px


Pravidla fóra


Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 277 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 19  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Fotoaparát
PříspěvekNapsal: čtv 13.09.2018 23:59 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 3862
Bydliště: SK Bratislava
No tak si vyber z tych RX100 .. tu to mas trochu rozpisane

https://www.dpreview.com/articles/72370 ... ht-for-you


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Fotoaparát
PříspěvekNapsal: pát 14.09.2018 9:28 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 19.8.2005
Příspěvky: 3848
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
igorb píše:

A preco by som sa s tym mal odbavovat vo fotoshope vecer doma, ked mi to moze urobit fotak priamo pri cvaknuti ...

Protože buď fotím (obvykle do RAW a dále zpracovávám v PC) nebo dokumentuji.

Když fotím potřebuji kvalitní fotoaparát, když dokumentuji, stačí mi mobil (pokud ho mám), který dnes dává srovnatelné výsledky a má navíc výhodu, která byla zmíněná hned na začátku - je vždy po ruce. Výjimkou, které rozumím, je použití lehkého ultrazoomu např. pro ornitology.

Pozn. Bavíme se stále o focení na základě původního dotazu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fotoaparát
PříspěvekNapsal: pát 14.09.2018 9:44 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 3862
Bydliště: SK Bratislava
pokial robim rodinne foto alebo foto z vyletu, letiska atp, potrebujem nacvakat fotky aby som sa mohol vratit v case s kamosmi alebo pre seba, urcite to nerobim preto aby som potom dva dni travil s fotoshopom a rawmi vylepsovanim fotiek, chcem ich mat dobre hned a na fleku

nemyslim si ze autor by mal zamer robit reklamne alebo umelecke foto a uz vobec nie na fotaku na ktory sa pyta a to este na modelarskom fore a som si na 99% isty ze ten fotak ktory si podla toho kupi ani raw mat nebude

ale nazyvat fotenim iba pracu zrkadlovka/raw/fotoshop a ostatne ... "len" dokumentovanim ti brat nebudem, je to tvoj boj, ja fotim aj bez rawu a zrkadlovky a kludne aj tym mobilom :- )))


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fotoaparát
PříspěvekNapsal: pát 14.09.2018 10:15 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 22.7.2013
Příspěvky: 290
Bydliště: Světlá nad Sázavou
Tak abych celé snažení nějak uzavřel ,tak jsem koupil Nikon Coolpix A 900.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fotoaparát
PříspěvekNapsal: pát 14.09.2018 10:37 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 19.8.2005
Příspěvky: 3848
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
A je to. :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fotoaparát
PříspěvekNapsal: pát 14.09.2018 10:43 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 3862
Bydliště: SK Bratislava
Pekne, to by mohlo ist, kukol som recenziu, trochu to obrblali, ale myslim ze fotak s takym malym cipom a objektivom proste tieto muchy mat musi. Tie chromaticke chyby a trosku sumenie podla mna nebudu vadit, kedze to ma zoom a vyrezy robit nebude treba.

... ale pre mna nepouzitelne, nema hladacik a to je este drahsi ako ten HX80

tak dufam ze do pondelka budeme vidiet nejake skusenosti a fotky :- ))


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fotoaparát
PříspěvekNapsal: pát 14.09.2018 12:12 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 22.7.2013
Příspěvky: 290
Bydliště: Světlá nad Sázavou
Samozřejmě že to nějaké minusy mít bude,vzal jsem si kamaráda kterej se focením zabývá ve velkém a jeho otec je profi fotograf a tak nějak mi to schválili.Tak snad jsem moc nenalétl,uvidíme.Už jsem ho zprovoznil a budu se snažit nějaké fotky sem dát.
Děkuji všem za pomoc.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fotoaparát
PříspěvekNapsal: pát 14.09.2018 13:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2057
Bydliště: Zavar, SK
Až na ten hľadáčik, ktorý by aj mne chýbal, to vyzerá byť dosť prakticky použiteľný kompakt.
Aj ja už mám doma FZ300, ak sa dostanem cez víkend k testovaniu, tiež dám fotky...

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fotoaparát
PříspěvekNapsal: pát 14.09.2018 14:01 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.8.2005
Příspěvky: 2393
Bydliště: Dvůr Králové n.L.
Přesně, za mě považuji hledáček za nutnost zejména pro pevné držení foťáku. Prostě ta stabilita a jistota když má člověk aparát opřený o hlavu a ruku o břicho je úplně někde jinde a udrží i mnohem delší expozice. A taky hlavně se lépe švenkuje

_________________
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fotoaparát
PříspěvekNapsal: pát 14.09.2018 14:13 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 26.9.2011
Příspěvky: 286
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 5
Když jsem vybíral skoro před rokem foťák, tak jsem se nechal inspirovat RiMrem a volba padla na Lumix FZ300. Dávám odkaz na složku na YT, kde mám jak fotky, tak i videa většinou s tématikou RC modelů. Fotím / točím na automatiku (99% s použitím hledáčku), fotky trochu upravuji pouze ve Win10 prohlížeči souborů. Všechno stejně končí na internetu, tak mi přijde i kvalita dostatečná, stejně se na to obvykle nepodívám víc jak 2-3x.
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... oq6FuUa0sy

