nová GoPro HERO 3
Ahoj , můžete někdo nahodit foto jak máte na copteru připevněnou gopro hero 3 , zkrs kterou posíláte video do brejlí? Žádný gimbaly , aby se dalo řídit. A jakej FOV používáte na řízení. Díky za tipy.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
krtek2k píše:Ahoj , můžete někdo nahodit foto jak máte na copteru připevněnou gopro hero 3 , zkrs kterou posíláte video do brejlí? Žádný gimbaly , aby se dalo řídit. A jakej FOV používáte na řízení. Díky za tipy.
Na řízení není úplně nějvhodnější, pro mě akceptovatelné je stále jen řešení s letovou kamerou a GoPro3 na přepínači, kdy si můžu zkontrolovat co je v záběru ale zase si přepnout na letovou kameru.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Proč není nejvhodnější?
Frsky X10S Carbon
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
krtek2k píše:Proč není nejvhodnější?
Protože tam bohužel drobná latence stále je a tudíž pro řízení nejsou reakce adekvátní.
Jak velká je na trojce latence? Mám jedničku a tam žádnou nepozoruji.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Kámoš ze žatce přes ní lítá (hero3 black) , a o ničem nemluvil
Frsky X10S Carbon
- gardenroute
Mam GP H3 Black, a zadnou latenci jsem nepozoroval - schvalne jsem si to zapnul, zadny viditelny rozdil neni.
Latecne vznikne pro nejakem digitalnim postprocessingu, kdyz napr. video nabiram pres nejaky prevodnik, ale pokud beru video z analog vystupu GP a dam ho primo na analog. video Tx, zadna meritelna ci viditelna latence tam nemuze byt. A kde by se tam vzala ? A zrovna u GP3.
Mozna na nejakem extremne rychlem stroji...
Koulinek - co je to "drobná latence" ?
Latecne vznikne pro nejakem digitalnim postprocessingu, kdyz napr. video nabiram pres nejaky prevodnik, ale pokud beru video z analog vystupu GP a dam ho primo na analog. video Tx, zadna meritelna ci viditelna latence tam nemuze byt. A kde by se tam vzala ? A zrovna u GP3.
Mozna na nejakem extremne rychlem stroji...
Koulinek - co je to "drobná latence" ?
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
gardenroute píše:Koulinek - co je to "drobná latence" ?
Ano toto je velmi subjektivní téma a v praxi velmi špatně měřitelné. Takže ano, dá se s tím létat, nicméně jsou i lepší možnosti. Každému vyhovuje něco jiného.
- gardenroute
Subjektivni ? Myslim, ze se tady jedna o nejakem praktickem dopadu latence, vznikle pri digitalnim zpracovani obrazu, dejme tomu, kdybych video dale zpracovaval na nejakem PC i tabletu, tam tam je to jasne, pokud nebudu pouzivat spickovy prevodnik pro realny cas, tak se me to projevi.
Ale pokud mam celou signalovou cestu analogovou ?
Napsal jsi "...Protože tam bohužel drobná latence stále je a tudíž pro řízení nejsou reakce adekvátní...", tak to prosim nejak doloz, nebot takove vyroky zbytecne plasi vsechny, kteri pro zdroj videa pouzivaji GP kamery, v tomto pripade Hero 3.
Urcite nas to vsechny zajima, protoze nechceme o sve letadlo prijit. Ty konkretne jsi H3B pro FPV pouzil, a nejakou zasadni latenci, ktera by byla nebezpecna pro ovladani via FPV zaznamenal, nebo ty bylo jen akademicke prohlaseni?
U nizsich rad GP a zejmena starsich verzi FW byly drobne potize s freeze kamery a tim padem naveseneho FPV, ale nikde na forech o GP jsem nenasel zadne info o nejakych zasadnich problemech s latenci, ktera by znemoznovala bezpecne FPV letani via GP3B...
Je jasne, ze jednoducha analog. kamerka bude asi nejspolehlivejsi a bez jakkekoliv meritelne latence, ale je to na mensim stroji dalsi zatez a komplikace instalace pri soucasnem pouziti GP pro zaznam letu.
Ale pokud mam celou signalovou cestu analogovou ?
Napsal jsi "...Protože tam bohužel drobná latence stále je a tudíž pro řízení nejsou reakce adekvátní...", tak to prosim nejak doloz, nebot takove vyroky zbytecne plasi vsechny, kteri pro zdroj videa pouzivaji GP kamery, v tomto pripade Hero 3.
Urcite nas to vsechny zajima, protoze nechceme o sve letadlo prijit. Ty konkretne jsi H3B pro FPV pouzil, a nejakou zasadni latenci, ktera by byla nebezpecna pro ovladani via FPV zaznamenal, nebo ty bylo jen akademicke prohlaseni?
U nizsich rad GP a zejmena starsich verzi FW byly drobne potize s freeze kamery a tim padem naveseneho FPV, ale nikde na forech o GP jsem nenasel zadne info o nejakych zasadnich problemech s latenci, ktera by znemoznovala bezpecne FPV letani via GP3B...
Je jasne, ze jednoducha analog. kamerka bude asi nejspolehlivejsi a bez jakkekoliv meritelne latence, ale je to na mensim stroji dalsi zatez a komplikace instalace pri soucasnem pouziti GP pro zaznam letu.
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Ano mám Hero 3 a letovou kameru přes video switch takže můžu přepínat za letu a srovnávat, avšak primárně používám přepnutí na Hero 3 pro ověření kompozice záběru, protože prostě přes letovou kameru je ten obraz pro mě vhodnější. Ale nikomu jeho volbu nehaním, ať si létá každej jak chce
Zkuste si, vyberte si.
Můžete mi sem někdo hodit link, kde je popsáno, jak lze použít GoPro pro FPV a zároveň záznam? Našel jsem nějaký videa, ale pájení kablíků je nad mé síly 
Y6b, upravený rám HY-800,
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
nezik píše:Můžete mi sem někdo hodit link, kde je popsáno, jak lze použít GoPro pro FPV a zároveň záznam? Našel jsem nějaký videa, ale pájení kablíků je nad mé síly
Kup tohle a nemusíš nic pájet. http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=33609
No pecka, to jsem hledal, škoda, že jsem dneska už hobbyking objednal, mohl jsem ušetřit za poštovný 
Y6b, upravený rám HY-800,
- gardenroute
Pokud jsi mel na mysli konverzni kabel z USB na analog. AV, stacilo koupit i u nas v Cesku, napr. na tomto linku. Je na nem i napajeni - dobijeni GP3B z palubniho aku...
Co používáte za switch na přepínání kamer?
Vzal jsem na zkoušku ten z HC, no nevím zda to bude makat.
Vzal jsem na zkoušku ten z HC, no nevím zda to bude makat.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....