Ahojte, taky mam blade 400 3D a začínám, takže taky scháním informace a zatím moc nechápu to nastavování a seřizování... Tohle sem našel na netu, možná to někomu pomůže, já osobně to vyzkouším hned jak bude počasí...:
Kód: Vybrat vše
Nastavení Blade 400 tak, jak jej doporučuje jeden z našich nejlepších vrtulníkářů Víťa Klabačka:
Pro začátečníky a pro základní akrobacii
Gyro 0: 70%
Gyro 1: 65% (normal režim gyra jsem nepoužíval, na druhou polohu přepínače jsem nastavil menší zisk HL, abych mohl v
případě potřeby zatlumit rozkmitání vrtulníku)
THRO CUR Normal - 0% - 20,5% - 42% - 52,5% - 66% (tím jsem dosáhnul rozumných otáček rotoru, cca 2100, režim
pro poskakování po zemi)
THRO CUR Stunt - 34% - 42% - 51% - 66,5% - 89% (tím jsem dosáhnul otáček cca 2300 ot, režim pro let po obloze)
THRO CUR Hold - 12,5% (tím dojde k odstavení motoru bez přeprogramování regulátoru)
PITC CUR normal - 54,5% - 66% - 75% - 83,5% - 91,5% (jemná plochá křivka pro jemné řízení pro učení poskakování po
zemi)
PITC CUR Stunt - 33,5% - 45% - 63% - 80% - 100% (křivka pro let po obloze. Lze zalétnout přemet, výkrut, souvrat, není
určen pro let na zádech!)
PITC CUR Hold - 35% - 42,5% - 50% - 75% - 100% (zde jsem se s křivkou nemazlil, autorotaci stejně nemá cenu s tak
malým vrtulníkem trénovat).
SWASH MIX
Aile -60%
Elev -60%
Pitch +85%
Zbytek zůstal stejný. Výše uvedené nastavení platí pro učení poskakování po zemi (normal) a základní let po obloze
(Stunt).
Pro plně akrobatický let: (pouze pro zkušené piloty)
Travel Adjust RUDD - 90% na obě strany (rychlejší piruety)
Gyro 0: 66,5% (při vyšších otáčkách rotoru bylo třeba malikno snížit zisk gyra)
Gyro 1: 64% (normal režim gyra jsem nepoužíval, na druhou polohu přepínače jsem nastavil menší zisk HL, abych mohl v
případě potřeby zatlumit rozkmitání vrtulníku)
THRO CUR Stunt - 100% - 95,5% - 85% - 95,5% - 100% (křivka plynu pro normální let, i let na zádech. Otáčky cca 2450)
PITC CUR Stunt - 0% - 25% - 50% - 75% - 100% (křivka pro akrobatický let, lineární na obě strany. Lze létat normální i
obrácené obraty)
SWASH MIX
Aile -75% (vyšší číslo znamená vyšší obratnost na křidélka)
Elev -75% (vyšší číslo znamená vyšší obratnost na výškovku)
Pitch +85%
Thro a cur Normal - zde si uživatel nastaví buď "poskakovací režim", viz předchozí nastavení pro začátečníka, nebo pro
let po obloze, viz minulý režim Stunt.
Vzledem k tomu, že jsou k dispozici jenom dva letové režimy, tak si člověk musí vybrat, co si na který dá. Uvedený režim
Stunt je určen pro plně akrobatické létání).
K tomu nastavení otáček, pokud sem dobře pochopil přiložený návod, tak já na DX6i nastavuji otáčky ve vysílači a bude to tak určitě i u všech ostatních RC... v tom návodu co jsem sem dal je to hezky vidět, pro začátečníka na poskakování a pomalý let jsou otáčky přiškrceny na max. 66% výkonu, tj. cca 2100 ot/min pro akro je to už 100% tj. cca 2450 ot/min
Doufam že tu neplkám nějaké hov*diny, zatím tomu moc nerozumím...

za dovysvětlení a opravu jsem předem rád!!!