RCmania.cz - web pro modeláře a modely
http://rcmania.cz/

FUNCUB 1400mm
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=7&t=32148
Stránka 20 z 23

Autor:  Jardátor [ pát 01.03.2019 11:33 ]
Předmět příspěvku:  Re: FUNCUB 1400mm

Mám to udělané ůplně stejně,a bez problémů to funguje několik let.To spojení dvou drátů k sobě mám udělané elektrikářskou svorkou z velké "čokolády" ,navlečeš,stáhneš 3 šrouby a nehne se to.

Autor:  prtka [ pát 01.03.2019 15:19 ]
Předmět příspěvku:  Re: FUNCUB 1400mm

Tak jste mě přesvědčili :D . Okopíruju podle vás.

Autor:  Vidlák [ pát 01.03.2019 19:38 ]
Předmět příspěvku:  Re: FUNCUB 1400mm

Zdravím,
dráty stačí spojit smršťovačkou.

Autor:  prtka [ ned 10.03.2019 18:16 ]
Předmět příspěvku:  Re: FUNCUB 1400mm

Zkopírováno :D

Přílohy:
20190310_093809.jpg
20190310_093809.jpg
[ 62 KiB | Zobrazeno 5885 krát ]


Autor:  juraj.jurej [ sob 20.04.2019 14:39 ]
Předmět příspěvku:  Re: FUNCUB 1400mm

Vidlák píše:
Zdravím,
dráty stačí spojit smršťovačkou.


Určite nie.

Autor:  Janek2 [ úte 23.07.2019 8:46 ]
Předmět příspěvku:  Re: FUNCUB 1400mm

Zdravím všechny modeláře, i mě by měl tento týden přijít FunCub. Proto se chci na něco zeptat. Jelikož se Elapor vstřikuje do forem, které musí být uvnitř určitě stříklé nějakým separátorem. Prostě asi nějakou mastnotou, aby se ten Elapor nepřilepil k formě. No a otázka zní takto: umýval někdo z Vás ty Elaporové díly třeba ve vlažné vodě s trochou Jaru, aby se to odmastilo? Jinak, kdyby to bylo trochu mastné, tak by na tom pořádně nedržel nástřik, nebo nátěr barvy. Ba ani ty obtisky by na tom pořádně nedržely, když je někdo nalepuje na holý Elapor. Vím, že je důležité to stříkat na několikrát, aby se ta barva nesloupla. No a ještě jeden dotaz bych měl. Já dost natírám své samo-domo modely latexem s přídavkem tónovacích barev. Má někdo z Vás zkušenost s tím, jak na tom latexovém nátěru drží obtisky? Na tuto otázku si zkusím odpovědět sám. Asi bych řekl, že nic moc. Ale třeba se mýlím, tak proto se ptám. Tož tak. Přeju všem pěkný den a letu zdar.

Autor:  Janek2 [ pát 26.07.2019 15:49 ]
Předmět příspěvku:  Re: FUNCUB 1400mm

Zdravím, nikdo už tu asi není, tak si opět odpovím sám. Odmastit díly modelu saponátem je před nastřikem barvou potřeba. Je to napsané v návodu k sestavení modelu. V době psaní dotazu jsem ještě návod neměl. No takže už mám FunCuba sestaveného a připraveného na zálet, ale zatím bez barevné
úpravy a bez obtisků. A váží 1012g i s pohonným aku 2200MAh. Podle návodu je jeho váha 1130g. takže mám ještě k dobru 118g, tedy 11,8dkg. Já se líp orientuji v dekách než v gramech. Takže i s nástřikem a zanedbatelnou váhou obtisků určitě nepřekročím limit 1130 gramů. Mám doma něco přes třicet trupů a křídel asi tak 15 - 18. Proč toto uvádím. Já jedny křídla používám třeba aj na tři trupy a léce to. A teď k věci. Nedávno mě byly doručeny křídla na model větroně od firmy VA-model ARCON. A tak jsem ty křídla setavil k sobě a položil na trup FunCuba. No a světe div se ty křídla jsou jak ulité na FunCuba. Ten model vypadá s těmi křídly úplně fantasticky. Akorát musím propichnůt trup na dva bambusové kolíky, a křídla se budů poutat gumů k trupu. Takže až půjdu zalétávat FunCuba, tak samozřejmě veznu aj ty křídla Na FanCuba a zkusím, jak to s něma poletí. A věřím, že to poletí moc dobře. Pak dám vědět, jak to dopadlo. Ale to bude až asi příští týden. Tak zatím zdar. :mrgreen:

Autor:  Janek2 [ pát 26.07.2019 15:59 ]
Předmět příspěvku:  Re: FUNCUB 1400mm

Na něco sem zapomněl, a to udat rozpětí těch křídel na model ARCON. Rozpětí je 190 centimetrů. Ty křídla už létaly na trupu VEGA a na trupu samo-domo LION. A supr. Stavebnice Vega koupená někdy v půli osumdesátých let minulého století. Vím, že to sem až tak nepatří do tohoto vlákna, ale souvísí to s modelem FunCub, tak by to Moderátor neměl mazat. Dík

