Parkzone Corsair

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
RIP
Kontaktovat uživatele:

Parkzone Corsair

#1 Příspěvek od RIP »

Tak jsem si nadšeně po té co jsem zvládal let s Easy Starem, pořídil Corsaira od parkzone. Dneska mě to přišlo domu hmm a nevim nevim to letadlo budí repekt. Docela se to bojim posalt do vzduchu... Je to dost těžký hlavně se obávám jestli s tim půjde vůbec přistávat na břicho...
Mno uvidíme...
Nějaké rady do začátku? :-D
powder
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od powder »

Jen neočekávej stejnou pevnost a odolnost jakou má EasyStar. Ten Corsair je polystyrenový odlitek a tedy poměrně křehký... Takže lítat, ale nepadat! :P
HERRI
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od HERRI »

powder píše:Jen neočekávej stejnou pevnost a odolnost jakou má EasyStar. Ten Corsair je polystyrenový odlitek a tedy poměrně křehký... Takže lítat, ale nepadat! :P

no po vlastních zkušenostech se stíhačkama od Parkzone (2x FW190, 1x Mustang, 1x Spitfire) musim konstatovat že to jsou poměrně odolný éra, určitě pevnější než Alfamodel nebo FSK. Ale vozembouch jako easystar to fakt neni. Jaká ti vyšla váha toho korzára ?
otass

Re: Parkzone Corsair

#4 Příspěvek od otass »

RIP píše: Docela se to bojim posalt do vzduchu... jestli s tim půjde vůbec přistávat na břicho...

Corsair (aspoň ten můj EPA 1200) je příkladně stabilní letadlo. Nechá si líbit až podezřele nízkou přistávací rychlost, takže sednout na břuch bude v pohodě. Hlavně si poprvé vyzkoušej v bezpečný výšce jak pomalu je schopen letět aniž by padal po křídle nebo se stal neovladatelným. Můj Corssi po křídle nepadá a při přehnaném zpomalení se prosedává.
Optima II /2,4 GHz..Solius /2,4 GHz.
Šlehač NE SoloPro 328
RIP
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od RIP »

Díky to je dobrý vědět. Hmotnost reálnou u toho svýho nevim ale vyrobcem je udavaná nejak okolo 800 gramů jestli se nepletu. Je to docela těžký na předek. Koukal jsme na youtube jak s tim švihaj o zem a docela to vydrží. Bude to otázka ze začátku trochu štěstí a potom jak hodně s tim začnu blbnout. S Easy starem sem taky začal padat až když jsem začal dělat akrobacii a zkoušel lítat nízko nad zemí...

Trošku se bojím svého oblíbeného prvku vývrtky s výběrem do ploché zatáčky:-))) To by se mi mohlo propadnout a nebo bych nemusel vybrat vývrtku ale uvidím.

Otestuju to opatrně ....

Trošku mě štve že to vydrží ve vzduchu jen 10 minut chtěl bych něco s čím jde lítat alespon 20 - 30 minut.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Marek71 »

Povedal by som, že to je pre stíhačku dostatočný čas. Ja s FW-190D lietam tak max. 6 minút a stačí to. Čas letu možeš predlžiť použitím baterky s vyššou kapacitou, ale tým sa zvýši hmotnosť a zhoršia sa letové vlastnosti.

RIP píše:Trošku mě štve že to vydrží ve vzduchu jen 10 minut chtěl bych něco s čím jde lítat alespon 20 - 30 minut.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
HERRI
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od HERRI »

RIP píše:Díky to je dobrý vědět. Hmotnost reálnou u toho svýho nevim ale vyrobcem je udavaná nejak okolo 800 gramů jestli se nepletu. Je to docela těžký na předek. Koukal jsme na youtube jak s tim švihaj o zem a docela to vydrží. Bude to otázka ze začátku trochu štěstí a potom jak hodně s tim začnu blbnout. S Easy starem sem taky začal padat až když jsem začal dělat akrobacii a zkoušel lítat nízko nad zemí...

Trošku se bojím svého oblíbeného prvku vývrtky s výběrem do ploché zatáčky:-))) To by se mi mohlo propadnout a nebo bych nemusel vybrat vývrtku ale uvidím.

Otestuju to opatrně ....

Trošku mě štve že to vydrží ve vzduchu jen 10 minut chtěl bych něco s čím jde lítat alespon 20 - 30 minut.

myslim ze Korzár patří díky svý koncepci k nejhodnějším stíhačkách a je natolik stabilní, že tomu éru se do vývrtky moc chtít nebude :) měl jsem chvíli korzára 1:20 od FSK a lítalo to spíš jako kluzák než bojová mašina
otass

#8 Příspěvek od otass »

Jo jo. Stabilní je až běda. Včera i za dost živého větříku se létalo velmi hezky .... video :D
Optima II /2,4 GHz..Solius /2,4 GHz.
Šlehač NE SoloPro 328
RIP
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od RIP »

otass píše:Jo jo. Stabilní je až běda. Včera i za dost živého větříku se létalo velmi hezky .... video :D

Tož dobře to čístí :-)))
cernos
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od cernos »

otass píše:Jo jo. Stabilní je až běda. Včera i za dost živého větříku se létalo velmi hezky .... video :D

jakoupak kamerou je to natáčené?
HERRI
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od HERRI »

jee na tom odkazu je i video Handzela kterej bejval muj :)
powder
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od powder »

BTW video s letem Corsaira jsem nově sestříhal....
cernos píše:

jakoupak kamerou je to natáčené?

Byla to Panasonic NV-GS500 - psal jsem tu o výběru vhodné kamery v jiném vlákně...

HERRI píše:jee na tom odkazu je i video Handzela kterej bejval muj :)

Jojo :P Hadsel lítá opravdu moc pěkně, trochu by snesl odlehčení, ale do větru je to paráda...
Jen jsem už musel opravovat potah :oops: a nějak nevím jak na tu červenou - tak jsem tam zatím nechal nebarvený modelspan dvakrát přetřený zaponovým lakem. - Vzpomeneš si jak nebo čím jsi ho barvil? (kdyžtak prosím do SZ - ať tu nerozjíždíme off-topic...)
RIP
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od RIP »

Ty jo co je proboha u toho za hudbu? :-D to jsi nazpíval ne? :-)))
RIP
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od RIP »

Tak vcera sme na zemi corsaira vyzkoušel a by voko vitrimoval tak jsme zvědav až ho dneska hodim do vzduchu :-)

Nevim jestli nemá moc velký výchylky ale snad to bude ok :-)
Tak mě držte palce
MichalF

#15 Příspěvek od MichalF »

Tak jak ;) ?
DX6i - Easy Glider - Vespid - FW190 - Su29
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“