hodinky automaty

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
zdzd

Re: hodinky automaty

#31 Příspěvek od zdzd »

mikymik píše:Tak dobrá tedy. Dej průměrnému dospělci 10 kKč s tím, ať si za ně pořídí hodinky... a dál viz výše...

Hodinky je to jediné, co na chlapovi může trochu vypadat, neb šperky ani bižu obvykle nenosí.

Obvykle se říká, že cena hodinek by měla zhruba odpovídat měsíčnímu platu.
VTjr

#32 Příspěvek od VTjr »

Takže podle Tebe on má nakonec pravdu 8O a pak i celá pracující populace může mít klidně hodinky za 10tKč. :o

Tak mě napadlo, že teď konečně vím kolik bere náš premiér, když se honosí hodinkami za 30 tisíc €. :lol: Dává to představu ne o jeho platu premiéra ale asi o jeho sumárních příjmech. :mrgreen: Počkej až budou daňoví úředníci kontrolovat každému hodinky. :idea:

Já ale hodinky ve výši platu mít nemusím. To radši budu mít v té výši RC soupravu :wink:
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od jindraj »

zdzd píše: Hodinky je to jediné, co na chlapovi může trochu vypadat, neb šperky ani bižu obvykle nenosí. Obvykle se říká, že cena hodinek by měla zhruba odpovídat měsíčnímu platu.

přesně tak ... a proto se již 5 let odhodlávám si koupit nějaké pořádné :) ... hodinky (mechanické/automaty) jsou krásné stroje, které je dobré umět ocenit a chápat nejen jako trapnou časomíru. Nemyslím, že by byly přežitkem ani úchylkou .... prostě je to u pánů doplněk (jeden z mála přípustných a tolerovaných), který má funkci nejen časomíry, ale zároveň vizitky majitele ... odobně jako boty svědčí o jeho vkusu a hodnotách, které dokáže ocenit. Zdaleka a ani omylem zde neplatí, že čím dražší, tím lepší - když si někdo koupí zlaté Rolexy s diamanty, tak bude u kohokoliv, kdo má vkus za burana i když budou stát půl mega. Ale kvalitní stroj, který může být ideálně předán v rodině a má (narozdíl od RC soupravy) svou relativně velmi trvalou hodnotu a je vybavený pokud možno technicky či zpracováním zajímavým strojem pochopitelně něco stát bude.
Lark

#34 Příspěvek od Lark »

No paráda. To je zase debata :lol: Pěkně se to opět zvrhlo. Už dávno nemám potřebu se před někým předvádět, něčím co zrovna frčí, abych byl IN. Pořizuju si a nosím to, co mi vyhovuje a na co mám, a ne to co je zrovna v módě. A co si kdo o mě myslí, mám jaksi u pr.... :lol:
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od jindraj »

Lark píše:No paráda. To je zase debata :lol: Pěkně se to opět zvrhlo. Už dávno nemám potřebu se před někým předvádět, něčím co zrovna frčí, abych byl IN. Pořizuju si a nosím to, co mi vyhovuje a na co mám, a ne to co je zrovna v módě. A co si kdo o mě myslí, mám jaksi u pr.... :lol:

v pořádku ... jen pak nevím, proč to píšeš, když ti je to téma "u pr..." :) .... ale hlavně myslím, že tu nebyla nikde řeč o tom, co je IN ani o předvádění a už vůbec ne o módě. Kvalita jako hodnota, která by měla být v hodinkách přítomna nepodléhá módě a pěkné hodinky jsou právě o té kvalitě, práci, umu a invenci v nich, ne o módě. Popravdě pánské hodinky jsou jednou z věcí, o kterých se naopak cení to, že módě prakticky vůbec nepodléhají, respektive jen velmi neochotně. A i proto jdou nosit hodinky po tátovi aniž by to vadilo - spíše naopak. Což o košili ani RC už neplatí ;) Ty nejžádanější modely se vyrábějí mnoho desítek let a dělají se jejich reedice. Když se koukneš třeba na aktuální nabídku třeba PRIMu ať nechodíme daleko (toho slušného www.prim.cz), tak tam jsou stále modely, které nosili i naši tátové.
LittleFalco

#36 Příspěvek od LittleFalco »

Na Rolexy za 30 tis hodně rychgle zapomeň, to budou levné fejky..
Kvalitní hodinky prostě něco stojí. Jako každá kvalitní věc. Když pominu snobské nesmysly typu Rolex či ručně dělané švýcary (kde se pod milión nedostaneš), tak Breitlingy jsou dost předražený a navíc většina modelů je dost těžkých. Perfektní jsou třeba německé Ascanie a takových kompromisů mezi cenou a kvalitou je určitě víc. Za sebe jsem zvolil tyhle: http://www.citizenhodinky.cz/eshop-citi ... -4020.html
Titanové pouzdro, eco drive(nabiji se denním světlem), automaticky se seřizují rádiem. A další výhody. Ale pozor - kamarád je kupoval v ČR a má je o dost těžší a pouzdro má lesklou barvu (že by k nám dodávali jiná,ne titanová pouzdra??)
Na sport jsem dlouhou dobu nosil GShocky od Casia. Ty může přejet tank a nic jim neudělá. Po 12 letech nošení z nich začala opadávat UV zářením zkřehlá guma, tak už je mám pevně pověšené na vestě na kita. Udělal jsem si radost a koupil tyhle: http://www.casio-europe.com/euro/watch/ ... g-240-1er/ http://www.casio-europe.com/euro/watch/ ... g-240-1er/
Mají kompas, výškoměr, nabíjení dením světlem a automatické seřizování. Třeba do armády ideální, já si s snima hraju při vyjíždkách na kole, nebo běžkách..
Zpátky doma, v kopcích :-)
LittleFalco

#37 Příspěvek od LittleFalco »

Ja pravda, že hodinky jsou jediný šperk, který může rozumný chlap nosit. Ale chce u toho taky trochu myslet a kupovat podle toho, co budu používat. Je trapné, když má někdo na zápěstí Breitlingy a neumí používat to logáro, které mají vytetované na obvodu ciferníku.. Bond své hodinky taky uměl používat :D
Lark

#38 Příspěvek od Lark »

Psal jsem to proto, že vlákno bylo založené o něčem jiném. :D
Xenomorfus

#39 Příspěvek od Xenomorfus »

Nakadah píše:...mrknu na hodinky... a ony stojí 4x zatřepu rukou a už zase jdou...

Mozna, ze po case jsou hodinky s automatem vhodnejsi pro uzivatele "s parkinsnem" nebo epileptiky :-). Kdyz pomineme irelevantni prispevky, jejichz pisatele sice hodinky nemaji,ale uplne presne o nich vedi vsechno, zustane v podstate podobny zaver... a sice, ze u "beznych" hodinek odpovida priblizne cena hodinek jejich zivotnosti v zavislosti na pouzivani a prostredi. Urednikovi vydrzi stejne hodinky asi trochu "vice" nez zednikovi. Takze je na kazdem, co se mu libi a co vyuzije, v jakem prostredi se pohybuje a kolik je ochoten do toho vrazit.
Osobne sem mel par hodinek, od uplne levnych, az po solidni znacky, bohuzel nakonec vsechnu umrely cca do 3 let. Levne adekvatne drive (jedny, ktere sem dostal darem vydrzely presne 3x vystrel z revolveru Raging Bull .454 Casull...slecna co mi je dala asi tyden predtim z toho uplne nadsena nebyla :-) ). Ja sem zkratka zvolil Trasery, protoze jsou dlouhodobe vyzkousene, predevsim co se tyce vibraci a dalsiho hrubeho zachazeni. Takze pokud by mi tyhle vydrzely 8-10 let (rekneme jednu vymenu baterie), budu spokojen a cenove sem na hodinkach za 3k, ktere mi vydrzely asi 2 roky.
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
LittleFalco

#40 Příspěvek od LittleFalco »

Xenomorfus píše: vydrzely presne 3x vystrel z revolveru Raging Bull .454 Casull....

To jsi se po každém výstřelu díval kolik je hodin?? 8O :lol:

Tohle byl přesně důvod, proč jsem během služby v armádě používal pouze digitálky (a na sport je mám dodnes). S nima můžeš mlátit o zem a vydrží. Iluminující ručičky jsou výhodou,ale když jsem si navyk dívat se na ně v noci jedním okem, tak už mi to ani nepřišlo. Koneckonců - ve tmě bez baterky po prvním výstřelu stejně vidíš prd.
Xenomorfus

#41 Příspěvek od Xenomorfus »

LittleFalco píše:To jsi se po každém výstřelu díval kolik je hodin??

