DJI - F305, F306, F308 Phantom 2

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Starkong

Re: DJI - F305 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-2D

#31 Příspěvek od Starkong »

gardenroute píše:- já osobně mám myslím nyní 1000 m pro vzdálenost, 200 m výška, ale např. v té zmíněné Africe, kdo jsem létal s pilotáží z jedoucího auta jsem to měl myslím na 1.5 km

Prosimte a jak se resi RTH z jedouciho auta? Kdyby se Phantom dostal do Failsafe, bude se chtit vracet na puvodni home location x-Km daleko zpet?
Btw. auto nefunguje jako Faradayova klec?
nCPX, nQX, 500X Bell 222, Phantom 2 FPV, Snapper CF, SkyJib-X4, Mavic Air
DX8, Phoenix
texmur

#32 Příspěvek od texmur »

To Gardenroute:
díky za vysvětlení, určitě mě napadne ještě spoustu otázek tak měj se mnou trpělivost. Jinak mám pocit jak jsem si pročetl to stostránkové fórum že víš o ptákovi více než Číňani. Fakt mi to přišlo trochu jako román - začínal jsi jako nesmělý letec a ze kterého je jeden z místních guru. Vlastně díky tobě jsem se pro phantoma rozhodl, neboť se mě moc líbily tvoje filmoreportáže z Afriky. Byl jsem kdysi v Keni, projel nějaké národní parky a tak mě to fakt zaujalo.
Apropo nejste někdo z Prahy - rád bych se podíval na Phantoma v akci než mi dorazí ten můj...

jeden zajímavý odkaz co jsem našel - možná časem bude i lacinější varianta baterie na P2 http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2085480&page=5

Jinak by mne zajímalo jestli setový nabíječ k PV (nevím kolik dává voltů) se dá nahradit jiným zdrojem s vyšší zatížitelností a nabíjet pak 2-3 baterie paralelně. Jde mi hlavně o to jaká zdroj použít aby se neponížila řídící elektronika baterie
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
texmur

#33 Příspěvek od texmur »

Prosimte a jak se resi RTH z jedouciho auta? Kdyby se Phantom dostal do Failsafe, bude se chtit vracet na puvodni home location x-Km daleko zpet?

Home position se dá tuším i za letu znovu zadat tím že se přepne několikrát nějaký přepínač (ale jako začátečník samozřejmě jsem zapomněl který a kolikrát)
gardenroute

#34 Příspěvek od gardenroute »

Starkong píše:Prosim te a jak se resi RTH z jedouciho auta? Kdyby se Phantom dostal do Failsafe, bude se chtit vracet na puvodni home location x-Km daleko zpet? Btw. auto nefunguje jako Faradayova klec?

- no řeší, je to trochu komplikované, zejména pro pilota hodně nezvyklé a nepřirozené, mozek trochu nezvládá (bez tréningu) rozpor z vjemů jdoucích z vlastního těla a obrazu z videobrýlí z jiného místa, občas trochu na blinkání, koukni do mého blogu, jsou tam minim. 2 taková videa, kde pilotuji z jedoucího auta (Makgadikgadi Salt Pans N.P. a Gravel Roads, Moonland)

- jsou 2 problémy, když nastane FailSafe, tak samozřejmě dojde k RTH a vrací se tu na původní GPS zalockovanou home pozici, druhý problém nastává s bezpečn. obálkou, s oběma problémy jsem si naběhl, pokud se jim chceš vyhnout, je třeba HomePosition za letu aktualizovat, na což není většinou čas

- a ano, auto je Faradayova klec, takže když jsem letěl na FPV přijímač (TBS) v brýlích Dominator (s cloverleaf anténou), měl jsem otevřené okno (a signál jsem občas ztrácel), a také jsem měl připraven takový package na střechu auta (přilepený elektrikářskou páskou), ve kterém byl standalone FPV Rx s baterií a Cloverleaf anténou, a od něj vedl videokabel do auta k Dominatorum, které v tomto případě "jely" na na externí FPV Rx jen přes videovstup
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
texmur

#35 Příspěvek od texmur »

A jak se prosím tě konkrétně aktualizuje homeposition?

Ještě mám na tebe Gerdenroute dotaz:
1.pro natáčení ve vzdálenosti cca do 50-100m - je lepší monitor nebo dominatory?
2.pro natáčení ve vzdálenosti cca od 100-500m - je lepší monitor nebo dominatory?

chápu že každé má svoje ale mohl by jsi to nějak srovnat ev rozebrat? Hlavně mě zajímá jestli mít jen brýle není trochu risk z dezorientace. Porovnání mě zajímá jestliže jsem na to sám a nemám po ruce někoho fundovaného kdo by pomáhal.
gardenroute

#36 Příspěvek od gardenroute »

