DJI - F305, F306, F308 Phantom 2

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
hravec

Re: DJI - F305 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-2D

#1126 Příspěvek od hravec »

Peťo, a přemýšlel jsi nad tím, kam dát na ptáka tu fleš?

jak jsi psal že:
gardenroute píše: Turek STROBON takove dela za nejakych 7 USD, a umi je i poslat velmi rychle, chtěl jsem před casem jeden takovy dat na svého "Ptaaka", který na LOS také není moc videt... :(

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_YqbogW3NLs[/youtube]

... také jsme se s texmurem zamýšleli, jak udělat u P2 signalizační ledku podobně jak je u P1, aby bylo před startem za jasného počasí vidět signalizaci, stav GPS a pod. a aby nemusel člověk ležet na zemi, aby viděl na ledky pod ramenama Pé dvojky.... nenapadá tě něco, Peťo?
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
gardenroute

#1127 Příspěvek od gardenroute »

hravec píše:Peťo, a přemýšlel jsi nad tím, kam dát na ptáka tu fleš? jak jsi psal že:
@gardenroute : Turek STROBON takove dela za nejakych 7 USD, a umi je i poslat velmi rychle, chtěl jsem před casem jeden takovy dat na svého "Ptaaka", který na LOS také není moc videt... :(
Jo, jo přemýšlel, a vím kam to dát, moje představa byla (již někdy loni v létě) pro zásadní zlepšení viditelnosti za LOS letu, potom jsem již ale věc dál neřešil, dílem protože létám až na vyjímky FPV, a dílem, že mě Turek nechtěl udělat modifikaci v napájení, abych to mohl bez dalšího připojit přímo na volný balance konektor baterie. Jenže jsem došel k tomu, že i při FPV letu potřebuji dobrou viditelnost na větší vzdálenost pro spootera, takže jsem to začal znovu zvažovat.
Po víkendu mě mají ze Shapeweays (nyní to má UPSka někde v Německu) dorazit speciální velká dvířka bateriového docku na Dinogy baterie 2800mAh (které mě z USA také již dorazily), abych měl více místa pro konektory. Uvažoval jsem, že bych LED maják umístil právě zvenčí na tato dvířka, a to i s nějakým sférickým překrytem (více světlo z LED chipu rozptýlí - např. půlka pinpong míčku, nebo něco takového podobného, jako je kryt original LED P1 signalizace), s tím že pod dvířky bude protikus konektoru pro napojení na balance konektor přímo na LiPo.

hravec píše:... také jsme se s texmurem zamýšleli, jak udělat u P2 signalizační ledku podobně jak je u P1, aby bylo před startem za jasného počasí vidět signalizaci, stav GPS a pod. a aby nemusel člověk ležet na zemi, aby viděl na ledky pod ramenama Pé dvojky.... nenapadá tě něco, Peťo?
Napadá, a je to řešeno v rámci projektu implementace vnitřností P1 do trupu P2, který běží na PP foru ve vlákně Video: Fitted my Phantom v1 into a Phantom 2 shell.
Existuje držák (opět na Shapeways za nějakých 11 éček), do kterého lze umístit přídavný LED DJI maják NAZA v2 LED (stojí necelé 3 stovky), který se připojí do volného CANbus portu. Toť vše. Držák je pro trup P2ky, a myslím, že to je přímo implementovatelné pro P2 (úplné). Stačí volný CANbus port...

Obrázek
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
hravec

#1128 Příspěvek od hravec »

no ten právě volný nemám, když mám iOSD mini ...
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
gardenroute

#1129 Příspěvek od gardenroute »

hravec píše:no ten právě volný nemám, když mám iOSD mini ...
V tom pripade potrebujes ještě NAZA CAN HUB (DJI Can Hub)..
Přílohy
DJI Can Hub
DJI Can Hub
Naza CAN hub
Naza CAN hub
hravec

#1130 Příspěvek od hravec »

teď mi došlo že vlastně iOSDD mini na sobě má CAN Bus volný pro připojení dalšího zařízení...

jestli tomu dobře rozumím, tak to NAZA v2 LED ukazuje tu stejnou signalizaci jako ramena Pé dvojky?
texmur

#1131 Příspěvek od texmur »

A to nejde jen paralelne k jedne z LED v rameni připojit jednu navíc?
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
gardenroute

#1132 Příspěvek od gardenroute »

hravec píše:teď mi došlo že vlastně iOSDD mini na sobě má CAN Bus volný pro připojení dalšího zařízení...jestli tomu dobře rozumím, tak to NAZA v2 LED ukazuje tu stejnou signalizaci jako ramena Pé dvojky?
Ano, mělo by to tak fungovat.
texmur píše:A to nejde jen paralelne k jedne z LED v rameni připojit jednu navíc?
Možná ano, dával jsem k dispozici vyzkoušené a funkční řešení...
Dag2B3

