Viking 2-E a další modýlky

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
ST
Kontaktovat uživatele:

Re: Viking 2-E a další modýlky

#1366 Příspěvek od ST »

Hned ráno jsem odchytnul šéfa a dal dotaz odledně mazání čepu kovové vidličky v křídle Vikinga. Hned jsem dostal do ruky spray který by to měl pořešit. Je to mazivo s mědí a po nanesení za chvíli zaschne. Tedy neměl by na sebe nabalovat prach a trořit brusnou pastu. Maže to parádně. Takže večer budu pitvat a mazat čepy. :)

SOVT-M - sprej odolávající vysokým teplotám na bázi tuků a mědi
SOVT-M je měděný sprej pro speciální mazání. Používá se především v širokém rozsahu pro ochranu kovových částí, narážená a šroubová spojení, která chrání před korozí, zapečením, oxidací a zadřením. V nejtěžších průmyslových podmínkách a to tam, kde opotřebení může způsobovat škodu. Díky snižování vznikajícího tlaku mezi kovy je velice vhodný při montáži a demontáži a svými vlastnostmi chrání závitové spoje.
SOVT-M také vyniká při mazání statických, vysoce namáhavých dílů a pomaluběžná zařízení, která pracují ve vysoké teplotě. Má mazací a ochranný účinek, jehož efekt spočívá hlavně v nemalém snižování nákladu a úspoře času. Při správném nanášení se na ošetřovaných plochách vytvoří rovnoměrný film, který odolává prakticky všem chemickým zařízením – slané, sladké vodě, alkalickým rozpouštědlům, vodním parám, většině chemickým parám. Zároveň je netečný k většině plynům, např. dusík, helium, freon, zemní plyn, propan, butan. Teplotní odolnost od -50oC do 1100oC (krátkodobě do 1350oC). Balení: 400 ml
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
graup15

#1367 Příspěvek od graup15 »

Já nechci tvrdit,že to je 100% vyřešení problému, ale je fakt ,že (a Davidus by mohl vyprávět) se nám na jeho prvním žlutém Vikingu přidírali právě vidličky. Od té doby to mažu a ani jednou se nikomu servo Hyperion nepoděllo.
Samozřejmně je tu statistická pravděpodobnost,že servo odejde samo..což i múžu potvrdit na poslední várce serv kdy jedno ze 16kusů prostě je vadné(už jako nové vytažené z krabičky).
Ale to se bohužel v dnešní uspěchané a vše ojebávající době stává.
ST
Kontaktovat uživatele:

#1368 Příspěvek od ST »

Já spíš ale vidím bohužel problém v těch servech. Ale udělám všechno co lze abych měl čisté svědomí, až s Vikingem už v nouzáku nesednu a budu sbírat trsátka.
graup15

#1369 Příspěvek od graup15 »

JirkaA píše:Dalibore, opravdu si myslis, ze je rozdil jestli sem das graf nebo jestli sem na plnou hubu napises vysku?
Proc je porad nutne cpat ruznym prosazovatelum omezeni pro modelare snadno dostupne argumenty? Opravdu vam nestaci se pocamrat o svych vyskach nejak intimneji v soukromi?

Protože kecy o něčem se dají popřít, záznam z de fakto kalibrovaného zařízení ne.
Navíc by jim mohlo dojít,že jsme v EU..tzn,že zákony by měli být synchronní s legislativou EU kde mají 1000m AGL v prostorech E. To,že jako vždy vládní garnitura špatné přebere a dobré zmrší je jiná věc.

Zrovna včera to byla krásná ukázka,že pokud nejsou lidi idioti,tak je v luftu místa pro včechny. Nějaká 205ka z Kladna nám lítala přímo v kolizním kurzu v cca 200metrech přímo přez letiště..hodněkrát a z hodně směrů. No tak jsme se ji vždy uhli z cesty. Problém to opravdu není.
Pak přiletěl Straton a točil ve stejné stoupáku jako já...taky žádný problém,prostě mu z dosahu odletím. A s mojím Vikingem který letí rychleji než Straton to taky žádný problém není.

Tím chci říct, že nějaké nesmyslné předpisy stejně nikdo nerespektuje, respektuje normální lidskou slušnost a vědomí,že prostě dospělá mašina má přednost. Tečka.
graup15

#1370 Příspěvek od graup15 »

ST píše:Já spíš ale vidím bohužel problém v těch servech. Ale udělám všechno co lze abych měl čisté svědomí, až s Vikingem už v nouzáku nesednu a budu sbírat trsátka.

Až budu mít ostré prodejní verze podpúrných ložisek, tak ti je pošlu. Výrazně to přispívá ke spolehlivosti...(stačí si představit jak je servo kontruované a na čem je navázán snímací potenciometr)
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#1371 Příspěvek od JirkaA »

graup15 píše:Protože kecy o něčem se dají popřít, záznam z de fakto kalibrovaného zařízení ne.
Navíc by jim mohlo dojít,že jsme v EU..tzn,že zákony by měli být synchronní s legislativou EU kde mají 1000m AGL v prostorech E. To,že jako vždy vládní garnitura špatné přebere a dobré zmrší je jiná věc.

Zrovna včera to byla krásná ukázka,že pokud nejsou lidi idioti,tak je v luftu místa pro včechny. Nějaká 205ka z Kladna nám lítala přímo v kolizním kurzu v cca 200metrech přímo přez letiště..hodněkrát a z hodně směrů. No tak jsme se ji vždy uhli z cesty. Problém to opravdu není.
Pak přiletěl Straton a točil ve stejné stoupáku jako já...taky žádný problém,prostě mu z dosahu odletím. A s mojím Vikingem který letí rychleji než Straton to taky žádný problém není.

