Rušení s REX 5 MPD???

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie

Setkali jste se s rušením u Rex 5 MPD???

Anketa končí za pát 08.09.2006 18:51

Ano.
7
50%
Ne.
7
50%

Celkem hlasů: 14

Zpráva
Autor
hubon
Kontaktovat uživatele:

Rušení s REX 5 MPD???

#1 Příspěvek od hubon »

Stále mě trápí jedna věc. Mám model severe 3d. V něm byl stříďák , regl JETI Advance 18+, 2 serva rcm pelikán a jedno MC 500BB , a Li pol 3 články 1320mAh a na mém oblíbeném plácku za domem se projevuje rušení... Může to být tím Rexem??? ,nebo Regulátorem??? Už si nevím rady.... :oops:
Naposledy upravil(a) hubon dne čtv 01.06.2006 17:11, celkem upraveno 1 x.
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od j3nda »

Cetl jsem hodne temat, kde se tvrdilo, ze REX5 je silne nachylny na ruseni, REX4 pry ne.
MakoBear
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od MakoBear »

no ja mam opacny nazor a zkusenosti - podle mne to REXem nebude - pokud neni po nejake rane a krystal je taky dobry- postupne od REX 4 a Rex 5 plus k Rex 5MPD jsem spokojenejsi - zmizely zakmity ( no maskovani.-) - ono tolik proklamovane ruseni ( pesimisti rikaji ze nejvetsi ruseni jsou ruce :-) je ruzneho druhu, pokud je pobliz nejaky prumyslový objekt ci je to blizko civilizace , kde se daji predpokladat chuvicky, cinska elektronika - je to dost - podle mne, neresitelny problem s prijimacem typu REX - nejlepsi je tam nelitat. Neco jineho pokud to blbe pouze Tobe a ostatnim ne... je to vzdy laborovani, z vlastni zkusenosti vim, ze jsou mista, kde je proste jednodussi nelitat.
Jsou to i obcas urcita mista v jinak bezproblemove lokalite...
dusi
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od dusi »

j3nda píše:Cetl jsem hodne temat, kde se tvrdilo, ze REX5 je silne nachylny na ruseni, REX4 pry ne.

Máme několik Rexů, od 4plus přes 5plus, 5MPD i 7 a žádné problémy. Nepoužíváme však mikroserva HS55 (které mají velkou spotřebu proudu) ani sady větší, než 8 x NiCd/NiMH, takže BEC reglů nejsou přetěžovány a nedochádzí k poklesu napětí, které by bylo pod mez, kdy už začíná být Rex citlivý, což se projevuje chováním, často popisované, jako "rušení přijímače" 8)
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
amerlock

#5 Příspěvek od amerlock »

Jo,tak to my když jsme s kamošem poletovali na jednom místě na letišti,kde je prokazatelně několik internetových mikrovlnek a proto to v určitých místech "kope" tak on s 5 MPD měl furt nějaký výpadky a to vesměs na jednom místě,kdežto já s 5+ jsem neměl ani rucha.Prostě nic.Tak že by co kus to originál?A nebo platí,že méně je někdy více?(starší může být někdy lepší než novější a modernější)? 8)
arda1
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od arda1 »

dusi píše:
j3nda píše:Cetl jsem hodne temat, kde se tvrdilo, ze REX5 je silne nachylny na ruseni, REX4 pry ne.

Máme několik Rexů, od 4plus přes 5plus, 5MPD i 7 a žádné problémy. Nepoužíváme však mikroserva HS55 (které mají velkou spotřebu proudu) ani sady větší, než 8 x NiCd/NiMH, takže BEC reglů nejsou přetěžovány a nedochádzí k poklesu napětí, které by bylo pod mez, kdy už začíná být Rex citlivý, což se projevuje chováním, často popisované, jako "rušení přijímače" 8)
Jaký serva teda máš?
Prasopes

#7 Příspěvek od Prasopes »

Mám uplně přesně stejnou situaci jak Amerlock. REX 5MPD na 35FM ,ve stejných místech jak říká ''kope'', a vychází mi to přesně mezi bytovkou, kde je spousta WI - FIn a jejich přístupovej bod . Mám ještě Hitec 04MG na 40FM a ten to neudělal ani jednou . Jinak jsem s REXem spokojenej .
Abu
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Abu »

Mam s Rexy (2x5MPD, 1x5+) podobne zkusenosti, vetsinou funguji vpohode, ale pri soubehu nepriznivych okolnosti (ne uplne idealni instalace v modelu, pritomnost odrazu, wifi a jinych signalu ve vzduchu, nevyhodna vzajemna poloha anteny Tx a Rx,...) se ruseni obcas objevi. MPD to vetsinou vyfiltruje, pri delsim zaruseni prejde do "FS" (poznam to ze stahne otacky motoru), 5+ kopne. Je to silne promenlive, nekdy nalitam nekolik hodin bez jedineho problemu, jindy to zaskube 3x behem 5ti minut. Da se s tim zit u mensich modelu, do 1.5kg dvoumetra bych Rexe nedal.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Ahud

#9 Příspěvek od Ahud »

mám tiež Rex5 a dual od hitec
mi robí väčšie problémy. :?: :?: :?:
loki
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od loki »

Dlhsiu dobu pouzivam REX5+ a bez problemov aj tam, kde to inym rusilo. Odkedy mam REX5MPD, modely v niektorych momentoch neriadim a divam sa, co z modelu ostane. Myslel som, ze chyby boli inde, no po tychto diskusiach musim overit, ci po vrateni sa k REX5+ problemy zmiznu.
hubon
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od hubon »

Jednou jsem létal bez ocelového podvozku a zdá se mi že to už s tím rexem 5 MPD tolik nerušilo.... Ale může na to mít vliv i blízký telefoní vysílač???!!! :?
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od j3nda »

muze
nechtel bys zanechat toho cerveneho pisma?
hubon
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od hubon »

Proč??? :lol:
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od j3nda »

Protoze to dost rusi, dokazes si predstavit, jak by to tu vypadalo kdyby si kazdej nastavil jinou barvu? Jses sice hrozne zajimavej, ale uz toho radsi nech.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od arda1 »

Souhlasím :lol: :lol: :lol:
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“