Visenie doma s haloletom

Všechno co se týká lehkých modelů, slow a parkflyerů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Lord
Kontaktovat uživatele:

Visenie doma s haloletom

#1 Příspěvek od Lord »

Mám jeden malý problém.
Keď v izbe visím na vrtuli s mojim The Evolution vlastnej konštrukcie,
tak sa mi začne pretáčať na jednú stranu a ani opačnými krídielkami sa model naprestnane otáčať. Tento problém sa v hale neprejavuje ale iba v izbe, čo mám robiť ???
short
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od short »

zrejmne mas malou izbu a vzduch se toci a odrazi od zdi ...
s tim nic neudelas
Honza

#3 Příspěvek od Honza »

Ono taky opacnymi kridielkami se to blbe zastavi i normalne, zkus mu pomoci smerovkou.
Fila
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Fila »

ztisnenym prostor a nasledne zmatene proudenim vzduchu muze opravdu ovlivnit model ve vzduchu ale korekce kridelky spolecne s citlivou praci s plynem by mela postacit k udrzeni jakekoli polohy modelu v jakychkoli prostorach- vyzkouseno! Je vsak pravdou, ze cas od casu vznikne v mistnosti vír a s tim nezmuzes nic!

zastavit pootaceni smerovkou? tak to bych chtel videt. tim maximalne vykompenzujes nevyhovujici vyoseni motoru a jine faktory..
sgames
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od sgames »

Fila píše:ztisnenym prostor a nasledne zmatene proudenim vzduchu muze opravdu ovlivnit model ve vzduchu ale korekce kridelky spolecne s citlivou praci s plynem by mela postacit k udrzeni jakekoli polohy modelu v jakychkoli prostorach- vyzkouseno! Je vsak pravdou, ze cas od casu vznikne v mistnosti vír a s tim nezmuzes nic!

zastavit pootaceni smerovkou? tak to bych chtel videt. tim maximalne vykompenzujes nevyhovujici vyoseni motoru a jine faktory..

tak nejak :)
Stoupak.cz - Portál pro všechny větroňáře, házedláře a jiné maníky :-D
Honza

#6 Příspěvek od Honza »

Vzdyt prave o to jde. Kolikrat se mi stalo, zvlast, kdyz uz model byl po nejake mensi rance, ze jsem ho drzel v nejake poloze, kde se mu vylozene nelibilo, i kdyz predtim visel bez problemu. Korekci kormidly (nejen smerovkou), ja tomu rikam mirenym kopancem, pak stacilo "jemne" zmenit polohu trupu a model pak byl o mnoho hodnejsi.
Pokud ma neco viset, neznamena to, ze trup bude smerovat kolmo k zemi. Navic, veskere obraty nebo korekce ve visu se provadeji vlastne nasmerovanim proudu vzduchu od vrtule kormidly nekam. Ten neni nekonecny, takze kdyz se jim plytva na udrzeni polohy, ve ktere se viset da, ale blbe, nemuzes mit dost na jine korekce, jako treba zminovane zastaveni rotace kolem podelne osy modelu.
Lord
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Lord »

No dnes večer skúsim znova zavisieť a potom vám dám vedieť či vaše rady pomohli. Ale to bude asi tou malou izbou lebo ma visím blízko pri stene a pri pohovke. Po odskúšaní sa ozvem
Odpovědět

Zpět na „Pomalu a v hale“