viditelná rýha ve spojení polovin laminátového trupu

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
martin z

viditelná rýha ve spojení polovin laminátového trupu

#1 Příspěvek od martin z »

Lze ji zamaskovat nějak snadněji než celý trup obrousit, nastříkat plničem a nastříkat? Koupíš si větroň s bílým trupem a je tam viditelná tmavá rýha. Na žlutém trupu je tuším taky tmavá. Objednal jsem si elektrovětroň s červeným trupem a tam je rýha naopak světlá či bílá, už zdálky do očí bijící... Má smysl se pokoušet tu bílou rýhu aspoň částečně zaretušovat zatřením úzkým štětečkem? Vím že v provozu mi to už bude jedno a na takovýto vizuální nedostatek se ani nevykašlu, zatím je model ale v krabici a čeká až se do něj v lednu pustím (nyní se cpu cukrovím, odmítám dělat i na vlastním). Nechat tu rejhu bejt mám celou dobu v záloze jako nejpravděpodobnější variantu, ale napadá mě otázka jestli existují i laminátové trupy které už z výroby mají trup bez viditelné rýhy? Např. můj kamarád si koupil u Valenty kompozit Sharon 3,7m a na bílém trupu rýha byla taky, tady je to ale právě ten případ že rýha vadila velmi a trup byl obroušen a znovu stříkán. Přitom laciný model to nebyl.
madyr
Kontaktovat uživatele:

Re: viditelná rýha ve spojení polovin laminátového trupu

#2 Příspěvek od madyr »

Ono to jinak ani nejde.Ten trup prostě v celku udělat nejde.U toho červeného skus červenou lihovku pak to tak viditelné nebude.Prostě u letadel přidávat hmotnost stříkáním a tmelením no nevím.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od arda1 »

Odmastit tu rýhu a maličkým štětečkem a nějakou stejnou barvou-odstín (třebas odstříknutou ze spreje a nechanou odpařit aby byla hustější) to zatřít. Po pár tvrdších přistáních a šrámech na to pak zapomeneš neboj. :wink: Radek
ICQ 638556901
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Milan Nes »

ja to resim lihovkou + uchostouch v lihu a jemne rozetrit, laminat ve spare byva poreznejsi a
z trupu zmizi lihovka ale v delici rovine zustane, sice lehce svetlejsi, ale utlumi to ...

jinak to popravde neresim, je to proste tak :) tohle spis delam kdyz poskrabu trup pristanim o kaminek a stve me to na jinak neposkrabanem trupu :d
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
fiser.modely
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od fiser.modely »

Já jsem to na posledním modelu vyřešil tak, že sem trup kompletně zbrousil a znovu nastřikal(nedalo se na to dívat).
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Nakadah »

Ja bych to neresil, protoze olitanim tam pribude ryh o hodne vic :D Nak
zz
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od zz »

Taky bych to nehrotil, pokud bys vyráběl výrobky do formy věděl bys, že bez dělící (dělících) roviny to nejde, prostě musíš hotový výrobek z formy nějak dostat. Výrobce tyto spáry nezapravuje úmyslně. Stálo by to totiž víc času a peněz. Vždyť ta rýha po dělící rovině nebývá ani širší než 0,5mm a vzhledem k takovému zanedbatelnému problému to je fakt debata o ničem...

Ps: mě se to naopak líbí, zákazník aspoň vidí, jak je výrobek vyroben a s jakou přesností.

ZZ
www.rckozmodrom.com
Mike Leee
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Mike Leee »

Někteří lítači zkoumají, jestli je dělící rovina na trupu absolutně rovná. Když ne, tak to pak taky řeší na forech jako problém.. :D
P.S. Jinak souhlas s ZZ.
www.mikeleee.rajce.net
arda1
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od arda1 »

Kluci neblbněte - proč furt vytahujete ty x let starý vlákna? To už asi stěží někoho zaujme - Radek
ICQ 638556901
RCModely
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od RCModely »

martin z píše:Lze ji zamaskovat nějak snadněji než celý trup obrousit, nastříkat plničem a nastříkat? Koupíš si větroň s bílým trupem a je tam viditelná tmavá rýha. Na žlutém trupu je tuším taky tmavá. Objednal jsem si elektrovětroň s červeným trupem a tam je rýha naopak světlá či bílá, už zdálky do očí bijící... Má smysl se pokoušet tu bílou rýhu aspoň částečně zaretušovat zatřením úzkým štětečkem? Vím že v provozu mi to už bude jedno a na takovýto vizuální nedostatek se ani nevykašlu, zatím je model ale v krabici a čeká až se do něj v lednu pustím (nyní se cpu cukrovím, odmítám dělat i na vlastním). Nechat tu rejhu bejt mám celou dobu v záloze jako nejpravděpodobnější variantu, ale napadá mě otázka jestli existují i laminátové trupy které už z výroby mají trup bez viditelné rýhy? Např. můj kamarád si koupil u Valenty kompozit Sharon 3,7m a na bílém trupu rýha byla taky, tady je to ale právě ten případ že rýha vadila velmi a trup byl obroušen a znovu stříkán. Přitom laciný model to nebyl.

Pokud nechceš brousit, tmelit a stříkat, co použít proužek samolepicí folie stejného odstínu a nebo jiného?
tomashr

#11 Příspěvek od tomashr »

RCmodely - jojo, to je standardní design Leoše Svobody :-) Viz třeba fotka Optimy na http://lsmodel.cz/index.php?page=model&model=optima-XL , ten viditelný oranžový proužek na spáře je dodaná samolepicí fólie, v tomto případě záměrně barevná jinak, je to u něj tak trochu tradice, která spáru překryje a přidá typický prvek.
Docela věřím, že leckdy by dobře vypadala naopak identická barva pro skrytí spáry.
automet

#12 Příspěvek od automet »

Myslím že z pol kilometra vo vzduchu tu rýhu vidieť už nebude :P
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od juraj.jurej »

Už vedia robiť aj trupy bez ríh - viditelných spojov. (Vitesse V2 - Dymond)
Přílohy
P9170006.JPG
P9170001.JPG
P8220903.JPG
FrSky Tandem X20
martin z

#14 Příspěvek od martin z »

Od tohodle Staufenbiela má kamarád model Epsilon a tam trup nemá rýhu taky a celkově vypadá jak z jednoho kusu.
klingon77
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od klingon77 »

juraj.jurej píše:Už vedia robiť aj trupy bez ríh - viditelných spojov. (Vitesse V2 - Dymond)

Zklamu te, ten trup je strikany po vytazeni z formy, takze na nem mas cca 2x tolik barvy, nez by bylo potreba ;-)
Odpovědět

Zpět na „Dílna“