Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Kopírování modráků
PříspěvekNapsal: ned 23.12.2018 23:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 8315
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
No ty moje výkresy jsou podobný červeňáky. Akorát stavební půdorys je na překreslení asi tak 50 x jednodušší, samý hranatice. Běžně to dělám pokud architekt nechce pustit DWG pro instalaci. U modelů převažujou křivky a nejsou kóty, takže samá obkreslovačka.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Kopírování modráků
PříspěvekNapsal: ned 23.12.2018 23:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 10080
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Komprimovaný TIFF je bezestrátový, nebo i ten nekomprimovaný se dá bezestrátově hodně zmenšit komprimací ZIP, nebo RAR (jen kvůli přenosu).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kopírování modráků
PříspěvekNapsal: ned 23.12.2018 23:54 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 31.3.2015
Příspěvky: 401
Bydliště: Košice, SR
Celeron píše:
No ty moje výkresy jsou podobný červeňáky. Akorát stavební půdorys je na překreslení asi tak 50 x jednodušší, samý hranatice. Běžně to dělám pokud architekt nechce pustit DWG pro instalaci. U modelů převažujou křivky a nejsou kóty, takže samá obkreslovačka.

Milujem týchto ochrancov autorských práv. Niekedy dal výkres, lebo inak sa nedalo. Dnes nedá DWG, lebo je .... Aký má potom zmysel celé CAD?!

Vráťme sa k modelu. Profil napr. krídla sa (asi) mení proporcionálne(?) Ak máš tvar profilu pri koreni a tvar na konci krídla, hoci aj úplne odlišný, nakreslíš tie dva profily a CAD ich spojí v priestore. Dá sa krídlo kúskovať, modelovať na rôzne spôsoby, dať profily po trase - potom sa to tam môže/nemusí "zlomiť" ......
http://www.4k.sk/rc/rc-3dmodel.htm
Ja s tým pracujem, pozerám sa na to tak, že 3D modelovanie trvá rovnako dlho ako obkresľovanie, ale kvalita a možnosti ďalšieho spracovania sú úplne iné.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kopírování modráků
PříspěvekNapsal: úte 25.12.2018 21:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 8315
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
Tak jsem dnes na zkoušku protáhnul A3 scanerem 1/9 listu ze tří výkresů. Červeňák, snímání 150dpi B&W do nekomprimovanýho TIFF. Kupodivu nebylo potřeba hejbat defaultním kontrastem ani filtrama a výsledek je vcelku dobrý. Na to, že to je celoplošně dost růžový je to vykreslený docela dobře, lepší než náhled co jsem musel zmenšit na cca 20%.

Příloha:
U2_pok.jpg
U2_pok.jpg
[ 94.44 KiB | Zobrazeno 364 krát ]



Zkoušel jsem poskládat jednotlivý scany do celýho výkresu. Tři fotky vedle sebe se daly úplně perfektně poskládat Huginem, což je soft na panoramatický fotky. Jenže v Huginu se nedají složit panoramatický pruhy nad sebe aniž by se do toho nezanesla korekce objektivu, takže je nepoužitelnej. V Zoner Studiu X jsem na způsob skládání zatím nepřišel. No nic, odnesu to na scaner A0, hlavně že ty červeňáky jdou celkem dobře slíznout.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kopírování modráků
PříspěvekNapsal: úte 25.12.2018 23:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 10080
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
To slepování v Zoneru se dá dělat taky, ale je to trochu pracné. Rozhodně to nedělej přes panorama, protože to zanáší zkreslení.
Napřed si musíš u všech scanů srovnat případné natočení a hlavně oříznout návazné okraje, aby ti tam nezůstával okrajový rámeček bez kresby. Pak si otevřeš první snímek a uděláš na něm "Zvětšení plátna" aby si vytvořil plochu, do které budeš vkládat kopie dalších snímků (navolený bílý podklad), aby se ti tam vešly všechny snímky (radši i rezervou). Otevřeš si další snímek, zkopíruješ do chránky a vložíš na správné místo v základním snímku se zvětšenou plochou. Přesné umístění se dá jemně nastavit pomocí šipek. Případné přeložení nevadí, jde o to aby ti navazovala kresba. Dokud snímek neuložíš, můžeš se Ctrl+Z vrátit zpět.
Jestli ale máš možnost to nascanovat v celku, bude to podstatně snazší. To "slepování" je spíš jako nouzovka, ale dá se.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz