Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 267 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: ned 31.05.2020 19:21 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 23.1.2011
Příspěvky: 98
Bydliště: Horné Lefantovce
Ďakujem. Dúfal som, že by to tak mohlo byť. Idem popátrať po schémach zapojenia výstupu pre pôvodný VF modul a multiprotokol modul. Konektory budú sotva zhodné.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 01.06.2020 11:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 958
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 10
URUAV TMX5 má ukončenou podporu.V modulech má osazený procesor s poloviční pamětí než je potřeba a navíc je nahraný špatný bootloader takže nejde jednoduše provézt update modulu.Pascal se pokoušel s výrobcem spojit ale reakce nebyla žádná.Modul tedy nebude dále podporován.
https://www.rcgroups.com/forums/showpos ... ount=17989
https://www.rcgroups.com/forums/showpos ... ount=17991


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 01.06.2020 12:00 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1701
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
charon píše:
Ďakujem. Dúfal som, že by to tak mohlo byť. Idem popátrať po schémach zapojenia výstupu pre pôvodný VF modul a multiprotokol modul. Konektory budú sotva zhodné.

Tak, je potřeba napájení (tuším max 14V podle modelu MPM) a PPM signál. Někde jsem zahlédl, že Futaba má signál invertovaný proti JR, ale tohle si dokáže MPM ošéfovat (tuším, zkusím). Vyšší napětí PPM mu taky nevadí, takže s vysokou pravděpodobností půjde o tři dráty.

Možná vykuchat z JR krabičky a napasovat do rádia, případně pořídit modul rovnou bez krabičky.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 01.06.2020 18:21 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 23.1.2011
Příspěvky: 98
Bydliště: Horné Lefantovce
Ak nebude treba PPM invertovať iný problém by byť nemal. Na Jeti stránke som našiel zapojenie konektorov pre VF diel Futaba a na jednom z modulov na BG je celkom dobre vidieť označenie pinov na multimodule. Krabičku s modulom by som zabudoval do pultu a prepojil trojžilou zakončenou konektorom .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 02.06.2020 20:03 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1701
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Zkusil jsem to PPM + i - ověřeno na osciloskopu, modul funguje s libovolnou polaritou PPM signálu, dokonce funguje i když se polarita přepíná za provozu.
A nevadí mu ani modulované napájecí napětí - v mém případě je PPM na ~8V (6x NiMH).

----
Edit: ze schematu vyplývá, že vydrží [PPM in] až 40V...

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Naposledy upravil prikrylm dne stř 03.06.2020 18:43, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 03.06.2020 15:40 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 23.1.2011
Příspěvky: 98
Bydliště: Horné Lefantovce
Ďakujem za otestovanie.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: čtv 04.06.2020 10:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2558
Bydliště: Zavar, SK
Pridám to aj sem, lebo zase zabudnem, kde som to našiel :(
Zoznam modelov ovládateľných s MTM:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... edit#gid=0

_________________
Taranis X9D & Jumper T16Pro & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: čtv 04.06.2020 14:25 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1701
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Možná by stálo za to, kdyby to Jiří doplnil jako link do prvního příspěvku, co?

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 08.06.2020 9:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 958
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 10
Podle posledních zpráv je dobré dělat Frequency tune pro každy RX!Nemusí se to týkat orig.Frsky ale jistota je kulomet.
https://www.rcgroups.com/forums/showpos ... ount=18135


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 15.06.2020 21:20 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1701
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Nedaří se mi naklonovat FrSky D8. Zkoušel jste to někdo?
D16 se mi naklonovat daří, ale D8 ne...

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 15.06.2020 22:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1521
Bydliště: Vysočina, ČR
Tak jsem udělal jeden rychlej pokus s přijímačem V8R7-II a taky se nepovedlo.
(Napsal jsem to do vlákna na RCG, uvidíme)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 16.06.2020 19:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1521
Bydliště: Vysočina, ČR
Včera jsem se unáhlil a dnes jsem se musel omluvit (RCG), protože blbnu. Klonování D8 funguje, mě to nešlo, protože jsem měl jiný přijímač než se kterým byl původně vysílač spárován. (Dioda na RX se tváří jako že by to mělo fungovat i když je to jiný RX)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 16.06.2020 22:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2558
Bydliště: Zavar, SK
Chce si niekto tipnúť, čo je toto za bastel? :lol:

Příloha:
ddano007 DIY 1-in-1_03.jpg
ddano007 DIY 1-in-1_03.jpg
[ 47.83 KiB | Zobrazeno 412 krát ]



Příloha:
ddano007 DIY 1-in-1_01.jpg
ddano007 DIY 1-in-1_01.jpg
[ 88.42 KiB | Zobrazeno 412 krát ]



Ale nič novšie, ako v1.3.0.76 mi v tom zatiaľ nejde :roll:

Příloha:
ddano007 DIY 1-in-1_02.jpg
ddano007 DIY 1-in-1_02.jpg
[ 95.17 KiB | Zobrazeno 412 krát ]


_________________
Taranis X9D & Jumper T16Pro & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 17.06.2020 10:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1521
Bydliště: Vysočina, ČR
Vidím, že sis zase vyhrál :D ?. K čemu chceš ten RF modul použít? Nebo jsi našel využití pro modul, který se ti nehodil do přijímače.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 17.06.2020 10:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2558
Bydliště: Zavar, SK
Chcem vyskusat wireless trainer T16 <-> Taranis. Akurat musim manualne prekompilovat sucasny FW pre MTM, lebo verzia 76 este trainer nema...
Aspon tak mi poradil Pascal.

_________________
Taranis X9D & Jumper T16Pro & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 267 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: ddano007, Džony, Google [Bot], michalv, prikrylm a 15 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz