Čím zaplnit v prknech díry po sucích

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
ExperimentatorPetr
Kontaktovat uživatele:

Re: Čím zaplnit v prknech díry po sucích

#16 Příspěvek od ExperimentatorPetr »

jag42 píše:Já bych to zaplácnul Purexem smíchaným s pilinama, zaplnit díru do cca 3/4, na to kousek folie a kusem železa zatížit , aby se to nezvedlo.
Purex řeší skoro vše :wink: :wink:

Purex nekupuj v modelárně, ale v potřebách pro truhláře - větší balení, podstatně nižší cena. Tam se to jmenuje Soudal 66A, nebo podobné.

Přehlédl jsem, že už to radil Ex....Petr. 8)

Zde si lze vybrat :)
http://www.soudal.cz/
Hitec Aurora 9
3DP mini, Loop a další
pepin

#17 Příspěvek od pepin »

co zkusit něco takového a nic doma nemíchat.

http://www.e-barvy.com/41,0,Tmely-na-drevo.html

jinak ta oprava vsazením těch opravných špuntu jde velice rychle--určitě rychleji než to patlat pouze tmelem a pak odbrušovat ty opatlané místa, loni jsem takto opravoval vypadané špunty na jedné lávce a jde to opravdu rychle,do díry jsem dal trochu polyesterového dřevotmelu, naklepnul špunt , za hodku to obešel hrubým brusným kotoučem ve vrtačce----šlo by to i brusným kotoučem v rozbrusce, musí se to točit,ty vibrovací rozbrusky berou materiál pomalu, pokud bys řešil škrábance přez leta, tak je to potřeba vzít ještě bud ručo po létech, nebo pásovou bruskou, osobně bych si nic na víc děr doma nemíchal sám, nakonbec zjistíš, že sis vytvořil nějakou směs, která se drží akorát špachtle, nejde stáhnout, tak tam necháš boule a budeš pak vymýšlet čím to odbrousit.

vubec bych se toho předvrtání pro ty špunty nebál ani ruční vrtačkou, možná se dá i třeba někde v truhlárně pujčit ten zahlubovací vrták, nebo koupit někde v baumarktu, ty nepřesnosti při vrtání ti vyplní ten polyesterový tmel .

pokud to vrtáš v podlaze, předvrtej si do nějakýho prkýnka jednu díru tím zahlubovacím vrtákem, pak to tou dírou přiložíš na suk, přišlápneš prkno nohama, vyvrtáš díru aniž by ti vrták na suku cestoval a je to.
jio

#18 Příspěvek od jio »

Dík pepine za tip. To vypadá dobře a cena je taky zajímavá.
JMalik

#19 Příspěvek od JMalik »

jio píše:Úmyslně jsem dal 2 fotky s problémovými suky. Ten malý problém není, ten bych třeba i nějak odvrtal. Větší, z části ztrouchnivělý, má na délku cca 8 cm.

Jestli to plánuješ nějak zapatlat a emigrovat, tak je jedno čím to uděláš. Jestli to chceš užívat, tak tyhle místa musíš skutečně vyřezat. To prostě žádným zázračným tmelem s pilinama nevyřešíš.
(Teď už je ti taky asi jasné, že to nechtělo šetřit při tom hoblování tak extrémně a ještě to šlo napravit snáze při pokládce, protože teď k těm místům v rozích špatně můžeš. Ale s tím teď už nic nenaděláš, to je pro příště)
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
jio

#20 Příspěvek od jio »

Máš částečně pravdu. Chci to zapatlat, ale není mi jedno čím. Potřebuji něco, co tam napatlám v jedné vrstvě a ono to časem ztvrdne, nevypadne to po jedné zimě a nebude se to drolit. Emigrovat ale vzhledem k tomu, že se jedná o neobývané a nevytápěné půdní prostory skutečně nehodlám. :-)

Původně jsem tam chtěl ty prkna dávat vzhledem k účelu použití nehoblované. Nakonec jsem to lehce ohobloval a srovnal. Kupodivu je důvodem cena. Dát 25000 za dřevo a pak ho 1/4 odhoblovat a zahodit skutečně nepotřebuji. Pokud tam bude nějaký budoucí majitel až jednou zaklepu kopyty a děcka to prodají chtít něco dělat, tak si s tím určitě poradí. Mi šlo skutečně jen o to, aby se tam neusazoval zbytečně binec. Ten Pepinem linknutý tmel bude řešením.
zdendaK

#21 Příspěvek od zdendaK »

Ten kyt ve velké vrstvě stejně vypraská. Vezmi tu frézu a budeš mít klid. Na smolky nebo na větší fláky se používají lodičky ( obojí koupíš v prodejně pro truhláře). Pokud tu podlahu máš dělanou čerstvě, počkal bych. Bude toho k opravám víc. :cry:
T-REX 700N/ Goblin 700Spirit ,PROTOS, EXTRA 330L 3W157 futaba FG12 2,4Ghz
Xenomorfus

#22 Příspěvek od Xenomorfus »

...a nebo tam dat lino ;-) :-D.
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
cilek

#23 Příspěvek od cilek »

Já bych to nechal tak, jak to je. Jediný binec, který budeš z těch "kazů" uklízet, bude nakonec nějaký rozdrolený tmel, který tam napatláš. :roll:
jio

#24 Příspěvek od jio »

Ano, to je druhá varianta, o které stále více uvažuji.
jumper

#25 Příspěvek od jumper »

Jako truhlář bych ti poradil odvrtat sukovníkem múže být i takovej ten plochej a zalepit sukama který koupíšv prodejně pro truhláře.Taky se daj udělat zátkovníkem (je to vrták,kterým uděláš zátky).Je to řemeslnický.Pokud ti na tom nezáleží tak to múžeš zalepit silikonem. Natlač silikon do suku a zahlad to prstem namočeným v jaru.
jio

#26 Příspěvek od jio »

Díky všem za příspěvky. Pomohlo mi to ujasnit si to.
JMalik

#27 Příspěvek od JMalik »

Doporučuji ti zvážit co psal ZdendaK = zatím nedělat nic, počkat až se to seschne, bude toho na opravu víc.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
bedaa
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od bedaa »

Zdraím
Jak sem viděl na fotkách tak to sou vypadaný suky a zbytky smůly. Jestli mohu za sebe dopotučit jako truhlář tak nejjednodušší je jak tu již bylo psáno vzít 35 mm sukovník a přez prkínko vyvrtat. Cena vrtáku je cca 200,- a cena suku 35 mm cca 1,30,-. Jesli to budeš patlat nějakým tmelem tak se nadřeš jako kůň. Budeš muset napřed očistit vše od smůly a pak teprv zatmelit. Protože ,jak to na půdě pracuje tak se smůla vytlačí i přez tmel. Není dvakrát příjemný když lezeš po kolenou a přilepíš se na to jako mouhca na mucholapku.
Lítám si pro radost
jio

#29 Příspěvek od jio »

Jo pánové, čím déle to čtu, tím vice vidím, že použiji radu od cilka. Nechám to tak. Až bude někdy třeba, tak se tím budu zabývat.
jumper

#30 Příspěvek od jumper »

jio píše:Jo pánové, čím déle to čtu, tím vice vidím, že použiji radu od cilka. Nechám to tak. Až bude někdy třeba, tak se tím budu zabývat.

Tos nás ale přečúral :lol: No jak si to uděláš tak to budeš mít.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“