Nejlepší letecký simulátor

Název tohoto fóra mluví sám za sebe.. prosím ale žádný warez. Cokoliv okolo pirátského software, cracků, hacků atd bude ihned mazáno.
Zpráva
Autor
Kuba5
Kontaktovat uživatele:

Re: nejlepší letecký simulátor

#16 Příspěvek od Kuba5 »

Zba píše:Ne, chci ho ovládat myší. Nevím, co je na tom tak směšného. Ty hračičkový joysticky z alzy mají k reálu stejně daleko jako myš nebo klávesnice :-D. Jde mi spíš o to, pochopit všechny funkce, tlačítka, čudlíky a užít si grafiku.

A proč by jsi kupoval hračičkový joysticky? :) I ty by na začátek stačili. Zapomeň na na šipky a na myš radši taky. Když píšeš, že si chceš užívat grafiku, tak chceš asi spíš lítat VFR lety s malým letadlem, v tom případě se toho nemusíš tolik učit, ale postupy tam jsou taky a úplně arkáda to není. :) Joystick je prostě základ. Já mám tyto berany: http://www.fspilotshop.com/images/saitekusa4-PZ44.jpg a tento joystick: http://www.fspilotshop.com/images/aviatorxb1.jpg
Swift II | T9X(OpenTX)
Zba
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Zba »

Já joystick mám, ale je rozbitej = Když ho nakloním doprava, jenom i o kousek, tak dává plnou výchylku. Mám ho tu rozdělanej, ale žádnou závadu jsem nenašel.
Kuba5
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Kuba5 »

Zba píše:Já joystick mám, ale je rozbitej = Když ho nakloním doprava, jenom i o kousek, tak dává plnou výchylku. Mám ho tu rozdělanej, ale žádnou závadu jsem nenašel.

Tak to asi bude špatným potenciometrem.
Swift II | T9X(OpenTX)
Zba
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Zba »

Jsou tam takové dva magnety (co já vím co to je) a když se s jedním pohne, tak to blbne. Ale teď začal joystick fungovat. Ve world of warplanes mi funguje, ale v x-planes mi nefunguje. Jediné co funguje je posuvník na něm, jako přidání či ubrání plynu. Podle toho, co jsem vyčetl je to u této demo verze naschvál. Takže zatím zkusím flight simulator x.
McFly
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od McFly »

Kdyz jsme u tech joysticku.Podle me je nejvyhodnejsi koupit celej flight system ja mam tento http://joysticky.heureka.cz/logitech-fl ... 3godjl4AKw Mam ho uz pres 2roky a jen jediny problem s upadlym dratkem ale to jsem spravil a jede bez chyby.A jelikoz ani toohle mi nebylo dost poridil jsem si k tomu TrackIR
Scorpio A80;Cessna 182;SBach 342(3D) 1m;Fun Cub;BEDE BD-4;Yak55M(3D) 1,5m(ve vystavbe)
LMK Liberec
Zba
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Zba »

McFly píše:Kdyz jsme u tech joysticku.Podle me je nejvyhodnejsi koupit celej flight system ja mam tento http://joysticky.heureka.cz/logitech-fl ... 3godjl4AKw Mam ho uz pres 2roky a jen jediny problem s upadlym dratkem ale to jsem spravil a jede bez chyby.A jelikoz ani toohle mi nebylo dost poridil jsem si k tomu TrackIR

To je bomba no, ale ty prachy si fakt nemůžu dovolit dát za takovou ,,blbost" ani kdybych chtěl :-D. Spíš kouknu na ebay bo tak :-D
vaio
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od vaio »

To Zba: nevím, jak to myslíš s tím, že by ses rád dál věnoval létání (VŠ - dopravní pilot). Já lítám "jen" s UL, na letiště chodí maník, který má dokončeno ATPL Frozen. Stálo ho to cca 1 mil. Kč, bral si na to půjčku. Teď shání práci - vypadá to, že v Evropě pro něj nic není - tady chtějí hotové piloty, s nějakým náletem a hlavně s typovkou.
Jen jsem chtěl říct, že do kokpitu dopravního letadla je cesta trnitá a hlavně drahá - s typovkou klidně přes 2 mil. Kč.
Bývalo: ALIGN T-REX 500 ESP 3G, DX7, Phoenix RC

Nejlepší věci na světě nejsou věci.
tetref
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od tetref »