_________________
mlz.frystacko.cz | YT: Lubos72cz | Taranis-E | větroně


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fotoaparát
PříspěvekNapsal: pát 14.09.2018 14:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9117
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Jsem na tom úplně stejně a navíc to mám ještě umocněné třesem rukou, takže přes displej fotím opravdu minimálně a navíc bych si musel brát brýle. Mám to ještě umocněné třesem rukou. Ale při opření o hlavu je to v pohodě. Jen mě u FZ-82 otravuje, že ten hledáček je málo vystouplý a navíc poměrně malý, a protože mám velký frňák, tak si dost často nechtěně čenichem posunu oblast otření a musím jí znova nastavit. :lol: Dotykový displej je totiž funkční i při přepnutí na hledáček. Nikde jsem nenašel, že by se dal vypnout, ale nevím jak je to u jiných foťáků.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fotoaparát
PříspěvekNapsal: pát 14.09.2018 14:46 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 26.9.2011
Příspěvky: 286
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 5
Lark píše:
Jsem na tom úplně stejně a navíc to mám ještě umocněné třesem rukou, takže přes displej fotím opravdu minimálně a navíc bych si musel brát brýle. Mám to ještě umocněné třesem rukou. Ale při opření o hlavu je to v pohodě. Jen mě u FZ-82 otravuje, že ten hledáček je málo vystouplý a navíc poměrně malý, a protože mám velký frňák, tak si dost často nechtěně čenichem posunu oblast otření a musím jí znova nastavit. :lol: Dotykový displej je totiž funkční i při přepnutí na hledáček. Nikde jsem nenašel, že by se dal vypnout, ale nevím jak je to u jiných foťáků.


Tak FZ300 má dotykový display, ale otočný, takže si do toho nechca nehrabu. S ostřením to všechno musí zvládnout foťák sám, protože mé dioptrické oko vidí p.r.d. a i když jde v hledáčku upravit neostřící oko fotografa, tak v mém případě, to doostření nedostačuje. Spoušť namáčknu, a když je to zelené )to teda vidím), tak domáčknu (fotím). S odpadem se počítá - v tom je digiťák pomocník a zároveň je to leckdy past.

_________________
mlz.frystacko.cz | YT: Lubos72cz | Taranis-E | větroně


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fotoaparát
PříspěvekNapsal: pát 14.09.2018 14:48 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 3862
Bydliště: SK Bratislava
Presne tak, hladacik je nutnost ked ma clovek po 50tke ... kratke ruky su swina :- ))))))))))))

a K tomu dotykovemu displeju - nechapem preco vsetky recenzie kritizuju ze RX100 ho nema, ja som naopak rad :- )))) ... lebo som lavooky a tym padom mam nos tiez na displeji :- )))


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fotoaparát
PříspěvekNapsal: pát 14.09.2018 15:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9117
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Na FZ-82 je bohužel displej pevný, takže s tím nic nenadělám, leda bych si nechal zkrátit čenich. :lol: Dioptrická korekce na hledáčku mi zatím stačí. Při focení si ale podle konkrétní scény tu oblast ostření přesouvám podle kompozice. Ruční ostření taky nepoužívám, protože automat ostří dobře a rychle, a když ví na co, tak je to rychlejší. Foťák sice umí zapnout "lupu" do výřezu, která je na ruční ostření dobrá, ale většinou to zdržuje a někdy je výhodnější ostřit na bod. Párkrát jsem to použil při makru. Displej používám spíš na prohlížení a přebírání fotek, nebo když fotím ze stativu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fotoaparát
PříspěvekNapsal: sob 15.09.2018 0:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 10916
Bydliště: praha 5
Lark píše:
Na FZ-82 je bohužel displej pevný, takže s tím nic nenadělám, leda bych si nechal zkrátit čenich. :lol:.


po pravdě, já byl rád, že na canon powershot byl displey výklopný a otočný

https://www.amazon.de/Canon-PowerShot-D ... B000QC1SMQ

když jsem kupoval další lepší foták, také jsem opět vybíral z typu s výklopným otočným displeem

https://www.amazon.de/Panasonic-DMC-G1K ... B001KBYT5K
v reálu jsem to ale nikdy moc smysluplně nevyužil--jako že by se bez toho nedalo žít a fotit.

co je ale paráda, hledáček s obrazovkou, ten Powershot sice nic mnoho rozlišení, ale pokud jsem nepotřeboval manuální zaostřování, i to blbý rozlišení byla neskutečná pohoda, oproti focení přez display---já osobně v podstratě nikdy nefotil ani u toho powershotu, ani u té G1 přez display, ale vždy jen přez ten elektronický hledáček---kde jsem si mohl upravit korekci dioptrií a ačkoli G1 měla už hledáček s lepším---opravdu dobrým rozlišením, když jsem sáhnul po tom ultrazoomu panasonic SI5, nijak zásadně mi to horší zobrazení v elektronickém hledáčku netrápilo a když fotím třeba něco sem na RC mánii z kutění třeba ohledně koloběžek, používám ten powershot Si5.

se přiznám, že díky té absenci elektronického hledáčku--kde si mohu nastavit korekci dioptrií se mi opravdu zatím uplně moc nechce pořizovat vedle mobilu kapesní kompakt, který elektronický hledáček zatím neumí.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 277 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 19  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz