texmur píše:A jak se prosím tě konkrétně aktualizuje homeposition?
Pokud máš zachyceno více jak 6 GPS satelitů (za letu zobrazuje např. iOSD), tak přepínačem letových režimů 3 až 5 krát přepneš mezi CL a HL (CL-HL-CL je jedno přepnutí). Tím se přepíše místo vzletu aktuální pozicí letadla. Ale pozor, toto bych opravdu dělal jen za takového letu, kdy např. jedu společně s letadlem v autě a pilotuji z něho, pří vzdáleném letu bych byl velmi opatrný s použitím této funkce.
texmur píše:Ještě mám na tebe Gerdenroute dotaz:
1.pro natáčení ve vzdálenosti cca do 50-100m - je lepší monitor nebo dominatory?
2.pro natáčení ve vzdálenosti cca od 100-500m - je lepší monitor nebo dominatory?
chápu že každé má svoje ale mohl by jsi to nějak srovnat ev rozebrat? Hlavně mě zajímá jestli mít jen brýle není trochu risk z dezorientace. Porovnání mě zajímá jestliže jsem na to sám a nemám po ruce někoho fundovaného kdo by pomáhal.
Jak jsi naznačil, je to hlavně otázka osobních preferencí, vzdálenost v tom (aspoň pro mě) nehraje žádnou roli, akorát přistání obvykle dělám již na LOS. Start v přehledném terénu se dá také při FPV. Monitor bude mít asi kvalitnější obraz, výhodou těch nových (různé Boscam, BlackPearl atd.), nyní nastupujících bude i vestavěný diverzitní FPV přijímač pro výrazné zlepšení příjmu s dobrými anténami a začínají se objevovat i řešení s vestavěným videonahráváním. Brýle se dají samozřejmě připojit i k monitoru v úloze přijímače (pokud je vybaven) a využít tak možná lepšího příjmu diverzitního Rx.
A samozřejmě smysl to má i pro nějaké další diváky. Bude ale řada lidí, kteří monitor preferují. Jednoznačné je ale to, že na rozdíl od monitoru je FPV létání přes brýle úplně jiná "
experience", prostě se to musí naučit, určitě nejde umět létat na LOS ("na dohled"), pak nasadit FPV brýle a létat dále. Je tam jiná perspektiva, obraz (z GP) je dost širokoúhlý, je třeba jinak vnímat vzdálenosti, být více opatrný, např. při letu vzad a do stran, kdy za sebe nevidím (na rozdíl od LOS). Výjimečně bych takto létal bez spottera vedle sebe, který Ti pomáhá hlídat okolí atd. Ale o tom je jistě napsáno tuny v threadech o FPV létání...