MODEL HOBBY

Byli jste na nějaké akci a chcete ji zhodnotit nebo se podělit o dojmy? Tady můžete.
Odpovědět
Zpráva
Autor
zdzd

Re: MODEL HOBBY

#31 Příspěvek od zdzd »

Buckeye-Blitz píše:Podle mého názoru úroveň "veletrhu" Model Hobby kopíruje úroveň stejnojmenného časopisu (za oběma stojí stejný subjekt), takže již několik let nemám potřebu tuto akci navštěvovat. Paradoxně největší radost jsem před léty udělal synovci, kterému jsem na tomto "veletrhu" koupil dřevěné hračky.

Moje řeč. Škoda času.
hosa

#32 Příspěvek od hosa »

Ahoj, taky se chystám na první návštěvu M.H., takže dotaz na možnost nákupu a co je třeba výhodné si tam koupit na heli. Zda se vůbec dá koupit. Dík hosa :) .
Screwball671

#33 Příspěvek od Screwball671 »

Já tam třeba kupoval listy od MS Compositu.
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
shrubber
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od shrubber »

Fenius píše:
Buckeye-Blitz píše:Na druhou stranu otázka zní - jak by měla vypadat prodejní akce/veletrh pro modeláře tak, aby uspokojila co nejvíce modelářů?

Ako v Norimbergu :D.

Měl jsem za to, že v Norimberku je vstup pouze pro obchodníky. Pletu se?
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
honti

#35 Příspěvek od honti »

Měl jsem za to, že v Norimberku je vstup pouze pro obchodníky. Pletu se?[/quote]

Nepleteš, v zásadě je to pravda, ale už to neberou tak striktně jako dřív, zaregistrovat se je možno tady http://www.spielwarenmesse.de/besucher/ ... d-auswahl/
Dovolím si ale upřesnit některé informace z diskuze. Norimberk není prodejní, koupit se tam nedá nic, leda nějaký buřt. Takže jen na čumendu. Je to především o hračkách, ostatně se to i tak jmenuje "Spielwarenmesse". Z dvanácti hal je o modelařině víceméně jen jedna. Žádné předvádění, prostě jen byznys. Pokud se chceš pokochat modelařinou a dobře nakoupit, pouvažuj o Intermodellbau Dortmund :)
coro

#36 Příspěvek od coro »

Ja to podľa mňa dosť hanebné, že česko ako modelárska veľmoc nemá vlastnú výstavu na normálnej úrovni. Či je to prehnanými nákladmi vystavovateľov, alebo tým že nemci sa k Vám boja chodiť aby sa tam nemuseli hambiť za svoje(rozumej čínske prelepené) výrobky, to si netrúfam odhadnúť, ale je to proste veľká škoda.
A s nákupmi na výstave je to ešte horšie. Asi ako s nákupmi v kamenných predajniach - čo mám teda ja pocit tak ponuka jasne zameraná na rodičov s deťmi alebo BFU bez prístupu na internet, keď je v eshopoch lepší alebo lacnejší tovar..
Vždy to býval super výlet, a stál za to - aj videnie, aj stretnutie, aj plné autá nákupu. Ale fakt mám pocit že v posledných rokoch mi už tých 400km za to čo tam býva, akosi nestojí.
Akurát, ak by som to nazval "výstava hračiek", a šiel tam s jasným úmyslom niečo pozrieť či kúpiť pre malého.... hm.. možno??
Kovboj

#37 Příspěvek od Kovboj »

honti píše:Dovolím si ale upřesnit některé informace z diskuze. Norimberk není prodejní, koupit se tam nedá nic, leda nějaký buřt. Takže jen na čumendu. Je to především o hračkách, ostatně se to i tak jmenuje "Spielwarenmesse". Z dvanácti hal je o modelařině víceméně jen jedna. Žádné předvádění, prostě jen byznys.

Přesně. Neboli poměrem je to ještě horší než Model Hobby :D Jen je to prostě celé podstatně větší a pro výrobce prestižnější, takže je tam prostě více novinek.
shrubber
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od shrubber »

honti píše:
Pokud se chceš pokochat modelařinou a dobře nakoupit, pouvažuj o Intermodellbau Dortmund :)

Díky za tip. To už je bohužel na větší výlet.
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
sechy
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od sechy »

Tak myslíte že když to mám cca 100KM, tak to nemá cenu
tam jezdit?
Loni to teda nebylo nic moc.
sechy
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od sechy »

Kdo tam dneska půjdete, dejte info jaký
to tam je.Dík!!
petrcorrado
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od petrcorrado »

ono je to jedno s druhým, drahej nájem a vůbec ta podnikatelská politika pořadatelů - nebo spíš majitelů výstaviště, kupní síla čechů. Nabízený sortiment úplně přesně odráží posun k těm nejlevnějším sr*čkám z Číny. Na to český modelář slyší, protože to si může ještě tady dovolit. Nemá cenu, aby tam vystavovali výrobci ze západní Evropy, protože jejich výrobky si tady nikdo nekoupí. Takže myslím, že je nám ukazováno úplně přesně to o co máme zájem....!!!

z okna Hyundaie by jsme čuměli na Mercedes a to je asi tak všechno..... :x
therccustomjets.cz
customwings.cz
kf

#42 Příspěvek od kf »

Před chvílí jsem se vrátil. Výstava stojí za něco opravdu hodně velikýho, jen bych nerad říkal za co. Celá výstava modelů se odehrává v půlce jedné haly, v půlce zadní haly je předváděcí prostor, kde ale nikdo nic nepředváděl. Velkej je akorát bazén, kde plavaly tři lodičky. Z větších prodejců opravdu akorát Pelikán, kterýho zastupoval Franta Houška. Díky němu jsem si prohlédl a osahal nové vysílače od Graupnera ( šlo mi o MC 20 ), kvůli čemuž jsem na výstavu šel. Vezměte 150 Kč a hoďte si je do prasátka.
Fredy
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Fredy »

kf píše:Před chvílí jsem se vrátil........

PODEPISUJU
DĚS / BĚS
:( :? :x :roll: :cry: :oops:
Modroň ; Mustang P-51
Toro 900 ; Cessna 480
Optic 6 - 2,4
sechy
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od sechy »

Tak to sou vyhlídky!A já se tak těšil.
To tam nejsou ani ty RC trucky jak loni?
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od TomasC »

Trucky jsou v hale 4. Já tam vyrážím na první obhlídku.
Odpovědět

Zpět na „Minulé“