Rušení 40MHz FM - i kdyz jsou jine kanaly

Všechno ostatní o modelářské i jiné elektronice.
Odpovědět
Zpráva
Autor
stres3d

Rušení 40MHz FM - i kdyz jsou jine kanaly

#1 Příspěvek od stres3d »

ahoj mam rc auto carson stormracer extreme v18 (3ccm motor). Vim ze to neni nejakej super nastroj ale na moje blbnuti my to staci (jezdim jen v terenu, po ceste, proste kde se da jen pro zabavu). Ma to 40MHz ovladani FM 50 kanal.

Bracha ma reely rex-x s 40mhz fm a kanal 52. Jenomze kdyz jezdime oba dva tak proste buggy prestane poslouchat a ja nevim co stim :( tak sme vycistili spinac od baterek, vystrikal sem konektory, rozebral rx tkatez vycistil (prislo mi to ok zadnej bordel tam nebyl ale stejne sem to vzal vzduchem a odmastovakem).

Chovalo se to tak ze on si nastartoval jezdil normalne pohoda zadny ruseni ja nastartoval, na miste pohoda pak sem vyjel abych to ohral a po 2m si to pridalo plnej kulik a ja mohl jenom zatacet!! Druhej pokus - sel stim 20 m odeme, vsechno v pohode tak sme to nastartovali ja vyjel a opet plnej kulik akorat neslo zatacet takze nerizena strela.. Nakonec si zatocila nebo jestli to chytlo na chvilku signal tocila se dokola tak sem ji chytil (rozrizla mi prst a jeste sem se spalil - svina jedna). Tak sme zkusili jiny misto a proste chvili to slo ale jakmile sem zajel k nemu tak kdyz sem pridal plyn a pustil ho tak to zareagovalo treba az po sekunde a pak to opet neslo vubec ale nastesti se pak ubral plyn. I kdyz sme nic nemackali na obouch ovladacich tak ta moje si jednou pridala sama plyn... Kdyz sme ji bracha odnesl 20m daleko nastartovanou v ruce reagovala ok az potom co se dala na zem tak to blblo - nejaky divny ne?

Pouzivam alkalicky baterky - 8 v ovladaci a 4 v prijimaci a jsou skoro novy - 5.9V v prijimaci..

Nevite cim by to mohlo byt? Uz jsem se vycemene rozhodl ze koupim lipo 2S cca kolem 1500mah (podle toho jak vyjde misto pak to namerim) + ktomu TURNIGY 3A UBEC a vysilacku Hobby King GT-2 2.4Ghz 2Ch Tx & Rx. Vysilacka + ten ubec me vyjdou s postou na litr a baterka bude kolem 200 takze sice velka investice do toho lowcost auticka ale muzu to kdykoliv vyndat a prodat. Pak uz by melo bejt vsechno ok zadny ruseni ne?

Budou stacit 3A pro ty serva? Ja vubec netusim kolik muzou brat..

jo a jeste kdyz je auto moc pretacivy co stim mam udelat? ve predu mam rozbihavost a vzadu sbihavost kola do A - je to vsechno od oka ale furt lepsi nez kdyz sem to koupil - jedno kolecko bylo tak do A ze jelo ani ne po pulce gumy..
arda1
Kontaktovat uživatele:

Re: Rušení 40MHz FM - i kdyz jsou jine kanaly

#2 Příspěvek od arda1 »

Konektory jsi vystříkal? Čím? A mytí přijímače kde jsou cívky nejakým odmašťovačem to snad raději ani nekomentuji...radek
ICQ 638556901
stres3d

#3 Příspěvek od stres3d »

konektory sem vystrikal kontaktolem, tu elektroniku sem vzal wurthem. A ne nestrikal sem primo do tech voskem zalitych civek :lol: delam v elektru tak vim co je co i kdyz spinany zdroje to je trosku jiny kafe nez tohle :lol:

kdyz jezdim samotnej funguje to v pohode :!:
arda1
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od arda1 »

Konektory doporučuji vyčistit třeba IPA a jen vytřít do sucha. Nepoužívat kontaktol a podobný věci. A na přijímač snad(pokud by byl třeba od bahna nebo vody tak destilku a opatrně vysušit(bacha na teplotu) třeba fénem. Nic agresivního ani na plošňák raději. Radek
EDIT - pokud když jezdíš sám a nejsou problémy pak tě ruší druhý vysílač( zkuste jiný krystal dál od tvého - vypadá to že je "rozjetý" a může rušit i o několik kanálů vedle )
Naposledy upravil(a) arda1 dne úte 11.10.2011 19:52, celkem upraveno 1 x.
ICQ 638556901
mnov

#5 Příspěvek od mnov »

Když jezdíš sám, tak žádný problém není?
Paris Ivan

#6 Příspěvek od Paris Ivan »

Jestli můžeš vyzkoušej jiný kanál, případně i přijímač.
Pokud nemáš krystaly prohoďte si je s bráchou a hned budeš vědět
co je vadné.
Dolfi

#7 Příspěvek od Dolfi »

Když jezdí jeden..každý zvlášť, je to v pohodě??
Ještě jsi na to neodpověděl.Chce to taky vyzkoušet různé varianty...jedno auto jede...druhé je vypnuté a mít pouze zapnutý ten druhý vysílač a manipulovat s ním .Pak obráceně.Také se monou rušit auta navzájem.Jeden může rušit druhý...tedy přijímače. No a jako poslední bych to také viděl, že ikdyž kanály jsou ob dvě freqvence..není to na i tak moc daleko.
Je lepší o více čísel.
Je toho hodně...viděl bych to v těch krystalech. Mám s tím zkušenost.
Na vše mám SPEKTRUM :)
Jenom na manželku nefunguje :(((( :)))))
stres3d

#8 Příspěvek od stres3d »

v moji druhy odpovedi na zacatku je napsano ze to jede normalne kdyz jedu sam tak proc mi pisete ze sem neodpovedel?? jeste se zkusime podivat na pudu tam je rosekany letadlo tak by se kdyztak vymenilo nejdriv krystaly nebo pak i by sem prehodil prijimac a mel bych to na ovladac jako skoro jako gamepad :lol: :lol:

a co rikate na tuhle? je to 2.4ghz

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... se%5F.html
MartyCZ

#9 Příspěvek od MartyCZ »

z DE skladu je za 24.99 + posta (16.55 nebo 16.99)
z HK skladu je za 14.99 + posta (14.99)
Je samozrejme na Tobe, odkud si ji vezmes pripadne s cim dalsim. Samotna z HK projde celnici, je do 22E.
Odpovědět

Zpět na „Obecná elektronika“