Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1398 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 94  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 29.10.2012 14:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2011
Příspěvky: 983
Bydliště: Praha 3 - Žižkov
juj, díky, to mi nedošlo, to raději počkám na ten převodník aby to vůbec fungovalo. dneska tedy zkusím jen připojit AA nimh na A1 a i na A2 a uvidím...


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 29.10.2012 15:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12369
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
JuraS. píše:
juj, díky, to mi nedošlo, to raději počkám na ten převodník aby to vůbec fungovalo. dneska tedy zkusím jen připojit AA nimh na A1 a i na A2 a uvidím...

Nejsem si jist, ale domnívám se, že i v rámci protokolu telemetrie na straně sériového výstupu z VF modulu došlo mezi starou verzí firmware V1 a novou verzí V2 k nějakým změnám tj. pokud máš v T9X nějakou verzi firmware Open9X, která už počítá s tím, že máš VF modul s firmware verze V2 a ty máš v modulu v reálu verzi firmware V1 tak by ty problémy s nesmyslnými hodnotami telemetrie mohly být způsobeny tím.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 29.10.2012 15:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2011
Příspěvky: 983
Bydliště: Praha 3 - Žižkov
Přijímač je D8T a kupoval jsem ho před 2 mi roky (minimálně), ale jak jsem psal z duhé ruky. DHT jsem objednával 10.10.2011. Předpokládám, že nějak jednoduše se zjistit fw vysílače asi nedá. Mám už DHT tohle http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... odule.html . Vím, že ty starší neměli přepínač s páčkou. Takže možná máš pravdu, že mám v D8T verzi fw 1 a v DHT verzi fw v2.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 29.10.2012 16:37 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.7.2011
Příspěvky: 185
Bydliště: Bratislava
JuraS. píše:
Předpokládám, že nějak jednoduše se zjistit fw vysílače asi nedá.

Radio setup > strana 3.
SVN: open9x-"VERZIA FW"
Příloha:
snapshot_91.png
snapshot_91.png [ 1.39 KiB | Zobrazeno 1147 krát ]

posledna Stable verzia je r1464


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 29.10.2012 16:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2011
Příspěvky: 983
Bydliště: Praha 3 - Žižkov
verze fw DHT, ne open9x...ještě otázka..kdes vzal verzi co tam máš ? já mám 1464 (nebo tak nějak a žádnou novou ani při kontrole aktualizace) mi companion nenabízí...tedy podle včerejška..jo už to vím, doplnil jsi info...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 29.10.2012 17:03 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.7.2011
Příspěvky: 185
Bydliště: Bratislava
r1519 je vlastna kompilacia.

aha DHT. Az verzia s prepinacom, bola predavana s v2 FW.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 30.10.2012 8:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2011
Příspěvky: 983
Bydliště: Praha 3 - Žižkov
Včera jsem měl v plánu zkusit zapojit na A1 a A2 napřímo 1*AA nimh ale ze záměru sešlo. Nejprve jsem chtěl naprogramovat ardupilota páč jsem našel nějaký návod jak mu přidat další kanál a zapojit tak v mixu křidélka. Jenže..to co mi fungovalo týden (tedy spojit se virtulním com portem přes ftdi kabel na ardupilota) včera ani za boha nechtělo fungovat. To mě tak otrávilo, že jsem se šel raději dívat na televizi. Abych ten počítač nerozkopal. Řešení však mám, jednu plečku ntb co mám plonkovou nainstaluji s win xp a bude to..doufám...
A jeden dotaz. když existuje možnost a vy zdatnější to umíte...vybastlit doma napěťový senzor, dělič napětí...dokážete zbastlit doma levněji i proudový senzor ?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 30.10.2012 10:04 
Mazák
Mazák

Registrován: 19.9.2011
Příspěvky: 1161
Bydliště: Brno, ČR
Tak asi by ten proudový senzor ubastlit šel, asi i levněji. Jenže do toho se jen tak nikdo nepustí. Koukám na HK, stojí 400,- Ten senzor má v sobě čidlo proudu a zároveň procesor. Výstup je totiž digitální. Umí poslat data do hubu i rovnou napojit na telemetrický datový vstup přijímače. Lze do něj zapojit čidlo FLVS-1. Ještě kromě proudu měří i napětí. Takže kdyby to někdo chtěl vyrobit, dalo by to opravdu hodně práce a cena by také nebyla zas o tolik nižší.