...po tretim vystrelu "umrela" stezejka, to si vsimnes ;-)
...a co se tyka taktiky pohybu a strelby v noci, to je na jine vlakno ;-). Ale oba vime, ze prave tritiove osvetleni vidis kdykoliv ;-).
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
tomashr

#42 Příspěvek od tomashr »

Sice už dávno nejsem fanda do hodinek, nicméně mi přijde docela smutné, když někdo bere hodinky v relaci cca 10 tisíc jako nějakou absurdní snobárnu - to už jsme na tom tak špatně?
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Nakadah »

Asi na tom něco bude. Já dal 15k za foťák, ale za hodinky bych je teda nedal :D I když to bylo v lepších časech. Teď už by si to dovolit nemohl.

Neberu drahé a kvalitní hodinky jako snobárnu. Teda pokud to jsou nějaké s konzervativním designem. Je to spíš investice. Takové ty šílené orloje s masivním rámem, to už je spíš nevkus. Mě třeba ty Seiko 5 vyhovují - jsou jednoduché a přehledné. Vteřiny, minuty, hodiny a datum. Nak
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od jindraj »

tomashr píše:Sice už dávno nejsem fanda do hodinek, nicméně mi přijde docela smutné, když někdo bere hodinky v relaci cca 10 tisíc jako nějakou absurdní snobárnu - to už jsme na tom tak špatně?

tesat do kamene u všeho ... bohužel tohle velice často platí o ledasčem, nejen o hodinkách ... spousta lidí všechno automaticky staví do roviny:

"... kupuješ si dražší/jinou věc/zábavu, než jakou jsem si dokázal/dovolil koupit já? = jsi snob"

neznalost a nebo neschopnost něco ocenit nebo pochopit prezentují dnes lidé často jako svou přednost a vydávají to za "skromnost" nebo svou přednost a cokoliv co přesahuje jejich obzor nazvou snobárnou, aby si zdůvodnili, proč je dobře, že to pokud možno ani nezkusí a neznají a pokud možno to ještě budou shazovat ostatním. Snobství je o přístupu a chování každého, ne o ceně věcí. Jako snob se může chovat majitel Škodovky stejně jako majitel Lamba. Bylo by fajn, kdyby lidi místo toho, aby odsuzovali cokoliv mimo jeich možnosti a zájmy zkoušeli pochopit, co je na tom pěkného a i když si to pak třeba nepořídí, tak chápali, že to má něco do sebe a rozšířili si obzory. Tohle platí o kde čem ... nálepkovat některé sporty a aktivity, jídlo nebo věci nálepkou snobárny jen proto, že jsem to nezkusil nebo na to nemám sám by mě osobně přišlo hodně smutné, ale spousta lidí to bohužel dělá :(

Ostatně, kdyby se nikdy nenašel nikdo, kdo dokáže ocenit a také zaplatit hezkou a něčím zajímavou věc, která přesahuje šedý standard, tak by krásné a výjimečné věci ani výkony nevznikaly.
VTjr

#45 Příspěvek od VTjr »

No mám pocit, že jste jaksi nás, co jsme vyjádřili svůj názor a jisté pochybnosti o smysluplnosti pořizování drahých hodinek, velice rychle zařadili do určité skupiny. 8O
Třeba já jsem rozhodně nikde nenapsal, ani nejsem toho názoru, že hodinky za 10 tisíc jsou snobárna a blbost. Už s tím do výše platu bych možná trochu polemizoval, ale neodsuzuji to. Někdo takovou věc opravdu potřebuje, tak proč ne. :wink:
Nicméně já necítím potřebu mít takové, mne stačí když jsou i do těch 150€.
Z pistole a samopalu nestřílím, když jdu plavat do moře, tak si i zaručeně vodotěsné hodinky radši sundám. Je pravdou, že jsou někdy situace, kdy bych to trvalé podsvícení ocenil, ale zatím jsem si vždy nějak poradil. A když jdu mimo civilizaci, tak mám s sebou baterku, mobil a pod a taky nebývám v situaci, kdy bych potřeboval vědět čas tak okamžitě, jako třeba nějaký policajt, nebo voják, čekající na hodinu H nějaké akce. :lol:
Za skromnost nepovažuji to, co píšete Vy :o . To totiž není skromnost, ale závist. :mrgreen:
Podle mne, skromností je schopnost nekupovat věci, které nejsou nezbytné pro to co dělám a schopnost držet se s výdaji na úrovni svých příjmů a ještě si z toho něco ušetřit pro záliby a občasné povyražení. Tedy ne nějaký asketismus, ale prostě se jen nehnat za každou cenu za něčím, na co nemám a často to ke svému štěstí ani vůbec nepotřebuji. A už rozhodně kvůli těmto chmérickým cílům nežít permanentně na dluh. :wink:
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“