viditelná rýha ve spojení polovin laminátového trupu
viditelná rýha ve spojení polovin laminátového trupu
Lze ji zamaskovat nějak snadněji než celý trup obrousit, nastříkat plničem a nastříkat? Koupíš si větroň s bílým trupem a je tam viditelná tmavá rýha. Na žlutém trupu je tuším taky tmavá. Objednal jsem si elektrovětroň s červeným trupem a tam je rýha naopak světlá či bílá, už zdálky do očí bijící... Má smysl se pokoušet tu bílou rýhu aspoň částečně zaretušovat zatřením úzkým štětečkem? Vím že v provozu mi to už bude jedno a na takovýto vizuální nedostatek se ani nevykašlu, zatím je model ale v krabici a čeká až se do něj v lednu pustím (nyní se cpu cukrovím, odmítám dělat i na vlastním). Nechat tu rejhu bejt mám celou dobu v záloze jako nejpravděpodobnější variantu, ale napadá mě otázka jestli existují i laminátové trupy které už z výroby mají trup bez viditelné rýhy? Např. můj kamarád si koupil u Valenty kompozit Sharon 3,7m a na bílém trupu rýha byla taky, tady je to ale právě ten případ že rýha vadila velmi a trup byl obroušen a znovu stříkán. Přitom laciný model to nebyl.
- madyr
- Kontaktovat uživatele:
Re: viditelná rýha ve spojení polovin laminátového trupu
Ono to jinak ani nejde.Ten trup prostě v celku udělat nejde.U toho červeného skus červenou lihovku pak to tak viditelné nebude.Prostě u letadel přidávat hmotnost stříkáním a tmelením no nevím.
Odmastit tu rýhu a maličkým štětečkem a nějakou stejnou barvou-odstín (třebas odstříknutou ze spreje a nechanou odpařit aby byla hustější) to zatřít. Po pár tvrdších přistáních a šrámech na to pak zapomeneš neboj.
Radek
ICQ 638556901
ja to resim lihovkou + uchostouch v lihu a jemne rozetrit, laminat ve spare byva poreznejsi a
z trupu zmizi lihovka ale v delici rovine zustane, sice lehce svetlejsi, ale utlumi to ...
jinak to popravde neresim, je to proste tak
tohle spis delam kdyz poskrabu trup pristanim o kaminek a stve me to na jinak neposkrabanem trupu :d
z trupu zmizi lihovka ale v delici rovine zustane, sice lehce svetlejsi, ale utlumi to ...
jinak to popravde neresim, je to proste tak
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
- fiser.modely
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem to na posledním modelu vyřešil tak, že sem trup kompletně zbrousil a znovu nastřikal(nedalo se na to dívat).
Ja bych to neresil, protoze olitanim tam pribude ryh o hodne vic
Nak
Taky bych to nehrotil, pokud bys vyráběl výrobky do formy věděl bys, že bez dělící (dělících) roviny to nejde, prostě musíš hotový výrobek z formy nějak dostat. Výrobce tyto spáry nezapravuje úmyslně. Stálo by to totiž víc času a peněz. Vždyť ta rýha po dělící rovině nebývá ani širší než 0,5mm a vzhledem k takovému zanedbatelnému problému to je fakt debata o ničem...
Ps: mě se to naopak líbí, zákazník aspoň vidí, jak je výrobek vyroben a s jakou přesností.
ZZ
Ps: mě se to naopak líbí, zákazník aspoň vidí, jak je výrobek vyroben a s jakou přesností.
ZZ
www.rckozmodrom.com
Někteří lítači zkoumají, jestli je dělící rovina na trupu absolutně rovná. Když ne, tak to pak taky řeší na forech jako problém.. 
P.S. Jinak souhlas s ZZ.
P.S. Jinak souhlas s ZZ.
www.mikeleee.rajce.net
Kluci neblbněte - proč furt vytahujete ty x let starý vlákna? To už asi stěží někoho zaujme - Radek
ICQ 638556901
- RCModely
- Kontaktovat uživatele:
martin z píše:Lze ji zamaskovat nějak snadněji než celý trup obrousit, nastříkat plničem a nastříkat? Koupíš si větroň s bílým trupem a je tam viditelná tmavá rýha. Na žlutém trupu je tuším taky tmavá. Objednal jsem si elektrovětroň s červeným trupem a tam je rýha naopak světlá či bílá, už zdálky do očí bijící... Má smysl se pokoušet tu bílou rýhu aspoň částečně zaretušovat zatřením úzkým štětečkem? Vím že v provozu mi to už bude jedno a na takovýto vizuální nedostatek se ani nevykašlu, zatím je model ale v krabici a čeká až se do něj v lednu pustím (nyní se cpu cukrovím, odmítám dělat i na vlastním). Nechat tu rejhu bejt mám celou dobu v záloze jako nejpravděpodobnější variantu, ale napadá mě otázka jestli existují i laminátové trupy které už z výroby mají trup bez viditelné rýhy? Např. můj kamarád si koupil u Valenty kompozit Sharon 3,7m a na bílém trupu rýha byla taky, tady je to ale právě ten případ že rýha vadila velmi a trup byl obroušen a znovu stříkán. Přitom laciný model to nebyl.
Pokud nechceš brousit, tmelit a stříkat, co použít proužek samolepicí folie stejného odstínu a nebo jiného?
RCmodely - jojo, to je standardní design Leoše Svobody
Viz třeba fotka Optimy na http://lsmodel.cz/index.php?page=model&model=optima-XL , ten viditelný oranžový proužek na spáře je dodaná samolepicí fólie, v tomto případě záměrně barevná jinak, je to u něj tak trochu tradice, která spáru překryje a přidá typický prvek.
Docela věřím, že leckdy by dobře vypadala naopak identická barva pro skrytí spáry.
Docela věřím, že leckdy by dobře vypadala naopak identická barva pro skrytí spáry.
Myslím že z pol kilometra vo vzduchu tu rýhu vidieť už nebude 
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Už vedia robiť aj trupy bez ríh - viditelných spojov. (Vitesse V2 - Dymond)
FrSky Tandem X20
Od tohodle Staufenbiela má kamarád model Epsilon a tam trup nemá rýhu taky a celkově vypadá jak z jednoho kusu.
juraj.jurej píše:Už vedia robiť aj trupy bez ríh - viditelných spojov. (Vitesse V2 - Dymond)
Zklamu te, ten trup je strikany po vytazeni z formy, takze na nem mas cca 2x tolik barvy, nez by bylo potreba