EDIT: Pokud bys chtěl čidlo proudu "jen tak", tedy nevadilo by ti, že výstup bude do Ax vstupu přijímače a že tedy vysílačka nebude vědět, že se jedná o proud, tak můžeš použít čistě analogové řešení a něco si ubastlit. Třeba jako si to ubastlil jyrry. Záleží také na tvé zdatnosti s pájkou, nejedná se totiž jen o čtyři odpory a kondenzátor.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 30.10.2012 12:23 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 1.7.2012
Příspěvky: 693
Bydliště: Jemnice
Obrázky: 2
vstupy A1 a A2 se dají v open9x nastavit i na jiné jednotky než Volty

_________________
www.opentx.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 30.10.2012 12:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2011
Příspěvky: 983
Bydliště: Praha 3 - Žižkov
mhotar píše:
vstupy A1 a A2 se dají v open9x nastavit i na jiné jednotky než Volty

Pokud je to pro mě to vím, ale jiné snímače zatím nemám...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 05.11.2012 13:53 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.3.2011
Příspěvky: 224
Bydliště: Praha 5 - Radotín
nevíte jak jsou přiletované (namontované) T-konektory na proudovém čidle FAS 100 ? viz např odkaz. Budu čidlo objednávat, ale T-konektory nepoužívám a chtěl bych je nahradit mými oblíbenými XT60.

Případně co si myslíte o tomto ultalehoučkém 1,5g vážícím proudovém senzoru ? odkaz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 05.11.2012 14:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12369
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
midolek píše:
nevíte jak jsou přiletované (namontované) T-konektory na proudovém čidle FAS 100 ?

Konektory jsou tam dost natěsno zasunuté pájecí stranou do bočních výřezů v plošňáku FAS 100 a zalité z obou stran cínem. Jde to odpájet, ale chce to trošku zabrat, protože jsou tam dost natěsno. Doporučuji pokud možno se tomu raději vyhnout a koupit si buď verzi FAS-100 už s konektory XT60 a pro ty jimž nevyhovují ani XT60 verzi zcela bez konektorů viz odkazy dále.

midolek píše:
Budu čidlo FAS-100 objednávat, ale T-konektory nepoužívám a chtěl bych je nahradit mými oblíbenými XT60.

V tom případě doporučuji raději koupit verzi FAS-100 rovnou už s napájenými konektory XT60 viz tento odkaz a pro ty jimž nevyhovují ani XT60 tam mají i verzi FAS-100 bez konektorů viz tento odkaz jen se silovými vodiči k nimž si každý může připájet konektory, které mu vyhovují.

midolek píše:
co si myslíte o tomto ultalehoučkém 1,5g vážícím proudovém senzoru ? odkaz

Oproti FAS-100 se to mimo jiné liší v tom, že toto je v podstatě jen senzor pro měření proudu, který sám neprovádí odečet odebrané energie v mAh. Pokud by tedy senzor měl být využit nejen pro sledování aktuálního odběru proudu, ale i pro výpočet odebrané energie v mAh pak by se musela odebraná energie v mAh vypočítávat buď na přijímací straně např. v rámci firmware v T9X nebo v rámci nějakého mezikusu mezi přijímačem a tím senzorem.

Mimochodem připojení toho senzoru k analogovému vstupu A1/A2 telemetrického přijímače FrSky by bylo vhodné přes odporový dělič, protože výstup toho senzoru je do 5V zatímco vstupy A1/A2 jsou jen do 3,3V.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 06.11.2012 22:04 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 21.9.2012
Příspěvky: 20
Bydliště: Sereď, Partizánske
Zdar páni,X
Mám otázku ohľadom FrSky. Dnes som sledoval RimRovo inštruktážne video k inštalácii do T9x (mimochodom skvlé-vďaka). Nerozumiem ale jednej veci. Na videu nepoužil ten prevodník, ktorý spomína na stánkach a pri teste mu zobrazovalo údaje telemetrie na lcd T9x. Takže je nutné tam ten prevodník dať alebo nie?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 06.11.2012 22:06 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5671
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Jsou dve cesty modifikace a propojeni. Hledej drive v tomto vlakne

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 07.11.2012 0:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2198
Bydliště: Zavar, SK
Ked chces mat telemetriu na displeji TX, tak tam musis dat nejaky prevodnik RS232/TTL. Hocijaky vhodny ... ( a samozrejme prislusne prehodit piny na procesore).

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1398 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 94  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz