Bind Jumper T16 s FrSky RX6R

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Albeda

Bind Jumper T16 s FrSky RX6R

#1 Příspěvek od Albeda »

Zdravím pánové,

ačkoliv už třetí model, tak je edge 580 PRO můj první model stavěný mnou od začátku. Aktuálně se potýkám s bindováním přijímače a vysílače.

Mám Jumper T16 a chtěl bych ho spárovat s FrSky RX6R. Přijímač jsem koupil z https://rcstudio.cz/cs/accst-a-access-2 ... -rx6r.html, takže obsahuje firmware LBT.
Vysílačku mám spárovanou u jiného modelu s FrSky S6R, tak jsem čekal, že to bude bez problému.

Zkouším štěstí zde, pokud by měl někdo nějaký tip, než začnu přehrávat FW na přijímači, protože to je zatím asi nejpravděpodobnější můj další krok podle google.

Verze FW, typ HW, přijímač zapnutý v režimu bindu a typ přijímače nastaveného pro bindování ve vysílači naleznete v přiložených fotkách.

Díky a mějte se.
1
1

2
2

3
3

4
4

5
5

6
6
blembondo

Re: Bind Jumper T16 s FrSky RX6R

#2 Příspěvek od blembondo »

Pokud by na displeji T16 svítilo EdgeTx V2.9.4 a verze multimodulu byla 1.3.4.0 tak by bylo veseleji.Nicméně v tom RX6R bude zcela určitě firmware ACCESS a ty potřebuješ ACCST D16.
Někdy je dobré obětovat trochu času co se vyplatí.
https://edgetx.org/
https://downloads.multi-module.org/
prikrylm

#3 Příspěvek od prikrylm »

teorie 2 - pokud byl S6R pořízený někde kolem roku 2020, tak by mohl jako ACCST fungovat, zatímco nový RX6R, jako ACCST ne.
Z druhé strany - někdy kolem roku 2020-2021 se objevila ACCST v2. Pokud v rádiu, resp. ve vysílacím modulu nelze nalézt protokol FrSkyX2, spárovat nový RX6R nepůjde.

Jednodušší řešení vidím v updatu FW v přijímači na v1, rozumnější minimálně vysílací modul rádia na něco novějšího(ideálně poslední) - tady hrozí, že si s novějším FW modulu hůř poradí FW rádia. Která verze uměla číst protokoly z vysílacího modulu už si moc nepamatuju. Možná i ta, 2.2.3, ale pravděpodobnost je malá, takže update aspoň na poslední (?) OTX. Tato cesta by moc bolestivá být nemusela.

Nebo trochu kuráže, zazálohovat rádio a, jak píše blembondo, rovnou EdgeTX, updatu FW interního modulu se ale vyhnout nelze.

Za mě první zkusit update interního modulu, zkusit, jestli tam lze vybrat FrSkyX2 sub LBT (v případě nouze - X2 není vidět - protokol 64, subprotokol 2) a zkusit párování s RX6R. Pak teprve vymýšlet další věci.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
tomashr

#4 Příspěvek od tomashr »

RX6R mám tuším dva kusy k FrSky. Dobré RXy, mimochodem se k nim dá udelat i hezká krabička 3D tiskem.
Ale jak tu padlo - umí ACCTS, ACCTS V2 i ACCESS, ale vždy se změnou firmwaru, není to univerzál. Podle mne řešení bude jen o výběru vhodného fw - vše dostupné na https://www.frsky-rc.com/rx6r/ , flash klasika po kablíku z TX.
Albeda

#5 Příspěvek od Albeda »

Děkuji za nasměrování pánové. Snad si na to do konce týdne najdu čas a pak poreferuju. Pěkný večer.
prikrylm

#6 Příspěvek od prikrylm »

Ještě jsem si vzpomněl, že do některých Rx se dá dát nějaký univerzální FW, co uměl všechny ACCST verze (v1, v2 obojí EU a nonEU)
Zmínka třeba na RC Group.
Zrovna pro RX6R by TO mělo jít.
Česká zmínka na FrSky forum.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Albeda

#7 Příspěvek od Albeda »

Zdravím,

tak se mi to podařill napárovat. Updatoval jsem FW rádia a FW externího modulu. Akorát starý modely letadel mi nejdou, takže je budu muset "překlikat" manuálně.

Aktuálně jedu na MULTI FrSkyX2 LBT(EU) V1.3.4.0 AETR

Až budu doma, musím vyzkoušet, jestli pořád dokážu spárovat svoje předchozí modely, tj. přijímač FrSky S6R a Jumper SF810.
chorche

#8 Příspěvek od chorche »

Pokud jsi updatoval primo na nejnovejsi EdgeTx, tak to uz vypustilo konverzi modelu primo v radiu pri prvnim spusteni - ta byla tusim do verze 2.8
Melo by to ale jit pres EdgeTx Companion, pokud mas zalohovane puvodni nadtaveni.
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
Albeda

#9 Příspěvek od Albeda »

Zálohy jsem si udělal, tak to můžu zkusit, ale když jsem dal v té appce možnost "Read models ...."., tak mi vyskočil warning, že to jde jenom pro Taranis rádia a měl bych pokračovat jenom pokud opravdu takový rádio mám (nebo něco takového). Ale zkusím to ještě jednou. Jinak budu muset zvolit metodu takovou, že mám v rádiu zase starý FW s modelama a na PC simuluju nový FW, kde si nastavení můžu naklikat a pak hodit po updatu FW do rádia.
chorche

#10 Příspěvek od chorche »

Jestli jsi se vracel ke starsi verzi, aby jsi mel nastaveni modelu, tak muzes udelat mezi-upgrade na EdgeTX 2.6, provest pri prvnim spusteni konverzi modelu di YAML formatu a nasledne updatovat na nejnovejsi.

A pres companion takto https://manual.edgetx.org/installing-and-updating-edgetx/update-from-opentx-to-edgetx
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“