Agusta 109 A- raptor 90
Pravidla fóra
O dalších nadšencích se dozvíte na Interaktivní mapě heli maketářů.
O dalších nadšencích se dozvíte na Interaktivní mapě heli maketářů.
-
obadal.rada
- Kontaktovat uživatele:
Re: Agusta 109 A- raptor 90
a jak si ji lepil a čím? postup?
Myslím že som to prilepil normálne sekunďákom. 
Tak a hlava je domaaaaa
Síce pri inštalácii malé trable, ale nakoniec som to zvládol....musel som skracovať všetky štyri tiahla inak super.
Síce pri inštalácii malé trable, ale nakoniec som to zvládol....musel som skracovať všetky štyri tiahla inak super.
-
obadal.rada
- Kontaktovat uživatele:
a nemáš tam vůle, uchop unašeče a vyhni je nahoru a rolu a zkus je od sebe odtáhnout
jinak to vypadá době ale vidím že ti taky chybí klobouček
jinak to vypadá době ale vidím že ti taky chybí klobouček
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Mozna jen klame fotka, ale jak mas ty tahla ? Z gripu primo na desku. Jsou rovnobezne s hl. hrideli ?
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Áno sú rovnobežné s hlavnou hriadeľou. Tak to bolo urobené....a nemali by byť trochu pootočené. Myslim že na 5listej originál hlave čo som mal na 450ku to tak bolo.
Naposledy upravil(a) dartananr dne sob 01.03.2014 8:29, celkem upraveno 1 x.
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Takze budes pouzivat virtualni pootoceni desky v FBL jednotce ?
Pkotatko: no to je to čo teraz ešte neviem...respektive celkom sa do toho nevyznám. Možno skusim aj pootočiť tie tiahla.
dartananr píše:Tak a hlava je domaaaaa![]()
Vôle tam nemám.
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Tak jak to mas ted, budes muset pouzit virtualni pootoceni desky. Nebo pootoc celou desku tak, aby jsi mel mezi kulickou na desce kam je pripojene tahlo a unasecem presne 90 stupnu. Pak budes ale potrebovat zase delsi tahla. Zrejmne to co jsi zkratil. 
Ctyrlist se mechanicky nastavuje stejne jako dvoulist. Takze kulicka na desce ma byt v predstihu o 90 stupnu pred listem. Nemusi to tak byt, ale pak to musis dohnat nastavenim v elektronice (virtualni pootoceni desky).
Ctyrlist se mechanicky nastavuje stejne jako dvoulist. Takze kulicka na desce ma byt v predstihu o 90 stupnu pred listem. Nemusi to tak byt, ale pak to musis dohnat nastavenim v elektronice (virtualni pootoceni desky).
No dik, ale neviem či sa mi to bude dať tak pootočiť lebo tam mám vyfrezovane také drážky....ale skusim to. A tiahla mám ešte aj tie pôvodné tie dlhšie.
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Tobe nejde pootocit swash driver ? Ten cerny dil mezi deskou a hlavou ?
To mi ide pootočiť už som to aj posunul len neviem či je to 90 stupňov...ale myslím že sa to ku tomu približuje...viď foto
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
No vidis ze to jde pootocit. Ted to jeste zkus na tu spravnou stranu.
Psal jsem ti, ze kulicka na desce musi byt 90 stupnu PRED listem.
Jednoducha pomucka jak si vyzkouset, zda se bude rizeni chovat tak jak ma, je :
nastav si rotor tak, aby dva listy byly v podelne ose heli a druhe dva kolmo na podelnou osu heli. Predpoklad je, ze listy budou rovne oproti unasecum.
Pak si zahybej JENOM vyskovkou. Listy v podelne ose se NESMI hybat. Hybou se jen ty pricne. A obracene. Pri stejne poloze rotoru, kdyz si zahybas JENOM kridelkami, MUSI se hybat jen listy podelne s heli.
Nic ve zlem, ale chlapi, jak se muzete poustet do takovych veci bez zakladnich znalosti jak vubec heli funguje.
Jednoducha pomucka jak si vyzkouset, zda se bude rizeni chovat tak jak ma, je :
nastav si rotor tak, aby dva listy byly v podelne ose heli a druhe dva kolmo na podelnou osu heli. Predpoklad je, ze listy budou rovne oproti unasecum.
Pak si zahybej JENOM vyskovkou. Listy v podelne ose se NESMI hybat. Hybou se jen ty pricne. A obracene. Pri stejne poloze rotoru, kdyz si zahybas JENOM kridelkami, MUSI se hybat jen listy podelne s heli.
Nic ve zlem, ale chlapi, jak se muzete poustet do takovych veci bez zakladnich znalosti jak vubec heli funguje.
Ty pkotatko myslím že v tom máš trošku chaos
...nič v zlom ale keď to dám tak ako si písal že gulička na doske je 90 stupňou pred listom tak to potom nejde správne a mimochodom aj na druhej makete tej 450kovej mám 5listú hlavu a tá je presne tak isto že gulička je 90 stupňou za listom a nie pred. Takže takto je to OK a funguje ako má.
A základné znalosti ako heli funguje mám
ale samozrejme dík za rady. Ale určite som videl veľa heli s viac listou hlavou a vždy to bolo posunuté takto.
A základné znalosti ako heli funguje mám