celadnik píše:Ahoj. Som z Trnavy. Do BA chodím do roboty. Tak to by sa dalo dohodnúť niekedy. Akosi ma to lietanie na chrbte až tak moc neláka. S Funcub-om to skúšam ale s vetroňom som to zatiaľ neskúšal. A pár krát som na tieto chrbtové pokusy dopadol na zem(minimag , yak 55 RCF ......). Na simulátore to zvládam , keď som skúšal viac krát, ale v reále to až tak "ružové" nieje
Mám aj 1800-vku foxa, s tou lietam v pohode, tam problémy s padaním a podobne niesú. Ale u 2300-vky, som dúfal, že to bude len zväčšená verzia. A nejako zatiaľ nejde podľa predstáv. Na páčkach ju udržím našťastie : - ) aj keď už pár krát som to mal o hubu, keď som laboroval s ťažiskom a skúšal kedy sa bude ako chovať. Radia mi podložiť výškovku, aby bola trochu vyššie.
Prve co sa neda vylucit je ci to mas dobre vytrimovane. Mas "pocitacovy" vysielac?
V klube mame 5 Foxakov 2300 a 1 x1800. POhodove era s velmi podobnymi vlastnostami. Ja mam este jedneho 1800 ako vetron bez motoru. Aj ten lieta pohodovo ale malo lebo chyba vlecna.
Podlozenie vyskovky
Myslis celu, nabeznu alebo odtokovu hranu?
Chrbtovy let
MOj nazor je ze ovladanie zakladnej akrobacie (premet, vykrut, chrbtovy let a vyvrtka) patria k vybave kazdeho skusenejsieho pilota bez ohladu na druh eroplanov s ktorymi lieta. Ero sa ti moze dostat do nezvyklej polohy a tieto obratu su potom riesenia ako sa z toho dostat. U Foxake je trochu problem vykrut. Ak ho nielietas dobre (na chrbte odtlacit) a na rychlosti tak pocas jedneho vykrutu mozes stratit aj 50 m. Je dolezite mat rozchodene kridelka ktore u Foxaka mozu byt dost tuhe a krutia sa. Treba ich pred instalaciou tiahel rozhybat!!!
Diagnostika chrbtovym letom
Mozem ti to lietnut niekedy cez tyzden po robote u nas na letisku pri VW. Zoberiem aj svojho Foxaka na tom ti to ukazem najprv. Napis mi SZ.
Podla toho ako svoje pilotazne problemy popisujes tak potrebujes sa vylietat. Takze lietat, lietat, lietat!!! -:) Ak mas este v prevadzke Yaka 55 Rcf tak to je idealne ero na zvladnutie aj zakladnej akrobacie a chrbtoveho letu. Kym nezvladnes chrobtovy let aby si bez problemov dokazal preletiet pozdlz letiskovej drahy vo vyske 3m na chrbte, tak intenzivne lietat s nim. Ja bezne chodim na letisko s 2 erami napr. Foxak a SU29 EPP.