No mám pocit, že jste jaksi nás, co jsme vyjádřili svůj názor a jisté pochybnosti o smysluplnosti pořizování drahých hodinek, velice rychle zařadili do určité skupiny.
Třeba já jsem rozhodně nikde nenapsal, ani nejsem toho názoru, že hodinky za 10 tisíc jsou snobárna a blbost. Už s tím do výše platu bych možná trochu polemizoval, ale neodsuzuji to. Někdo takovou věc opravdu potřebuje, tak proč ne.
Nicméně já necítím potřebu mít takové, mne stačí když jsou i do těch 150€.
Z pistole a samopalu nestřílím, když jdu plavat do moře, tak si i zaručeně vodotěsné hodinky radši sundám. Je pravdou, že jsou někdy situace, kdy bych to trvalé podsvícení ocenil, ale zatím jsem si vždy nějak poradil. A když jdu mimo civilizaci, tak mám s sebou baterku, mobil a pod a taky nebývám v situaci, kdy bych potřeboval vědět čas tak okamžitě, jako třeba nějaký policajt, nebo voják, čekající na hodinu H nějaké akce.
Za skromnost nepovažuji to, co píšete Vy

. To totiž není skromnost, ale závist.
Podle mne, skromností je schopnost nekupovat věci, které nejsou nezbytné pro to co dělám a schopnost držet se s výdaji na úrovni svých příjmů a ještě si z toho něco ušetřit pro záliby a občasné povyražení. Tedy ne nějaký asketismus, ale prostě se jen nehnat za každou cenu za něčím, na co nemám a často to ke svému štěstí ani vůbec nepotřebuji. A už rozhodně kvůli těmto chmérickým cílům nežít permanentně na dluh.