texmur píše:A jak se prosím tě konkrétně aktualizuje homeposition?
Pokud máš zachyceno více jak 6 GPS satelitů (za letu zobrazuje např. iOSD), tak přepínačem letových režimů 3 až 5 krát přepneš mezi CL a HL (CL-HL-CL je jedno přepnutí). Tím se přepíše místo vzletu aktuální pozicí letadla. Ale pozor, toto bych opravdu dělal jen za takového letu, kdy např. jedu společně s letadlem v autě a pilotuji z něho, pří vzdáleném letu bych byl velmi opatrný s použitím této funkce.
texmur píše:Ještě mám na tebe Gerdenroute dotaz:
1.pro natáčení ve vzdálenosti cca do 50-100m - je lepší monitor nebo dominatory?
2.pro natáčení ve vzdálenosti cca od 100-500m - je lepší monitor nebo dominatory?
chápu že každé má svoje ale mohl by jsi to nějak srovnat ev rozebrat? Hlavně mě zajímá jestli mít jen brýle není trochu risk z dezorientace. Porovnání mě zajímá jestliže jsem na to sám a nemám po ruce někoho fundovaného kdo by pomáhal.
Jak jsi naznačil, je to hlavně otázka osobních preferencí, vzdálenost v tom (aspoň pro mě) nehraje žádnou roli, akorát přistání obvykle dělám již na LOS. Start v přehledném terénu se dá také při FPV. Monitor bude mít asi kvalitnější obraz, výhodou těch nových (různé Boscam, BlackPearl atd.), nyní nastupujících bude i vestavěný diverzitní FPV přijímač pro výrazné zlepšení příjmu s dobrými anténami a začínají se objevovat i řešení s vestavěným videonahráváním. Brýle se dají samozřejmě připojit i k monitoru v úloze přijímače (pokud je vybaven) a využít tak možná lepšího příjmu diverzitního Rx.
A samozřejmě smysl to má i pro nějaké další diváky. Bude ale řada lidí, kteří monitor preferují. Jednoznačné je ale to, že na rozdíl od monitoru je FPV létání přes brýle úplně jiná "experience", prostě se to musí naučit, určitě nejde umět létat na LOS ("na dohled"), pak nasadit FPV brýle a létat dále. Je tam jiná perspektiva, obraz (z GP) je dost širokoúhlý, je třeba jinak vnímat vzdálenosti, být více opatrný, např. při letu vzad a do stran, kdy za sebe nevidím (na rozdíl od LOS). Výjimečně bych takto létal bez spottera vedle sebe, který Ti pomáhá hlídat okolí atd. Ale o tom je jistě napsáno tuny v threadech o FPV létání...
texmur

#37 Příspěvek od texmur »

No přesně co říkáš jsem si myslel. Mám k ptákovi objednán tento monitor s vestavěným přijímačem a nahráváním:
http://www.telink.eu/cz-detail-103606-7-monitor-integrovany-prijimac-5.8g-moznost-nahravani-i-prehravani.html

a objevil jsem zajímavou a hlavně malou baterii, která nepotřebuje velkou nabíječku - tudíž super na expedice - ze které bych živil monitor s přijímačem. Co si o ni myslíš?
http://www.ebay.com/itm/400592901895?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
gardenroute

#38 Příspěvek od gardenroute »

texmur píše:No přesně co říkáš jsem si myslel. Mám k ptákovi objednán tento monitor s vestavěným přijímačem a nahráváním...a objevil jsem zajímavou a hlavně malou baterii, která nepotřebuje velkou nabíječku - tudíž super na expedice - ze které bych živil monitor s přijímačem. Co si o ni myslíš?
Kdybych dnes šel do monitoru (a to není vyloučeno), tak rozhodně do nějakého s diverzitním přijímačem, a velkým jasem. Např. BOSCAM RC701V2 (5.8G) Diversity Receiver + Monitor (All-In-One) (zaroluj na něj, skoro na konci té stránky) .
Takový se u nás asi neprodává (možná v něco v Telinku budou mít v nejbližší době)), takže nákup venku. Na RCgroups proběhlo nedávno hodně minitestů takových, chce to dobře vybírat, něco jsem tady již jmenoval.
Naposledy upravil(a) gardenroute dne stř 19.02.2014 10:06, celkem upraveno 1 x.
gardenroute

Phantom 2 a DJI LightBridge HD

#39 Příspěvek od gardenroute »

Tak nám zkusili na Phantoma 2 navěsit DJI Lightbridge One, o kterém píši v samostatném vlákně, což je dalekodosahový full HD FPV přenos pro multikoptéry, se sloučeným data/control/video přenosem pouze v jednom kanálu (!). Dle specifikací i pro Phantomy, ačkoliv je to mnohonásobně dražší než vlastní dobře vybavený Ptaak.

Tady je video na Youku (čínský klon YouTube), kde tím vybavili běžného Phantoma 2 s GoPro kamerou.
Ulétli s tím takřka 2 km bez výpadku live HD videa, po cca 2 km výpadek řízení a RTH. Bohužel ta cena je mimo běžný rozsah amatéra s Ptaakem...
texmur

#40 Příspěvek od texmur »

zajímavá vyvažovačka vrtulí P2 :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=AxXGC74M5cY

P.S. máte li někdo jiný fígl jak vyvážit vrtule skrze které nelze prostrčit osičku - dejte prosím vědět
gardenroute

#41 Příspěvek od gardenroute »

texmur píše:zajímavá vyvažovačka vrtulí P2 :lol:
Lepší výsledek by měl s "double shot"...
salamander

#42 Příspěvek od salamander »

Na tej tyčke nemusí byť ani závit, vrták priemer 8 mm tam ide suvne, ja by som to urobil hladké a bez závitu ,z duralu, kovová je proti vrtuli moc ťažká , ja som upravil vrtule na staré motory , dve sú na závit a dve na hladko ,na laktite a mam ich aj vyvážené , točili by sa dobre aj bez vyváženia .
texmur

#43 Příspěvek od texmur »

a jakou vyvažovačku na P2 vrtule používáte? zatím jsem našel jen toto:
http://www.youtube.com/watch?v=eVdVa0jWowI
salamander

#44 Příspěvek od salamander »

Táto vyvažovačka patrí medzi najlepšie, podľa mňa je lepšia ako magnetická , istého času ju mal v ponuke aj Pelikán .
gardenroute

#45 Příspěvek od gardenroute »

Tak jsem udělal další krátké "africké" video,
tentokráte o létání s Phantomem v písečných dunách Namibie, podrobně ve vedlejším vláknu o Phantom 1kách,
a nebo také na mém africkém blogu tady.
[album]3726[/album]
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“