Mám dotaz ohledně vrtulí, používal sem doposud APC 10/6 a zajímá mě jaký je rozdíl mezí APC
a Master
Mátě někdo zkušenost? Předem děkuji
Letadlo je cvičný akrobat Travel Air z motorem MAGNUM 6,5ccm (žhavík)
a Master
Woita píše:MA používám na hydroplánu (protiběžné třílisty), jsou opravdu hodně pevné, výborně zpracované. Jen trochu těžké, jsou z nějakého plastu se skelným vláknem. Vyvažovat jsem je maličko musel, ale nic tragického. Odolné moc, proletěl jsem díky špatnému odhadu vrbou, na letadle škoda prakticky nulová, na vrtulích ani zoubek, a na hladině rybníka plavala skartovaná půlka vrby.
Za mě jsou to super vrtule!
JMalik píše:APC je méně mechanicky odolná (snáze jí zlomíš), často bývá značně nevyvážená. Středí se na vložený kroužek vzadu do osazení. Pokud potřebuješ použít sériově vyvrtanou díru, tak je to problém, protože ta díra je prakticky vždy mimo osu.
APC se používá velmi často, protože ani tyhle negativa nepřeváží nad jejími lepšími aerodynamickými vlastnostmi.
hoblik píše:APC má vyšší účinnost než masterka, co se týče středový díry, o které psal Malík, tak zadní středový kroužek mají jen APC ELEKTRO. U spalovacích jsem se stím NIKDY nesetkal a středová díra je VŽDY ve středu.......