ION

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
jindraj
Kontaktovat uživatele:

Re: ION

#91 Příspěvek od jindraj »

Co já jsem viděl IONy, tak vždy jen na fólii. Ale nesleduji to ůplně sytematicky. Jen jinak udělaného IONa jsem zatím neviděl. Ale právě tyhle detaily jsou pro mě osobně důležité. Jak známo ďábel i krása se schovávají v detailech :) ... Vždycky jsem si říkal co tam spolu dělají :)
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od Milan Nes »

všechny jsou jen na folii, zase pro objektivitu je to standardní řešení které měly léta i závodní pylonové stroje (už to ale bude tak 10+ let zpět) ...
jde spíše o estetiku a za sebe taky raději mám provedení létajícího nábytku a ovládacích ploch na skle ... ale to je každého věc ... funkční řešení to je ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od TERAZKY »

jindraj píše:Co já jsem viděl IONy, tak vždy jen na fólii. Ale nesleduji to ůplně sytematicky. Jen jinak udělaného IONa jsem zatím neviděl. Ale právě tyhle detaily jsou pro mě osobně důležité. Jak známo ďábel i krása se schovávají v detailech :) ... Vždycky jsem si říkal co tam spolu dělají :)

Za rovnakú cenu máš Rytmus Energy od VH model, nemôžem si pomôcť ale zdá sami, že jeho výrobca je podstatne precíznejší :wink: Ten má na fólii zavesenú myslím iba výškovku.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
LittleFalco

#94 Příspěvek od LittleFalco »

Zaves z folie je lety vyzkousen a funguje i na brzdicich klapkach trimetrovek, ktere jsou namahany podstatne vetsi silou. Krome jineho je to nejrychlejsi zpusob opravy pri vytrzeni kormidla, zaveseneho na strhavacce.
Jestli se nekomu zda 5tis za takovouhle stavebnici mnoho, tak mu doporucuji, at si stejne ero zkusi postavit doma, kolik mu to zabere casu a penez za material. K tomu pripoctete neco na dilnu a odvody statu a zjistite, ze vyrobci tehle stavebnic nechodi oveseni zlatymi retezy.
Zpátky doma, v kopcích :-)
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od jindraj »

Zaves z folie je lety vyzkousen a funguje i na brzdicich klapkach trimetrovek, ktere jsou namahany podstatne vetsi silou. Krome jineho je to nejrychlejsi zpusob opravy pri vytrzeni kormidla, zaveseneho na strhavacce.
Jestli se nekomu zda 5tis za takovouhle stavebnici mnoho, tak mu doporucuji, at si stejne ero zkusi postavit doma, kolik mu to zabere casu a penez za material. K tomu pripoctete neco na dilnu a odvody statu a zjistite, ze vyrobci tehle stavebnic nechodi oveseni zlatymi retezy.

ale myslím, že tu nikdo neříká, že by to nefungovalo ani že by to bylo předražené. naopak. ale i tak osobně preferuji závěs na tkanině pod dýhou. víc řemesla, víc pevnosti. víc elegance a jde to sehnat za obdobnou cenu jako ten ION ... toť vše

Za rovnakú cenu máš Rytmus Energy od VH model, nemôžem si pomôcť ale zdá sami, že jeho výrobca je podstatne precíznejší :wink: Ten má na fólii zavesenú myslím iba výškovku.

mě to neříkej :) já mám jiné favority :) i když ještě o chlup jinde než u VH - modely od LS nemají ani tu fólii, co také nemám rád.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od Milan Nes »

:lol: to sme dva, ale z hlediska funkčnosti to je plně osvědčené řešení ...
SOVA is YouR CO-pilot

jindraj
Kontaktovat uživatele:

#97 Příspěvek od jindraj »

Milan Nes píše:... to je plně osvědčené řešení ...

... tak má to své mušky, to zase ne že by to bylo bez zádrhelů .... ale jo většinou je to OK :)
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od Milan Nes »

:lol: njn ne vždy se zadaří, holt se může stát :) já si teď hraju prozměnu s Lagunou a to zase nejde dovážit ... holt každé má něco :-d
SOVA is YouR CO-pilot

boris
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od boris »

Pro Honza P.:
Nevím, nejsem výrobce. Do melounů a do Ionů se nevidí... Ale myslím, že se děsíš zbytečně. Určitě to má výrobce odzkoušené. Přece jen model už nějaké roky prodává. Spíše jde o aerodynamiku - křídlo pro Optimu má krásně zakrytou mezeru mezi křídlem a pohyblivou částí. Toto se u fólie docílí velmi těžko.
slavoo
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od slavoo »

Naposledy upravil(a) slavoo dne čtv 17.11.2016 16:39, celkem upraveno 1 x.
Standa Stuchlý

#101 Příspěvek od Standa Stuchlý »

vteřiňákem. Vždy to stačilo. Při další čenichovce to budeš opravovat stejně, jen s tím rozdílem, že na jiném místě. Nakonec to přebrousíš a už jedeš v kompletních opravách........... :D
graup15

#102 Příspěvek od graup15 »

A hlavně se s tím nemá cenu srandit. To není leštěnka za 1000 ojro. Když už estetika pilota neztráví ty praskliny...tak koupit nový trup. Protože když si spočte cenu práce kterou s tím ztráví než do uvede do skvostného stavu,tak za to jsou dva až tři nové trupy.
slavoo
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od slavoo »

Ale jo... len aby vyrobca mnel tady tyto trupi a farebne provedeni skladem. Vyroba na zakazku by sa asi podstatne cena menila. Dal sem mu dotaz p. Palackovi tak uvidime.. Zatim se mi neozval ale este mu v tydni zavolam.
petr1990
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od petr1990 »

ahoj,

neosazoval v poslední době někdo Ion PRO+ Next Generation. Aktuálně čekám na jeden kousek a rád bych se inspiroval. Díky :-)
FlyBear

#105 Příspěvek od FlyBear »

- Tříčlánek, konektory XT90
- Motor Mega Plus AC 22/40/1kW
- Sklopka RFM 13/9
- Regl Phoenix Edge 100
- BEC Castle Creation 10 ampér max.
- 5x servo MKS HV6130H
- Rx MASTER F8 (Futaba systém)
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“