Pilatus PC-6 Turbo-Porter od Airline /SF model/
Máte niekto skúsenosti s týmto modelom, s jeho stavbou a lietaním. Ja ho mám na motor ASP-120 /4T/. Mohol by mi niekto pomôcť hlavne s upevnením vzpier, podľa návodu mi to nie je jasné. Ďakujem za akúkoľvek radu.
- Přílohy
-
- NA8707_1.jpg (8.07 KiB) Zobrazeno 1428 x
Re: Pilatus PC-6 Turbo-Porter od Airline /SF model/
Tiež som ho zrovna zalietal a po prvom lete som podpery vyhodil. Akurát sa mi tam plandajú a nemyslím si, že majú nejaký význam (okrem maketového vzhľadu). Ale ak by som ich tam dával naspäť tak to vyriešim pevne zapustenými závitovkami jak do trupu tak do krídla pričom podpera by sa upevňovala matičkami. Riešenie so samorezkami vydrží tak 3 upevnenia.
Myslím, že som aj posúval celé uloženie dopredu - potom vyšlo v trupe do spevnenej časti a nie iba do balsy, kde to nemôže držať.
A ešte vymeň minimálne osky na podvozku. Tie orginál ohneš medzi dvomi prstami.
Myslím, že som aj posúval celé uloženie dopredu - potom vyšlo v trupe do spevnenej časti a nie iba do balsy, kde to nemôže držať.
A ešte vymeň minimálne osky na podvozku. Tie orginál ohneš medzi dvomi prstami.
V navode je napisana vzdialenost od korena kridla, namerias a namontujes to ocko v mieste stojiny. Diera pre ocko do trupu je mierne predvrtana, je to vidiet cez potah, z vnuta trupu je vidiet nalepene male stvorceky preglejky do ktorych to lezie, su hned za prepazkou ktora drzi prednu cast kridla. Doporucujem vymenu vsetkych skrutiek za nove, tie dodane su blato. Tiez je dobre hned na zaciatku vlepit rozperu do trupu v mieste kde sa montuju vzpery podvozku. Nemusis ani prilis tvrdo sadnut aby ti v tom mieste praskli bocnice. Ja som daval dve serva pre ovladanie vyskovky, montovane zvonka do trupu pod vyskovkou pre pripad ze jedno zlyha. Este musim dodat ze delene podvozkove nohy stoja za figu. Stale sa to trocha hybe. Na montaz urcite nepouzi samorezky ako je v navode. Ja som dal tusim M3 skrutky zospoda a hore pekne podlozky a matice aby to drzalo. Odvtedy ten podvozok ako tak drzi, ale chcem vyrobit novy, z duralovych rurok aby to vyzeralo ako original a hlavne aby to lepsie pruzilo tak vymenim aj vzpery. Lietam totiz na dost hrbolatych miestach.
Nove zistenie, vcera sa mi ulomili obe oka drziace vzpery na kridle, tie som pouzil povodne a potvrdilo sa ze je to blato
Môže mi niekto poradiť, ako spraviť ovládanie ostruhy,pretože z návodu mi to nie je jasné. 
K ostruhe natiahnes tiahlo v bowdene, ja to mam na jednom serve spolu so smerovkou. Dam par foto ked dojdem domov.
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
saminko píše:Môže mi niekto poradiť, ako spraviť ovládanie ostruhy,pretože z návodu mi to nie je jasné.
... skus prostudovat napr. tohle vlakno: viewtopic.php?f=119&t=64553&start=0
veka1
Nie je to nic extra ale funguje