Nějaká kamera na éro...

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zpráva
Autor
Barvínek

Re: Nějaká kamera na éro...

#31 Příspěvek od Barvínek »

Zdravím,
zakoupil jsem kamerku z HK a při nahrávání videa mi tak po třech minutách přestane nahrávat zvuk. Co jsem nastavil blbě??? :(
Děkuji
mildal

#32 Příspěvek od mildal »

Zalezi na zarizeni, ale rekl bych, ze bude problem primo s nim. Nesetkal jsem se s tim, ze by se nekde dalo nastavovat takove castecne preruseni zaznamu.
Nebo se jeste mrknout na zaznamovou kartu, popr prehravac, aby to nakonec na karte nebylo i s tim zvukem, ale vypadek zvuku by delal primo PC nebo to, na cem se to prehrava.
Blade 450X 3D, DX6i, Phoenix4, MJX F-45
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od ddano007 »

Chlapci,ktori mate tuto kameru
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=31559
a, co je to vpredu vedla objektivu za dzindzik ( konektor?)? Mikrofon to ma predsa tusim vzadu a vsetky konektory tusim tiez...
b, neskusali ste z toho vykuchat baterku a napajat to z BECa alebo cez nejaky stabilizator z pohonnej baterky?
Vdaka.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
tomashr

#34 Příspěvek od tomashr »

To není konektor, to je vibrátor :lol: Fakt je - je to minimotor s vačkou, který s tím vibruje a kamera tím hlásí stavy, tuším zavibruje po zapnutí, 2x vibruje po startu záznamu a tak...
V podstatě by to asi šlo vyhodit, indikují i LED na PCB, ale celkem ničemu to nevadí.
zdenasu

#35 Příspěvek od zdenasu »

Ahoj, tu první kameru mám někde v šuplíku, tu ti ůžu dát zadara. Záznam nestojí za nic.
Používáme s klukama tu druhou HD-WING když ji objednáš na HK přijde na
necelých osumset, což je super. Nesmí se dávat (snímání ) přes vrtulu, jinak
se rozvlní obraz. Dáváme ji bokem na křídlo a na druhý křídlo protizávaží
(plochá olůvka z pneuservisu na vyvyžování kol apod.). Někdo si udělá na kamerku
krabičku, nebo jen malou clonku na objektivu proti slunci.
Pokud budeš dělat videa z normální kamery a budeš to kombinovat ve střižně se záznamem
ze vzduchu je to super. Ohodnotil bych kvalitu záznamu za velmi dobrou vůči ceně.
Nelze však přirovnat ke kameře za 5 tisíc, jak to tady již jednou bylo.
Přílohy
20130313_092826.jpg
...polepším se, beru toho už jen půlku :):):)

www.vzduchoplavci.rajce.idnes.cz
robotmz

#36 Příspěvek od robotmz »

Zdravím.

Dávam dokopy túto kamerku, ktorá mi vyše roka ležala a nebola ani raz použitá. http://www.emotors.cz/video/1382-turnig ... karty.html

Už som ju dokopal aby sa pekne nabila, nastavil čas a dátum.

Mám tam 8 GB vysokorýchlostnú kartu, systém FAT32. Ak ho zmením na NTFS, kamera nefunguje.
Preto sa pýtam, ona nedokáže pracovať s NTFS? Ak ju nechám nahrávať až do vypnutia, ako bude výsledný súbor vypadať, kamera ho rozdelí na 4GB + zvyšok??
madloki

vyber kamery

#37 Příspěvek od madloki »

Nejdriv bych chtel zkusit nejaky proof-of-koncept, minimalni cena. Otestovat moznosti, zjistit, jestli ma vubec cenu pokracovat dal, a nevyhodit zbytecne moc penez.

Vetsinou litam po byte, kolem baraku, planuju kolem prehrady (je uprostred mesta a v doliku)

Na uceni litani mam X4 (http://www.youtube.com/watch?v=FguZB_Zf_n4). Je to 28g bez baterie, baterku a dalsich 16g to v klidu unese, bez dalsi zateze lita 9-10 minut, perfektne stabilni.
Pochopil jsem to tak, ze pri ovladani 2.4GHz je idealni rx/tx pro kameru 5.8GHz, plus zkontrolovat kanaly (legislativa).

Doufam, ze kolem 100m bych teoreticky moh' vystacit s 10mW. Nechci ted resit externi display ani bryle, tracking modelu ani nataceni kamery, staci mi staticky upevnit na model.

Uvazuju o http://www.fpvhobby.com/199-8-ghz-rtf-combo-set-2.html, s tim, ze bych udelal rozdvojku na napajeni ze stavajici baterie pro model (1S, 3.7V). Ta kamera s TX by mela mit 3-4g, usadim ji do sasi z takovy penovy PVC vyplne krabic (krasne pruzna, absorbuje razy, nevazi skoro nic), takze celkove +6-8g

Strcil bych prijimac s easycap do svyho stavajiciho NTB, ma super vahu i rozmery + rozliseni. Tim bych mel monitor i recorder v jednom.
http://extranotebook.cnews.cz/sites/def ... p-7837.jpg

Ty kanaly na TX (Ch1 : 5705mhz , Ch2 : 5685mhz , Ch3 : 5665mhz , Ch4 : 5645mhz , Ch5 : 5885mhz , Ch6 : 5905 , Ch7 : 5925mhz , Ch8 : 5945mhz) jsou alespon 2 OK ?

Je v tom nejaka zrada, proc by to nemelo fungovat ? Pripadne pokud pozdeji prehodim na maly letadlo, proc by mel byt dosah kratsi nez 100m s tou "vsesmerovou" antenou ?

Ze se za tim letadlem budu muset otacet, ze NTB pak bude spis recorder, to tak nejak tusim. S letadlem jsem uz taky lital, ale bez kridelek.
cilek

Re: vyber kamery

#38 Příspěvek od cilek »

Už víš o někom, kdo s podobným prckem létá s FPV? Nechce se mi věřit, že by to bylo možné. A ještě otázka: K čemu je dobré to super rozlišení NTB?
madloki

Re: vyber kamery

#39 Příspěvek od madloki »

Jo, lita s tim vic lidi, krom toho je budouci verze v preorder uz s vestavenym FPV s displayem na vysilacce.
Ale to z toho tezko nekdo bude kuchat, navic jejich vysilacka je proprietarni a s nicim jinym se bavit nebude.

Rozliseni na NTB - hodne sem driv cestoval, a dost se pohyboval v datacentrech. Obcas tam neni NTB kam polozit, tohle nema ani ctvrt kila a da se drzet jednou a psat druhou rukou. To rozliseni je super na foto (scrolovat shora dolu), a na GUI spousty komercnich software typu firewall, SIEM atp. Mate typicky zobrazenych 15-30 sloupcu na radek. Co radek, to pravidlo (nebo zaznam zurnalu). Zkuste si to s nejakym 13" NTB s 1024 nebo 1366x768

Dalsi vyhoda, cestovani autobusem a vlakem. Obvykle jsem jezdil Brn-Pha. Filmy na tom displayi jsou v nativnim stranovem pomeru super. Pokud uz musite roztahnout obraz, je prakticky bez deformace.

Zkusil jste nekdy koukat na film na NTB v autobuse Student Agency ? Tenhle NTB bez problemu stoji na drzaku pro kafe sedadla pred Vami :-)
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“