Regulátor X-car 150A uvedení do chodu

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jara11

Regulátor X-car 150A uvedení do chodu

#1 Příspěvek od Jara11 »

Obracím se na Vás s prosbou. Koupil jsem na Hobbykingu kombo X-car 150A s motorem. Doplnil 4článek, připojil na soupravu, ale bohužel nejde nastavit. Řízení funguje bez problému a i pokud ho přendám na kanál pro plyn. V návodu uvádí stisknout tlačítko na reglu, zapnout vypínač (při zapnutém Tx). Rosvítí se LED modrá s červenou. Po chvíli svítí pouze modře. Pustím tlačítko a plyn dám na jednu stranu, bohužel svítí stále pouze modrá, nedojde k žádnému potvrzení pípnutím a podobně. Pokud regl vypnu a znovu zapnu , opět svítí modro červeně. Motor se ani necukne. Nenastavoval někdo tenhle regl jestli nedělém něco špatně?
Ventus3 5.33m - EMS,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,XB-8 ,FrSky 20X,
dagx
Kontaktovat uživatele:

Re: Regulátor X-car 150A uvedení do chodu

#2 Příspěvek od dagx »

Jara11 píše: Pustím tlačítko a plyn dám na jednu stranu........,

Předpokládám,že tím myslíš plný plyn,ne plnou brzdu.Zatím jsem se nesetkal s tím,že by první krok byla plná brzda.To by mohla být jedna z možných chyb.
Trim plynu před samotnou akcí na středu.Pokud tomu tak není, regulátor už to vyhodnocuje jako možnou chybu v koncových bodech( můj laický výklad ) a neumožní posun k dalšímu kroku.
Pokud máš nějaký lepší vysilač s možností volby křivek tak samozřejmě správné základní nastavení ve vysilači.Ve specifických případech pomůže někdy drobná korekce koncových bodů křivky plynu.Jestli máš ale kombo (motor s regulátorem) tak to s největší pravděpodobností nebude tento případ.

To jsou takové všeobecné rady co mě napadly.Procházel jsem si něčím podobným s jiným regulátorem z HK.Nějaké video na youtube jsi nenašel?
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
Jara11

#3 Příspěvek od Jara11 »

Je pravda, že trošku po letech zápasím s nastavením Futaby T3PK. Pro jistotu jsem ale přendal servo plynu na kanál pro řízení a ovládal to volantem, abych měl jistotu neutrálu atd. Zítra ještě zkusím MPX Pro 16. Koncové body (výchylky jsem měnil) Prostě podle návodu se zapne Tx, na reglu se stiskne tlačítko a zapne vypínač. Po chvíli ledka změní barvu z modro červené na modrou, pustím tlačítko, potom dám jadnu krajní polohu volantem - kniplem a ledka by měla změnit barvu a asi pípnout motor. Stále jen svítí modrá, bez bliknutí a změny barvy. Programovací kartou jsem prošel nastavení dle návodu a je tam nastavení z výroby. Zkrátka to nejde nakalibrovat na max. plyn , neutrál a brzdu. Výchylky jsem růlzně měnil, ale stav je stejný. Videa jsem hledal na Youtube, něco málo tam je, ale přesně stejnou chybu někdo zmiňuje na DF . Řešení ale není uvedeno. Pokud dám servo na plynový kanál, takl servo chodí normálně na obě strany,ač knipl má poměr plyn brzda nějakých 80% a 20% brzda. Výchylky nastaveny na 100% na obě strany
Jara11

#4 Příspěvek od Jara11 »

Tak problém vyřešen. Sice si to neumím vysvětlit, ale dal jsem místo Rx od Futaby jiný Rx opět Futaba a na ten to funguje. První je PPM a druhý PCM, což by na serva nemělo mít vliv. Přišel jsem na to po přehození místo Futaby jsem dal MPX komplet a chodilo bez problémů. Tak děkuji za postrčení.
kornutek

#5 Příspěvek od kornutek »

U futaby byl hlavně nutný reverz plynu...
Taranis+ T2-2008, E-REVO, Diablotin,Ariane V6 slow flyer ve výstavbě.
Jara11

#6 Příspěvek od Jara11 »

To jsem taky zkoušel, ale jediný co mě ještě napadá, tam byly nastaveny dvojí výchylky, ale jestli to vadilo nevím. Dal jsem to na čistou paměť, bez nastavení čehokoli a chodí.
Jara11

#7 Příspěvek od Jara11 »

Ještě mám jednu prosbu. Sice lze něco vyzkoušet, ale kdybych znal význam nastavování, bylo by to snažší. Potřebuji vědět co jsou jednotlivé položky v nastavení

Throttle Percent Reverse
Use this to limit the power available using reverse throttle. The lower the percent or level the less speed will be available in reverse.
20%, 30%,40%,50%,60%( Default),70%,80%,90%,100%
Throttle Limit
Use this to limit the power available using forward throttle.
The lower the percent the less forward throttle speed will be available.
0%(Default), 20%,30%,40%,50%,60%,70%,80%,90%
Percentage Braking
Gives you the ability to have full control over the amount of brake your vehicle will have.
10%,20%,30%,40%,50%(Default),60%,70%,80%,100%
Percentage Drag Brake
0%( Default) 4%,8%,12%,15%,20%,25%,30%

Jedná se o ty čtyři položky.
kornutek

#8 Příspěvek od kornutek »

Možná ne ůplně přesně:
1.omezení výkonu (rychlosti) zpátečky
2.je to nějaké zmatené nedokážu pochopit co číňan myslel.
3.Omezení síly brzdy.Prostě aby to brzlilo a ne hodilo salto přes čumák.
4.Síla brzdy s plynem v neutrálu.Záleží na preferencích.Osobně mám tak aby ne moc,ale viditelně spomalovalo.
Taranis+ T2-2008, E-REVO, Diablotin,Ariane V6 slow flyer ve výstavbě.
Jara11

#9 Příspěvek od Jara11 »

Tak nějak jsem to pochopil taky, nastvil a funguje to. Ten druhej bod budu muset vyzkoušet, to jsem nepochopil.
Odpovědět

Zpět na „Auta“