Kdybych začínal s létáním a neměl moc peněz, tak bych asi šel do FSX a k tomu nějaký addon, kterých je na trhu celkem dost. Úžasné jsou od A2A, ale tam jsou hlavně ww2 stroje, např. B-17 s accusimem je boží. A to že už je to graficky horší než některé modernější hry bych tolik neřešil, grafika je podružná. A joystick u dopravních letadel? Až tak důležitý není, opravdu se to dá zvládnout i klávesami. X-plane taky není špatný, řekl bych dokonce lepší co do kvality simulace lepší než hry od Microsoftu. Bohužel tendence posledních deseti let je zjednodušování a přechod k arkádám, viz poslední sim od Microsoftu nebo World of warplanes, to mi vydrželo na kompu 10 minut. Ještě tak na vyblbnutí je dobrý Il-2 sturmovik 1946 v online režimu.
Kuba5
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Kuba5 »

tetref píše: A joystick u dopravních letadel? Až tak důležitý není, opravdu se to dá zvládnout i klávesami.

Nic ve zlém, ale v tom případě hraješ arkádu, protože simulátor bez joysticku fakt nejde. Jasně, že jde, ale není to ani z poloviny simulátor.
Swift II | T9X(OpenTX)
Zba
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Zba »

Tak jsem si párkrát zalítal v FSX, jenom ty mise a s joystickem je to fakt lepší. Ale ta grafika nic moc no.
tetref
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od tetref »

Já myslel, že se tu mluví o dopravních letadlech, o hardcore simulaci, kdy většinu doby trávím přípravou k letu, nastavuji palubní počítač, plánuji trasu, komunikace s věží, start s minimálním zásahem do řízení, autopilot, ils a přistání, taxiing, o tomhle jsem mluvil. Tam opravdu téměř nepotřebuji joy.
Kčemu pořád ta grafika? Není to jedno, snad se chci naučit lítat a ne se dívat, jestli po palouku běhaj srnky...
Kuba5
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Kuba5 »

tetref píše:Já myslel, že se tu mluví o dopravních letadlech, o hardcore simulaci, kdy většinu doby trávím přípravou k letu, nastavuji palubní počítač, plánuji trasu, komunikace s věží, start s minimálním zásahem do řízení, autopilot, ils a přistání, taxiing, o tomhle jsem mluvil. Tam opravdu téměř nepotřebuji joy.
Kčemu pořád ta grafika? Není to jedno, snad se chci naučit lítat a ne se dívat, jestli po palouku běhaj srnky...

To máš pravdu, ale přesto ten joystick potřebuješ. I k taxingu např. (i když v reálu se samozřejmě zatáčí příďovým kolem) nebo při vzletu a přistání (pokud nebudeš přistávat na autoland). Ale doufám, že se shodneme, že joystick je prostě základ a bez něj zatím ani nezačínej lítat. Na začátek stačí nějaký jednodušší. :)
Swift II | T9X(OpenTX)
baui

Re: Nejlepší letecký simulátor

#28 Příspěvek od baui »

K te grafice - nejde jen o obrazky co vidis na monitoru, jak se to amatersky casto bere. Graficky engine je primo a velmi tesne provazany se vypoctem fyziky a tim se z nej stava nedelitelna soucast simulace jako takove. Tudiz...
...je pekna pitomost pramenici z neznalosti problematiky graficke simulace realneho sveta ;)
Tom
tetref
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od tetref »

Taky používám joy akorát s toho nedělám takovou vědu. A z té grafiky taky, ale zřejmě jsou tady profíci, kteří umí poradit, který simulátor použít na výuku létání v domácích podmínkách se super grafikou, založenou na reálné fyzice. Nemohu si pomoci, ale já našel pouze FSX s addony nebo X-plane 10.
Marena
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Marena »

Základ je k čemu simulátor chceš. Pokud k simulaci, tak šáhni po FSX nebo X-plane.
Ale tak nebo tak, budeš potřebovat zakoupit další addony. Letadla v obou hrách jsou jen na základní seznámení, ale nic s tím neuděláš.
Já létám online IVAO, k tomu potřebuješ Airbus nebo Boeing (které ty požaduješ, já mám Fokker 70/100) od renomovaného výrobce, do kterého nacpeš aktualizace pro palubní počítač, k tomu scenérie výchozí a cílové destinace. To co je "uprostřed" letu někde ve výšce FL400 je skoro jedno. Detaily moc znát nejsou. Lze zvolit i krásnou foto mapu, ale to zabere tolik, že je to skoro nepoužitelný. A pokud si chceš zalétat VFR, doporučuju skvělé addony např. FTX NA Blue Pacific Northwest. Grafika BOMBA, vlnící se tráva, létající ptactvo, ale budeš řešit výkon PC.

Ochutnávka třebas zde: http://www.youtube.com/watch?v=m5BIgbvYGIk
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
Odpovědět

Zpět na „Simulátory a modelářský software“