Motor pro Focus

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Alexik_Focus

Motor pro Focus

#1 Příspěvek od Alexik_Focus »

Zdravim. Vcera jsem si byl zalitat. Jsem zacatecnik, ktery vcera letal po treti. Ale musim se pochvalit, vcera jsem Focuse poprve donesl celeho domu:) Sice mi jednou pristal ve strome,ale uplne krasne elegantne a bez ujmy (trosku odreniny na kridlech). I pristani mi uz celkem slo. Ale prijde mi,ze je trosku problem ho dostat do vysky. Sice se mi to vcera celkem darilo,ale trva to pomerne dlouho a myslim, ze je k tomu treba i dost stavy z aku. Dal jsem si do toho jinej regulator JES 020 (pocitam s budoucimi upravami).
Myslite ze by pomohl lepsi motor ?? Treba Permax 480 nebi MIG 480 ?? Co vrtule ??
Na stridak zatim prejit nechci. Mam 7cl NiMH a k tomu i nabijecku.
Jaky je vas nazor ??
Diky moc.
Alex

P.S. pri prvnich letech (nikdo mi to nezaletaval :( ) jsem mel problemy s divnym chovanim..nekdy neschopnost Focuse ridit. Vcera jsem prisel na to proc ! Treba je to blbost, ale nejakemu zacatecnikovi to muze byt uzitecne. Jak jsem se porad snazil to pilotovat, tak jsem hodne ubiral na rychlosti a tudiz to ero pak nereagovalo na rizeni !! Vcera jsem mu dopraval vyssi rychlost a manevroval vice v klidu a "pomalu" a ejhle..ono to zacalo litat kultivovane !!
Nicmene spatne se mi odhaduje vyska a hlavne vzdalenost. Proto jsem skrtnul kridelm o vetev. Vizualne bych vubec nerekl, ze ten strom byl tak blizko. Na to si clovek casem zvykne ??
robotmz

#2 Příspěvek od robotmz »

Na výšku i diaľku si človek zvykne. Takisto som mal s WH veľký problém v určitej polohe odhadnúť, či ešte idem od seba preč, alebo som ho už otočil o 180 stupňov.
Danar

#3 Příspěvek od Danar »

Já už objednal motor MIG 480 Race, vrtuli 6x4 (četl jsem tu jak to dávají lidi do WH, tak to zkusím do Focuse). Mám už osmičlánek, je to znát, ale není to nic razantního.
Jsem zvědavý na nový motor a vrtuli, objednal jsem si k němu i nový trup, protože ten původní už je hodně slepovaný díky mým začátkům.. :oops:
Alexik_Focus

#4 Příspěvek od Alexik_Focus »

Tak jsem vcera na doporuceni zkusil vymenit vrtuli. A pratele to je uplne o necem jinem !! Vrele doporucuji !! Myslim, ze tam je v originalu 5"x3". Tak jsme zkusili dat 6"x4". Motor s tim nema zadny potize. Mam tam teda silnejsi regulator (JETI 020). Po 20 minutach letani jsem zkousel teplotu..motor studenej, regulator studenej, aku klasika.
Fakt je to vykonove hodne znat:)
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“