#1133 Příspěvek od Dag2B3 »

jak udělat u P2 signalizační ledku podobně jak je u P1, aby bylo před startem za jasného počasí vidět signalizaci, stav GPS a pod. a aby nemusel člověk ležet na zemi, aby viděl na ledky pod ramenama Pé dvojky..

já to řešil za plného slunce sevřením jednoho ramene do dlaně a krásně je signalizace vidět i když jsi nad strojem. (pravda - musíš sehnout hřbet - ale je to rychlé a levné)
hravec

#1134 Příspěvek od hravec »

no myslím si, že při inicializaci a zápisu HP není moc dobré stát u ptáka.. natož ho držet....

nebo se mýlím?
Dag2B3

#1135 Příspěvek od Dag2B3 »

Já nepsal držet.
- ohnout hřbet
- sevřít jedno rameno
- v polootevřené dlani vidíš odraz signalizace
(Copter stojí samostatně)
gardenroute

#1136 Příspěvek od gardenroute »

Kdybych z nějakých důvodů šel do P2ky (zatím není důvodu), asi bych šel do toho řešení s DJI LED modulem, co jsem navrhnul. Vím že si na to již hodně lidí na RCG stěžovalo, dost nechápu myšlení DJI designera, když tak dobře funkční a viditelné řešení u P1ky tak zmrvili na P2 ( :!: )
Předpokládám, že P3 toto bude mít již opraveno, pokud tedy rovnou nepůjde přenosem veškeré telemetrie na Tx (výhoda mj. pro HD OSD, mixované až u pilota), tj. vč. stavu NAZA signalizace, to by nebylo špatné.

To řešení s LED modulem je funkční, docela elegantní a hlavně vyřešené a ověřené. A navíc relativně za pár šupů, tím myslím, vzhledem k celkovým nákladům, které do toho strkáme. Riziko, že se přehlédne důležitá NAZA signalizace je tak snížené...

Není potřeba žádného pájení a zásahů do základní desky (což vždy nese riziko něčeho nechtěného), jen se propojí jeden CANbus port, který by měl mít každý volný. Bude ale třeba zářezu pro prostrčení celkem tlustého CAN kabelu k tomu LED modulu, pokud Vám nezbyl ten CANbus port venku na noze.

Ono to vlastně vzniklo jako derivát vývoje projektu zástavby vnitřností P1ky do P2kového trupu, jak jsem již psal výše...
mouchanek

#1137 Příspěvek od mouchanek »

Nechci kupovat drahé anteny na FPV tady tak jsem si půjčil od kamaráda z jeho AVL58 original a zjistil jsem, že mám na Boscam vysílači holčičku a ty anteny mají konektor taky s holčičkou a že bych tedy potřeboval redukce SMA male to SMA male, dá se to v ČR vůbec sehnat? Potřeboval bych to do pátku a google mlčí.. nějaký tip kde by to mohli mít? :) Nebo jestli stačí sehnat kousek měděného drátku a propojit to sice trošku na prasáka, ale teoreticky by to mohlo zafungovat ne? :) Jsem v koncích, vůbec sem na to neměl čas a tak to zase honím na poslední chvíli :(
Petr_K
Kontaktovat uživatele:

#1138 Příspěvek od Petr_K »

mouchanek píše:SMA male to SMA male, dá se to v ČR vůbec sehnat?

Možná by to mohlo být ončo - ZDE

Obrázek
Obrázek

Ale je potřeba počítat s tím, že každý spoj, či konektor je jistá ztráta, takže osobně bych raději koupil nějaké antény někde na ebay, stojí to pár babek.

EDIT: Nejspíš ta předchozí redukce byla špatná, nejspíš to bude shora změněná
Naposledy upravil(a) Petr_K dne úte 12.08.2014 22:38, celkem upraveno 1 x.
mouchanek

#1139 Příspěvek od mouchanek »

koukám na to a mám v těch koncovkách bordel :D anteny si koupím pro sebe, ale do pátka mi nepřijdou, takže to chci pořešit nějak na prasáka :oops:
Petr_K
Kontaktovat uživatele:

#1140 Příspěvek od Petr_K »

jj, chápu. antény když objednáš, tak to je tak na 14 - 30 dní. No zkus toho Rasela, brnkni jim tam a snad i zasílají :wink:

Rasel, spol. s r.o.
Francouzská 34
120 00 Praha 2

Tel: 222 513 862
www.rasel.cz
obchod@rasel.cz
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“