Sky writer

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Katapult
Kontaktovat uživatele:

Sky writer

#1 Příspěvek od Katapult »

Zdravím,používáte někdo tohle?

http://www.rcshop.eu/kourovy-system-sul ... 28820.html

Nemám návod a dobře to neznám.Poradí nekdo?
Díky.
Pepe_Lopez
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Pepe_Lopez »

I pád je druh přistání .... když tak o tom přemýšlím ... ... přistál já jsem někdy vůbec normálně?Můj hangárOptic 6 Sport - 40 MHz/50 kanál, Optic 6 - Assan // 40 MHz/50 kanál
blacklight

#3 Příspěvek od blacklight »

Pokud chceš něco levnějšího tak stačí regulátor otáček a čerpadlo do ostřikovačů ze škodovky.
Za nějakých 250Kč jsi schopný si to vyrobit.

Kvalitu nejsem schopen zhodnotit protože ač mám nakoupené "suroviny" tak jsem to zatím dokupy nedal.

Návody a zkušenosti ale určitě najdeš na internetu.
Katana 3m ZDZ160 a další 3m v přípravě
Katapult
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Katapult »

Díky za ochotu odpovědi,ale zřejmě je těch co to používají málo.

Konkrétně nevím proč se napájí z přímače i z externí baterie a jak to napojit do výfuku.
blacklight

#5 Příspěvek od blacklight »

Kouření se napájí z externí baterie, z přijímače jde jen signál.

Ten systém je dost jednoduchý - máš čerpadlo a k němu klasický modelářský regulátor otáček. A kouření máš namixované spolu s plynem a připojené na nějakém volném kanálu.

Takže když přidáváš plyn tak regulátor rozebíhá čerpadlo a to ti tam lije směs oleje na kouření.
Jde hlavně o to, že na volnoběh by ti to udusilo motor, proto při nízkých otáčkách tam toho jde málo a při vyšších to jede třeba naplno.
Jak už jsem psal, stačí pár hadic, čerpadlo ze škodovky, starý regulátor kolem 5A a funguješ.
Jde jen o to, vychytat kolik se tam má lít oleje při jakém plynu. Ale to bys řešit i u té "drahé" varianty.

A napojení do výfuku - já mám výfuky JMB a ty mají už v kolenou jakoby závit - je tam hodně zesílený materiál a předpokládá se, že tam našroubuješ trysku do závitu.
Na tvojem hrníčku bys musel zboku navařit nějaký kus materiálu a udělat v něm závit, aby to mělo v čem držet. Hlavně vymyslet trysku s velkým rozprachem.

Moje výfuky mají cca 35cm délky, taky jsou tam komory a je tam hodně času, aby se to "odpařilo" a vznikl kouř. Takže já bych moc nemusel řešit rozprašování. Jenže v tom krátkém výfuku to bude asi chtít dost vychytat. Jak s polohou trysky tak s rozprašováním.
Katana 3m ZDZ160 a další 3m v přípravě
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“