hravec píše:Peťo, a přemýšlel jsi nad tím, kam dát na ptáka tu fleš? jak jsi psal že:@gardenroute :
Turek STROBON takove dela za nejakych 7 USD, a umi je i poslat velmi rychle, chtěl jsem před casem jeden takovy dat na svého "Ptaaka", který na LOS také není moc videt...
Jo, jo přemýšlel, a vím kam to dát, moje představa byla (již někdy loni v létě) pro zásadní zlepšení viditelnosti za LOS letu, potom jsem již ale věc dál neřešil, dílem protože létám až na vyjímky FPV, a dílem, že mě Turek nechtěl udělat modifikaci v napájení, abych to mohl bez dalšího připojit přímo na volný balance konektor baterie. Jenže jsem došel k tomu, že i při FPV letu potřebuji dobrou viditelnost na větší vzdálenost pro spootera, takže jsem to začal znovu zvažovat.
Po víkendu mě mají ze Shapeweays (nyní to má UPSka někde v Německu) dorazit speciální
velká dvířka bateriového docku na Dinogy baterie 2800mAh (které mě z USA také již dorazily), abych měl více místa pro konektory. Uvažoval jsem, že bych LED maják umístil právě zvenčí na tato dvířka, a to i s nějakým sférickým překrytem (více světlo z LED chipu rozptýlí - např. půlka pinpong míčku, nebo něco takového podobného, jako je kryt original LED P1 signalizace), s tím že pod dvířky bude protikus konektoru pro napojení na balance konektor přímo na LiPo.
hravec píše:... také jsme se s texmurem zamýšleli, jak udělat u P2 signalizační ledku podobně jak je u P1, aby bylo před startem za jasného počasí vidět signalizaci, stav GPS a pod. a aby nemusel člověk ležet na zemi, aby viděl na ledky pod ramenama Pé dvojky.... nenapadá tě něco, Peťo?
Napadá, a je to řešeno v rámci projektu implementace vnitřností P1 do trupu P2, který běží na PP foru ve vlákně
Video: Fitted my Phantom v1 into a Phantom 2 shell.
Existuje držák (
opět na Shapeways za nějakých 11 éček), do kterého lze umístit přídavný LED DJI maják
NAZA v2 LED (stojí necelé 3 stovky), který se připojí do volného CANbus portu. Toť vše. Držák je pro trup P2ky, a myslím, že to je přímo implementovatelné pro P2 (úplné). Stačí volný CANbus port...