Tím chci říct, že nějaké nesmyslné předpisy stejně nikdo nerespektuje, respektuje normální lidskou slušnost a vědomí,že prostě dospělá mašina má přednost. Tečka.

Stejně tak můžeš tvrdit o tom GIFu, že jsi ho namaloval rozechvělou rukou ve Photoshopu..

Nejsem ve při v tom, co píšeš. Jde jen a pouze o to, že při současném tlaku od regulačního orgánu resp. ostatních uživatelů vzdušného prostoru na omezení modelářů je blbost se vychloubat porušováním limitů na veřejném fóru, kde si to může kdekdo přečíst a použít jako argument. Nemůžeš počítat s tím, že všichni nejsou idioti, naopak... A stačí jeden idiot, který si to tady vygooglí a řekne "pane poslanče, podívejte se, jaká jsou ti modeláři neukázněná sebranka, v zájmu bezpečnosti leteckého provozu je třeba je vytlačit do rezervací nebo zakázat modely větší, než padesát centimetrů...." a je problém na světě. Tady je prostě na místě předběžná opatrnost, rozumíš?
OK2WY
graup15

#1372 Příspěvek od graup15 »

Rozumím. Ale i tak mi vadí,že mnou placení úředníci (dělám v podnikatelské sféře jako zaměstnanec..tzn,že z mojich daní ti šmejdi žijí) vymejšlejí kraviny.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#1373 Příspěvek od JirkaA »

Napodobne. A ver tomu, ze daleko vetsi srazka s debilem je treba v okamziku, kdy se snazis poradat verejnou akci s ucasti byt jedineho modelu s vahou nad 20kg. Tam teprve nastava absurdistan...
OK2WY
graup15

#1374 Příspěvek od graup15 »

To věřím...jsem ten paskvil (doplněk X) četl...:-(
Jo..tohle vlákno necháme jako kecací. Jak dojde na 100 stránek, tak založím 4té pokračování, ale do něj přesunu jen důležitá technická data,obrázky, obrázky z létání ,postupy...vše ostatní pak budu nekompromisně mazat.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#1375 Příspěvek od JirkaA »

graup15 píše:To věřím...jsem ten paskvil (doplněk X) četl...:-(
Jo..tohle vlákno necháme jako kecací. Jak dojde na 100 stránek, tak založím 4té pokračování, ale do něj přesunu jen důležitá technická data,obrázky, obrázky z létání ,postupy...vše ostatní pak budu nekompromisně mazat.

doplnek X je jedna vec, ted ale k nemu vydali provadeci predpis, coz je jeste vetsi absurdita u ktere nevis jestli se smat, nebo plakat. Vyplyva z nej to, ze model 20+ kg uz na verejne akci v CR neuvidime, protoze tady neexistuje letiste, ktere by splnilo podminky.
OK2WY
ST
Kontaktovat uživatele:

#1376 Příspěvek od ST »

Tak mám namazáno, tedy ty čepy kovových koncovek. No hýbá to podstatně lépe, ale zase to taková tragédie nebyla. Dneska jsem koukl do serva a na švábu je puchejř, takže se kously převody a elektronika šla do háje. Jak jsem řekl, ještě jedno servo půjde do kopru a kupuju Futaby, jestli bude ještě do čeho. :x
Standa Stuchlý

#1377 Příspěvek od Standa Stuchlý »

JirkaA píše:doplnek X je jedna vec, ted ale k nemu vydali provadeci predpis, coz je jeste vetsi absurdita u ktere nevis jestli se smat, nebo plakat. Vyplyva z nej to, ze model 20+ kg uz na verejne akci v CR neuvidime, protoze tady neexistuje letiste, ktere by splnilo podminky.

tak si vás tady čtu a mám dojem, že brzo bude problém hrát i golf. Oba máte pravdu. Není náhodou čas, aby se ozvaly modelářské kluby? Já si tedy za svůj život užil lítání dost, ale s takovou to vypadá, že jednou budou modeláři tahat své modely tak akorát na špagátě po dvorku.
graup15

#1378 Příspěvek od graup15 »

Neboj..nebudou. :-)
Na radaru to vidět není, v CTR doufám nikdo nelítá a vymahatelnost je téměř nulová. Jen se asi zvedne prodej větroňů různých kategorií, páč s tím můžeš denně migrovat na různé plochy a teď ouřade..hledej kde sem :-)

Víš mám pocit (a za 43 let co jsem na světě se ten pocit vždy potvrdil)..hledej za tím né bezpečnost, ale prachy!! Neb na konci toho paskvilu (až jednou bude platit definitivně) se najednou objeví malá větička,že vlastně můžeš, ale až po zaplacení obulusu do pokladničky ouřadu.
graup15_junior

#1379 Příspěvek od graup15_junior »

Nechte toho kecani o nejakych dodatcich. Zakon a realita neni a nikdy nebude plne synchronni a to ve vice oblastech, nejen v letectvi/modelareni, viz napr danove zakony, kdy ne vsechny predpisy a narizeni jsou v nasi motivaci je plne uplatnovat. A proto rikam ze letat se bude stale stejne i s modely nad 20kg a jen si tady zbytecne zasirame vlakno. A pokud se planuje nejake omezeni tak jen z duvodu penez (poplatek za povoleni, prezkouseni, vydani osvedceni atd.), rozhodne neni argument vyska a srazka modelu se skutecnym letadlem. Bracha udelej kompromis a zdrz se info o vyskach, predpokladam ze i druha strana prestane upozornovat na zakony, dodatky atd. Diky :-)
graup15

#1380 Příspěvek od graup15 »

Čusky brašule :-)
Tohle vlákno se už nechá dojet jako kecací..už jsem to psal.
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“