Autor:  Jardátor [ pát 26.07.2019 16:37 ]
Předmět příspěvku:  Re: FUNCUB 1400mm

No nevím,zdá se mi že vymýšlíš ptákoviny.S originál křídly FC dobře lítá a taky trošku vypadá jak skutečná předloha.S těmi křídly z Arcona to bude dobrý hybrid. :lol:

Autor:  Janek2 [ pát 26.07.2019 17:21 ]
Předmět příspěvku:  Re: FUNCUB 1400mm

Hybrid - nehybrid. Ptákovina - neptákovina. Samozřejmě, že podle videí co jsem viděl, tak s origo křídlem létá dobře. To nepopírám. Já sem tým Arkoňáckým křídlům udělal vzepětí pouze 2 cm. Takže když se na ně podíváš zepředu, tak vypadají, že jsou "téměř" rovné. Počítal sem s tým už při lepení, že je budu používat nejen na trupy větroňů. Tedy žádné ušaté křídlo. Mají velké křidélka, které sů hodně citlivé na řízení. A kuriozity ty já mám rád.

Autor:  Jardátor [ pát 26.07.2019 18:58 ]
Předmět příspěvku:  Re: FUNCUB 1400mm

A když jsi se ptal na ty barvy....já mám FC už hodně dlouho,ta bílá už moc bílá nebyla :D ,tak jsem koupil žlutý eternal,a jen tak bez umytí a odmaštění jsem ho přetřel.A barva drží perfektně,FC je jako nový.Samozřejmě pokud bych ho měl nového,šel by do jarové lázně.

Autor:  Janek2 [ pát 26.07.2019 19:40 ]
Předmět příspěvku:  Re: FUNCUB 1400mm

No já jsem všechny díly ještě před stavbů omyl právě jak píšeš v jarové lázni. Stříknout, nebo natřít to chci až po záletu. Kdybych přece enom udělal nějaků chybu a musel lepit. Já to tak dělám s každým modelem, než ho "načamčám". Má pěkné obtisky a ty bych právě při záletu nerad poškodil. Ta barva s těma obtiskama zas neváží tolik, že by se model nějak výrazně "rozcentroval". Nakonec víme, kde má těžiště, takže o nic nejde.

Autor:  Janek2 [ ned 28.07.2019 21:17 ]
Předmět příspěvku:  Re: FUNCUB 1400mm

Pozdrav všem pilotům, tak jak sem výše slíbil, jak to bude létat, tak slib plním. Dnes jsem byl FunCuba zalétat. Takže s origo křídlem léce výborně. Hned první start z posečené jateliny asi tak 8cm vysoké dopadl na jedničku. Rozjezd asi na 1,5 metru a byl sem ve vzduchu. Ovšem tlačila mě bůřka. Udělal sem asi tři kolečka na osahání no a pak sem začal s přemetama a taky s výkrutama. Výborně se s ním léce. Po sedmi minutách sem přistál a sundal sem origo křídla a dal sem na ten FunCubácký trup křídla z modelu ARCON od firmy VA model. S něma byl rozjezd trochu delší. Asi tak 2 - 2,5 metru. Bůřka se rapidně přibližuje. Musím konstatovat, že i s těmato křídlama to léce výborně. Nedělal sem výkruty, ale jen jeden přemet z rozběhem, jelikož sem měl už slabší baterku. Létal sem s ní i s FunCubem. Takže obě křídla na jeden zátah z jedné baterie. No a při tom přemetu se ty Acoňácké křídla prohly do tvaru U, a vydržely ten přemet z rozběhem. Mám je dobře vyztužené. No a s těma křídlama sem létal enom tři minuty, neboť ta bůřka už byla na spadnutí. Rychle sem to porozdělával, dal na kolo do takového vaku, který tu nebudu rozepisovat a tradá dóm. Dóm to mám kilometr. No a v půli cestě začalo pršet a dóm sem dojel celý durch promoklí. Napršelo 22 milimetrů za půl hodiny. Takže pěkný slejvák. Ještě se zmíním k těm dvom rozjezdům. Ty stonky té jateliny to dost brzdily. Kdybych startoval z polní cesty, tak počítám, že bych z metru byl ve vzduch s origo křídlem. Tož sem se trochu rozepsal, ale chtěl sem se v Váma podělit o první zážitek s modelem FunCub. Pěkný den všem a ať nám to léce.

Autor:  Janek2 [ ned 28.07.2019 21:31 ]
Předmět příspěvku:  Re: FUNCUB 1400mm

Jo na něco důležitého sem zapoměl. :!: Musel sem enom dotrimovat výškovku, protože sem byl těžší na předek. Musím dávat baterku až nad ten spodní otvor, abych posunul těžiště dozadu. I když těžiště sem měl těch 8 cm od náběžky. Asi je to málo. Půjdu na 9 cm, ale až příště. Motor mám RAY C3536/06 1250 otáček. Měl sem ho doma, tak sem ho tam práskl. A na něho sem dal doporučenů vrtulu APC 9x4,5 E. A léce s tůto sestavů až až rychle.

Autor:  Zenair [ ned 28.07.2019 22:40 ]
Předmět příspěvku:  Re: FUNCUB 1400mm

Tož gratulace k záletu!
Éro je celé a vše se povedlo až na to zmoknutí - co si víc přát :)

Stránka 20 z 23 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/