Jak povolit závit?

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
hipa
Kontaktovat uživatele:

Jak povolit závit?

#1 Příspěvek od hipa »

Ahoj , nemá tady někdo recept , jak povolit anténu na střeše auta? Ctěl sem zajet do myšky , ale nejde povolit . Automechanici mi řekli že to nedokážu. Prej je tam hliníkový závit a ten zaroste. Jedná se o Ford focus. Díky
tox232
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak povolit závit?

#2 Příspěvek od tox232 »

Zdar. Měl jsem ten samej problém se stejným autem. Pomohly kombinačky chytit co nejnižší těma zubatejma pulkruhama v kombinackach určitě by to šlo i sikovkama a škubnout. Povolil jsem to namazal grafitem a za půl roku to bylo zarostlý zase. Udělal jsem to jako předtím a zadarilo se. No a pak jela na myčku žena ta se na nějakou anténu vyprdla a kartáče ji urvaly. Koupil jsem za stovku nějakou univerzální namazal měděnou vazelínou a už to neřeším.
http://tox232.webnode.cz
hipa
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od hipa »

Díky, zkusim teda násilí . Ale byl jsem varován , že když to urvu , budu muset koupit origo Ford .
beka

#4 Příspěvek od beka »

Ahoj, když jsem to dělal já, vzal jsem plátek pilky na železo a pižlal a pižlal jsem ten hlinikový závit směrem podél anteny abych odpižlal kus toho hliniku ,nebo to zkus rozbruskou, brousit až uvidíš ten vnitřní závit, tím se vlastně ten maticový závit uvolní a potom sikovkama pomačkat a snažit se roztáhnout ten závit. Jak to vemeš rovnou sikama můžeš ukroutit ten vnitřní závit v tom domečku a je to v čudu.
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
hipa
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od hipa »

A kde je ,,matička,, nebo ,,samička,, nebo jak bych to nazval ? Prostě vnitřní závit , v tom prutu?
beka

#6 Příspěvek od beka »

hipa píše:A kde je ,,matička,, nebo ,,samička,, nebo jak bych to nazval ? Prostě vnitřní závit , v tom prutu?

Totˇ otázka,převážně bývá na prutu maticový závit a na domečku dutinka se závitem,tedˇje to na tobě, u forda nevím.A nebo bývá dutinka na prutu i na domečku a mezi je kousek samotného matcového závitu.
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
tox232
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od tox232 »

Skoro dole na prutu je jakoby převlečená guma a pod ní je ten spoj. Prut má dírku a závit a na autě je šroubek. Zkus do toho spoje nakapat brzdovku a nech to působit do zítřka občas poklepat a pootocit kleštěmi. No a nebo anténu přilepit isolepou ke střeše než v jedeš do myčky.
http://tox232.webnode.cz
hipa
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od hipa »

Budu zkoušet :D , urvat to nechci , je to sice auto z bazaru , ale zatim nejlepší co sem měl :D Du kapat brzdovku ....
Curtiss
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Curtiss »

Hlavně si ji nenakapej na střechu! Brzdovka je prevít, funguje jako "barvožrout".
hipa
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od hipa »

Jo to vim , polil sem si takhle motorku :( Zatim sem to pokapal a zlehka s tim lomcuju , snad budu mít štěstí . Pořádně zaberu až zítra , radši.
guchar

#11 Příspěvek od guchar »

Brzdovka je tak dobrá na fest zarezlé železo. Tady bych zkusil WD olej a nechat 1 až 2 dny vzlínat.
Případně opakovaně. Když nepůjde ani na 4 až 7 pokus. Nezbyvá než urvat.
Nevím zda by šel nahřívat venkovní a chladit vnitřní závit.
JardaRůžička

#12 Příspěvek od JardaRůžička »

Mám taky Ford Focus, ale koupil jsem ho už bez antény, někdo ji přede mnou urval. I koupil jsem v marketu nějakou náhradní a udělal z mosazi potřebnou redukci, tu tam zalepil do zbytku závitu, nové styčné plochy namazal a tak to slouží dodnes.
hipa
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od hipa »

Děkuju všem za rady . Dnes jsem zkusil zabrat fest a ona povolila . Jestli pomohla brzdovka nebo násilí nevim :D Ale závit byl nazelenalej trochu zarostlej . Tak jsem ho očistil , pokapal olejem . Když na to budu myslet , a každý měsíc , povolim , tak snad bude sloužit .
bighugo
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od bighugo »

Tipuju, že pomohlo to násilí. Lehce namáznout vazelínkou a častěji jezdit do myčky a bude klid 8)
hipa
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od hipa »

Asi jo , před tim se bál , že to urvu . S tou myčkou nevim , ale mazat jo :D
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“