Píst na zvedání poklopu 30 kg

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
danidani
Kontaktovat uživatele:

Píst na zvedání poklopu 30 kg

#1 Příspěvek od danidani »

Ahoj,

mám vodorovný plechový poklop na vstupu do sklepa ve vodorovné poloze. Když ho zvedám, naměřím 30 kg v tahu (zkoušeno mincířem). Abych se nemusel dřít, rád bych zespodu dal píst, který by při otevírání pomáhal (analogie k otevírání víka kufru dveří). Dokázal byste někdo něco vhodného doporučit? Nábytkové plynové písty vhodné nejsou - jsou moc krátké a asi i slabé. Napadají mne písty pro víka kufru aut, ale třeba je i jiné lepší řešení.

Díky.
HavelAircraft
Kontaktovat uživatele:

Re: Píst na zvedání poklopu 30 kg

#3 Příspěvek od HavelAircraft »

Vrakoviště a plynové vzpěry z auta. Zkus su někdy zvednout víko kufru bez nic a budeš překvapený kolik to váží. Jen si vyber podle délky
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
danidani
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od danidani »

JJ02 píše:http://www.montako.cz/4-plynove-pruziny-vzpery
J.

Dobrý odkaz, díky moc.
HavelAircraft píše:Vrakoviště a plynové vzpěry z auta. Zkus su někdy zvednout víko kufru bez nic a budeš překvapený kolik to váží. Jen si vyber podle délky

Ano, právě proto jsem ta auta zmínil, mám zkušenost s malou Corsou, kde jsem chvíli byl bez pístů :-)
J.Košecký

#5 Příspěvek od J.Košecký »

danidani píše:Dobrý odkaz, díky moc.

Ano, právě proto jsem ta auta zmínil, mám zkušenost s malou Corsou, kde jsem chvíli byl bez pístů :-)

Další varianta je třeba kladka s protizávažím.
Nicméně vzpěry budou hezčí.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“