kekro píše:Celkom sa mi to pozdava, uz som to aj spravil na modulu k pc. Dik za navod jednoduche. Ja som akurat neurezal ten kryt antenky, ale som ho vybral a nasadil tu slamku![]()
Mas to uz aj odskusane? Popripade niekto ak sa k tomu vyjadri ci je to vsetko ok? Co sa tyka prerobenia antenky na coptere moze byt aj omotana, alebo ako to riesit lebo 17 cm uz je celkom dost dat rovno nikam
Anténa může být i kroucená do spirály, takto jsou dělané "pendreky" k anténám ručních stanic 433 MHz. Anténa pak vyjde o hodně kratší, ty profi pendreky bývají cca 5 cm dlouhé. Na copteru jsem udělal to, že jsem vzal pérko z propisky, to jsem přiletoval k SMA konektoru a pérko jsem natáhnul na rozměr, který se mi na kopteru pěkně vešel (cca na 8 cm délku). Určitě je to o hodně lepší než ten původní 3 cm ocásek. Tato anténka je mechanicky odolná (nevadí jí nějaký tem kotrmelec) a dobře drží v přímém tvaru, na rozdíl od rovného drátu, který by se ohybal. Myslím že někde tady na RCM jsem dával fotky této pérkové antény. Edit: je to tady: http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=110&t ... 06#p984206