Focus vs Sky Lady

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
msantavy

Focus vs Sky Lady

#1 Příspěvek od msantavy »

Zdravím všechny. A prosím o radu, který model bych si jako začátečník měl vybrat.
Nemůžu se rozhodnout mezi těmito dvěma modely:
- Sky Lady II http://www.rcshop.eu/sky-lady-ii-rtf-mod-1-p-3315.html
- Focus http://www.rcshop.eu/pc-focus-rtf-4kan- ... ecgdcvgbc3

Vím, že Focus má výhodu v tom, že je z o něco lepšího materiálu a že má model vzadu nahoře, takže při pádu nehrozí tak moc jeho poškození jako u Sky Lady. Na základě toho, bych si určitě vybral Focuse. Ale Sky Lady je možná obratnější a dá se s ní učit víc věcí než u Focuse.

Když jsem porovnával jak se s nima létá v FMS (místo Focuse jsem použil Easy Star, který má být údajně jeho předlohou), tak se SkyLady se mi lítalo mnohem lépe, víc věcí se s ní dá dělat. Easy Star mně přišel trochu nudný, ale to bylo samozřejmě v simulátoru.

Na druhou stranu mně třeba v prodejně u Reicharda říkali, že ty letadla mají stejné letové vlastnosti.

Řešil jste někdo něco podobného? Můžete mi někdo poradit?

Díky za všechny odpovědi.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Marek71 »

1. Nemá zmysel rozjodovať sa pri kúpe modelu na základe lietania vo FMS. To je absolútny nezmysel.
2. To, že je Sky Lady II obratnejšia, na to si ako prišiel ?
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
nostromo

#3 Příspěvek od nostromo »

Nejsem letadlar, ale Focus je kopie Easystara. Nekde jsem cetl, ze ma horsi letove vlastnosti nez original Easystar. Ale urcite bude lepsi nez sky lady. Jednou jsem zkousel letat se Sky lady z prvni generace a ta elektronika byla des. Jak jsem napsal neletam letadla, takze z doslechu.

A s FMS nesrovnavej, realita je uplne nekde jinde.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Abu »

Nejlepe original EasyStar, ten totiz opravdu zcela bezproblemove lita. Klidne nejakej olitanej z bazaru, bude s nim min problemu nez s Fokusem, o Skylady ani nemluve, to je mrcha....
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od vitousek »

Moje doporučení ( a myslím, že nebudu sám ) je Easy Star. Opravdu létá a nudný není na 100 %
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od vitousek »

Abu píše:Nejlepe original EasyStar, ten totiz opravdu zcela bezproblemove lita. Klidne nejakej olitanej z bazaru, bude s nim min problemu nez s Fokusem, o Skylady ani nemluve, to je mrcha....

zase rychlejší...... :D
hbr

#7 Příspěvek od hbr »

Kup si EasyStar. U Focuse/SkyLady/WildHawka si lidé stěžují na nekvalitní elektroniku a řeší tady často i letové problémy - křivý trup, křídla...
Easy tímhle netrpí, už proto že si tam elektroniku musíš pořídit :D
Když Easymu doděláš křidélka a stříďák (ten tam můžeš dát hned), tak to není až tak nudné letadlo.
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Walhalla »

mrkni jak se s letadly lita v realu

http://www.youtube.com/results?search_q ... arch_type=

http://www.youtube.com/results?search_q ... arch_type=

misto focuse jsem dal vyhledat wild hawk.. je to v podstate totez.. kopie kopie... :-) nebo muzes dat vyhledat easy star :-)

a uvidis co se obratnosti a tak tyce
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Lindbergh »

Také se musím přidat...Investice do EasyStara není zase o moc větší než do levnějších, rychleších "MRCH" :lol: Kup EasyStara a za nějakej čas si řekneš...jsem rád, že jsem je poslech :wink:
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
msantavy

#10 Příspěvek od msantavy »

Ahojte.

Díky za odpovědi. U videí mám problém, že nevím jak moc jsou ty letadla upravené a já to bohužel nepoznám. Na ně jsem se samozřejmě díval, a Focus tam lítal pěkně.

Easy Star asi bude lepší, ale stojí 2x tolik. Ne že bych kvůli tomu byl o hladu, ale zatím do toho nechci tolik investovat. A asi nebude 2x lepší.

Proč jsem si myslel, že Sky Lady je obratnější? Kvůli tomu, že má vrtuli vpředu, tudíž zlepší proud vzduchu kolem křídel. Ale to nevím.

Podle FMS jsem posuzoval, protože podle ničeho jiného nemůžu. A dá se tam poznat, jaké je to lítat s 3m větroněm (paráda), malým elektrovětroněm, Cessnou nebo stíhačkou (nebo vrtulníkem). Ale samozřejmě vím, že to je free simulátor a že ve vzduchu to bude úplně jiné. Jen nevím jak jiné :)

Sky Lady je taky hezčí, abych taky potěšil (novo)manželku.

Šlo mě o to, abych si nekoupil letadlo, na kterém je jednodušší se naučit létat, ale pak by bylo na vyhození. Ke Sky Lady je spousta fór, návpdů na úpravy, fanoušků, kteří se tím zabývají. Takže se dá tušit, že je to baví i dál, poté co se naučili lítat. A to by se mi líbilo, koupit v základu něco, co se dá pak v pohodě upravovat dál. Jak křidélka, střídavý motor, atd. atd.

Ok, díky. Už jsem nakloněný hodně pro Focuse.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Abu »

Kridelka a stridavy motor a jine upravy (noseni fotaku napr) jde bezproblemu udelat i u EasyStara (Fokuse nevim, toho jsem v ruce nemel).

Jinak EasyStara i Skylady jsem mel nekolikrat "na packach", vcetne zaletu modelu pro zacatecnika, a muj zaver je jednoznacny - s E.S. se lita, se SkyLady se bojuje o udrzeni ve vzduchu. A nudit se s ES rozhodne nebudes, az zvladnes pristani do ruky, tak muzes cvicit sekani trevniku vrtuli v letu na zadech, nebo oblibeny "prulet brankou" -
http://www.mkchlumec.cz/RCEN/Foto%20Rce ... 07-082.jpg
:D :D :D
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od vitousek »

msantavy píše:Ahojte.

Díky za odpovědi. U videí mám problém, že nevím jak moc jsou ty letadla upravené a já to bohužel nepoznám. Na ně jsem se samozřejmě díval, a Focus tam lítal pěkně.

Easy Star asi bude lepší, ale stojí 2x tolik. Ne že bych kvůli tomu byl o hladu, ale zatím do toho nechci tolik investovat. A asi nebude 2x lepší.

Proč jsem si myslel, že Sky Lady je obratnější? Kvůli tomu, že má vrtuli vpředu, tudíž zlepší proud vzduchu kolem křídel. Ale to nevím.

Podle FMS jsem posuzoval, protože podle ničeho jiného nemůžu. A dá se tam poznat, jaké je to lítat s 3m větroněm (paráda), malým elektrovětroněm, Cessnou nebo stíhačkou (nebo vrtulníkem). Ale samozřejmě vím, že to je free simulátor a že ve vzduchu to bude úplně jiné. Jen nevím jak jiné :)

Sky Lady je taky hezčí, abych taky potěšil (novo)manželku.

Šlo mě o to, abych si nekoupil letadlo, na kterém je jednodušší se naučit létat, ale pak by bylo na vyhození. Ke Sky Lady je spousta fór, návpdů na úpravy, fanoušků, kteří se tím zabývají. Takže se dá tušit, že je to baví i dál, poté co se naučili lítat. A to by se mi líbilo, koupit v základu něco, co se dá pak v pohodě upravovat dál. Jak křidélka, střídavý motor, atd. atd.

Ok, díky. Už jsem nakloněný hodně pro Focuse.

Jsem EasyStarista, proto pro něj budu lobovat. Ale dej do vyhledávače EasyStar a sám uvidíš. Nebo např. http://www.mpx-easystar.de/
hbr

#13 Příspěvek od hbr »

Znovu budu lobovat za Easyho. Neuvěřitelně hodné a předvídatelné éro. Dokáže plachtit, nemá problémy s minimálkou, nepadá do stran, samo se stabilizuje. Ještě jsem nečetl, že by někdo řešil problémy s "nelítajícím" easym.
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od vitousek »

Abu píše:Kridelka a stridavy motor a jine upravy (noseni fotaku napr) jde bezproblemu udelat i u EasyStara (Fokuse nevim, toho jsem v ruce nemel).

Jinak EasyStara i Skylady jsem mel nekolikrat "na packach", vcetne zaletu modelu pro zacatecnika, a muj zaver je jednoznacny - s E.S. se lita, se SkyLady se bojuje o udrzeni ve vzduchu. A nudit se s ES rozhodne nebudes, az zvladnes pristani do ruky, tak muzes cvicit sekani trevniku vrtuli v letu na zadech, nebo oblibeny "prulet brankou" -
http://www.mkchlumec.cz/RCEN/Foto%20Rce ... 07-082.jpg

nebo také
http://www.mkchlumec.cz/RCEN/Foto%20Rce ... 145696.jpg

http://www.mkchlumec.cz/RCEN/Foto%20Rce ... C_0072.jpg

Marek71
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Marek71 »

Ja sám som na ES začínal. Výborný model pre začiatok, nemal som jediný problém a to je to o čo tu ide - proste učíš sa lietať a neriešiš blbosti.

A keď ťa prestane baviť a prestúpiš na lepší model, ES hravo predáš, čo u Sky Lady nie je tak isté...
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“