Am vykopávka
Am vykopávka
Potřeboval bych poradit. Am přijímač, který vlastnim(do teď fungoval perfektně)mi najednou spálil serva. Pro upřesnění používám 2.kanálovou vysílačku Multiplex Delta a k ní orginál přijímač, 2 serva MS-022 a baterie NiCd-586 mAh zapakovaný 4 článek. Teď vždy, když chci zkusit jakékoli serva nebo baterie, tak mi nahradní serva začnou hřát. Měřák nevlastnim, takže jestli má někdo podobnou zkušenost budu velmi rád za radu 
Do boje jdi vesele, neboť mrtví, kteří se nesmějí, jsou oškliví.
Jack London
Symphonik-4.5m,Sága-2.5m,Zoom4D,Tornado,L-13Blaník-3.30m ve stavbě
K přepólování nedošlo, protože mám přívod od baterek připojen jako třípinový +,- a volný pin.Takže k otočení dojít nemohlo. Jeďině, že by došlo k nějakému zkratu. 
Jack London
FlyerMan píše:to Joachim: Jinak ten prijimac pracuje zcela bezchybne (dosah, "necukani" serv, ...)?
Právě že moc nefunguje, vždy když zapojím serva a baterie tak se začne kouřit ze serv. Tak to moc nezkouším. Ono přeci jenom jsou ještě dost drahé. Už teď mi na kopci neřeknou jinak než palič serv.
Jack London
Přijímač se nemůže poee tak, aby se změnila délka impulsu. Tu dělá vysílač. Tudíž vysílač to buď přijme, nebo ne. Když, ne tak serva stojí, nebo cukají (pokuď bere nějaké rušení). Rozhodně ale nenajedou na dorazy.
Problém bude někde jinde. Při najetí serva na doraz se z něj nekouří. Ale třeba při přepólování ano...
Problém bude někde jinde. Při najetí serva na doraz se z něj nekouří. Ale třeba při přepólování ano...
Tak jak to popisujes Ty se chova prijimac, ktery je v poradku. Nikde ale neni napsane, ze se nemuze pod**at tak, ze drzi serva v krajich. Prepolovani vylucuji vzhledem k tomu, ze proti prepolovani to ma osetrene. Vysilac vysle ok signal, ale neni zaruceno, ze jaksi vadny prijimac je schopen tento signal zpracovat, ze
?
zdzd píše:Víš jak je signál za kódovaný? A víš jak funguje dekodér? Kdyby jsi to věděl, tak ti bude jasné, že zkreslit pulsy uváděným způsobem je prakticky nemožné.
Asi nejak takto? http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?katMenu=4
,ale ono to jaksi u vadneho prijimace nemusi F U N G O V A T . Zarusit funkcni prijimac je skutecne "temer" nemozne, ale jako vadny se sam o sobe muze chovat jako solidni <b>zdroj ruseni</b>. Hodne totiz zalezi jak je prijimac inteligentni. Tato diskuze jiz dale nema smysl, proste prijimac nejede, ze serv se "kouri", proste at koupi novy a ma po starostech - TECKAAAAAAA.
Tak to tedy určině ne! Mluví o AM, to je stará vykopávka s klasickým PPM:
http://www.mojehobby.cz/magazin/detail. ... 1131312681
http://www.mojehobby.cz/magazin/detail. ... 1131312681
- Sakil
- Kontaktovat uživatele:
jestli je to nějaká vykopávka, tak tu někdo inzeroval, že hledá starý šrot..
a koupit nový,...dnešní ceny už nejsou zas až tak hrozný....když jsem slyšel, kolik dal táta za svoje první rádio....jen dva kniply a vypínač (bylo to i bez trimů) a umělo to tři kanály.....tak jsem si myslel,že se dělá srandu.....navíc AM je vhodný už jen tak do lodičky nebo autíčka...do letadla bych to už vůbec neriskoval......
nebo se určitě najde někdo, kdo se rád zbaví příjmače a pár sev za slušnej peníz....a ještě rádio...ale to je to samý...
a koupit nový,...dnešní ceny už nejsou zas až tak hrozný....když jsem slyšel, kolik dal táta za svoje první rádio....jen dva kniply a vypínač (bylo to i bez trimů) a umělo to tři kanály.....tak jsem si myslel,že se dělá srandu.....navíc AM je vhodný už jen tak do lodičky nebo autíčka...do letadla bych to už vůbec neriskoval......
nebo se určitě najde někdo, kdo se rád zbaví příjmače a pár sev za slušnej peníz....a ještě rádio...ale to je to samý...
'''::: Sakil :::'''