Reklamace po pádu coptery

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Izzy

Re: Reklamace po pádu coptery

#31 Příspěvek od Izzy »

gardenroute píše:Osobne bych Ti doporučil např. DJI Phantoma, ale nechci tu rozjíždět nějaký zbytečný flame, navštiv nejake P. vlákno a ptej se tam :-)

Tak vlákno Phantoma mám pročtené a moc mě to nepřesvědčilo. Závad a poruch přehršle.
Jen ten, kdo dospěje a přesto zůstane dítětem, je člověkem!!!
Kovboj

#32 Příspěvek od Kovboj »

Izzy píše:Pánové v mém dotazu na začátku jsem po vás nechtěl, abyste mi našli příčinu pádu.
Chtěl jsem jen vědět, zda je možné to reklamovat a jaká je šance na uznání reklamace.

A jak ti můžeme říct šanci uznání reklamace, když ani neodpovíš na otázku zda jsi to nějakým způsobem nemohl způsobit sám?
Coptera jaksi moc neplachtí, takže pokud se ti povedlo skutečně za letu stáhnout plyn tak je jasné že se motory vypnuly a spadlo to jak kámen... To se reklamovat určitě nedá.
off
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od off »

K té poradě jaký copter - ono je to jako v Titaniku:

Thomas Andrews: Ať teď uděláme cokoliv, Titanic půjde ke dnu.
Bruce Ismay: Potopit se nemůže!
Thomas Andrews: Je ze železa, pane, ujišťuji vás, že může. A potopí se, to je matematická jistota.

Každý copter (zejména ten kvadru-) jedou spadne, to je matematická jistota. Je potřeba si uvědomit, že copter fatálně sejme jakákoliv sebemenší technická závada na řídicím nebo pohonném systému (pokud letadlu vysadí motor nebo zdechne jedno servo, je to většinou nouzák a žádné nebo minimální poškození, u copteru adekvátní situace = 100% crash). Spolehlivost je daná tím, že pracujeme s HRAČKOVOU technologií, ne s leteckou.

Jde jen o to, kdy. Konkurence na trhu je veliká a může se zdát, že Phantom má spoustu crashů, ale troufám si tvrdit, že v poměru k počtu prodaných kousků a k nalétaným hodinám je to pořád ve své třídě s přehledem nejspolehlivější volba. Samozřejmě žádné oficiáloní statistiky neexistují, a tudíž ani neexistuje přímými daty podložená rada.
gardenroute

#34 Příspěvek od gardenroute »

Izzy píše:Tak vlákno Phantoma mám pročtené a moc mě to nepřesvědčilo. Závad a poruch přehršle.
Si děláš legraci? Aby si pročetl všechny 4 vlákna o Phantomech (2x P1 a 2x P2, Vision nemluvě) by jsi potřeboval aspoň týden :mrgreen:
A to co říkáš je blud, o jakých závadách a poruchách to mluvíš :?: Asi každý mluvíme o jiných Phantomech, ne ? Asi Ti není pomoci, měl jsem snahu...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
graup15

#35 Příspěvek od graup15 »

Ahoj Petře.
To je dneska doba....na mne to púsobí asi takhle.
Koupil jsem si hračku,...všude píšou,že s tím může lítat i lama co se blbě učila i autoškolu. :-) (tím nemyslím autora dotazu, ale obecně..)
A ono mi to spadlo...,to bude určitě šmej,je třeba reklamovat.

Sorry, ale takhle to na mne púsobí. Žádný popis co se dělo,žádný pokus o technický rozbor události...nic.
Zítra fláknu s Coradem o zem a budu se dožadovat po výrobci,reklamace...říkal,že to lítá de fakto samo.

Divná doba...člověk tu študuje kýble nekonečných vláken o technice kopter,řídících jednotkách,motorech,vrtulích...FPV systemech a dnes po cca roce už jsem schopen trošičku říct,že jsem schopen s tím létat,udržovat to ve slušném stavu a diagnostikovat problémy.
No a pak tu čte tyhle příspěvky...ono to spadlo,je třeba reklamovat...bože můj.
jipav

#36 Příspěvek od jipav »

Izzy
Tak vlákno Phantoma mám pročtené a moc mě to nepřesvědčilo. Závad a poruch přehršle.

Pokud to bereš takto, tak to raději zůstaň u aut. Co se copter týče, tak to padají všechny, i ty nejdražší. Otázkou je jak často. Pádům se ale dá předcházet a to důslednou kontrolou před lítáním a rychlou kontrolou před každým startem. Něco málo o tom taky vím a píše Ti to zde více kolegů, zejména gardenroute a dt. Já mám osobně dost nalétáno a havárky se ani mě nevyhýbaly. Měl jsem takové dvě totálky, kdy jsem copter odnesl v igelitce a to hned v prvním roce, kdy jsem si tyto stroje začal pořízovat. Pokaždé jsem si udělal analýzu a v obou případech za to mohla odrbaná předstartovní příprava. Poprve to byl nezajištěný motor, který za letu upadl a podruhé povolený unašeč vrtule, která za letu rovněž upadla. Těch možností, co se může stát je nepřeberné množství, ale že se copter ve vzduchu rozpadne, to se stává poměrně často. V první řadě jsem zlikvidoval všechny konektory (tedy ty silové), vše propájel a zajistil smršťovačkou, všechny šroubly zajistil proti povolení a hlavně, začal jsem dělat předletové přípravy a přesto, že lítám výše i dále než ze začátku, tak až na pár ťukanců, které většinou odnesou vrtule jsem vážnější havárku neměl, až na jednu celkem úsměvnou, kdy se mě na hřídelku motoru namotala anténa od přijímače 35 Mhz, ale vzhledem k tomu, že jsem byl již poměrně nízko, tak to odnesla jenom vrtule. Z těchto problémů by se měl každý poučit a proto se zde probírala příčina toho pádu. Podle toho, jak se copter při pádu chová, se dá poznat hodně, ale to zde již bylo.
jipav

#37 Příspěvek od jipav »

Ona je zde ještě jedna další věc. Ten, kdo si stroj staví, má k němu jiný vztah a mnohem víc o něm ví, než ten, kdo si koupí hotový výrobek a myslí si, že stačí jenom dobíjet baterku.
Izzy

#38 Příspěvek od Izzy »

Kovboj píše:
A jak ti můžeme říct šanci uznání reklamace, když ani neodpovíš na otázku zda jsi to nějakým způsobem nemohl způsobit sám?
Coptera jaksi moc neplachtí, takže pokud se ti povedlo skutečně za letu stáhnout plyn tak je jasné že se motory vypnuly a spadlo to jak kámen... To se reklamovat určitě nedá.

U této coptery se po stažení plynu motory nezastaví.
Izzy

#39 Příspěvek od Izzy »

gardenroute píše:Si děláš legraci? Aby si pročetl všechny 4 vlákna o Phantomech (2x P1 a 2x P2, Vision nemluvě) by jsi potřeboval aspoň týden :mrgreen:
A to co říkáš je blud, o jakých závadách a poruchách to mluvíš :?: Asi každý mluvíme o jiných Phantomech, ne ? Asi Ti není pomoci, měl jsem snahu...

4 vlákna jsem skutečně nepřečetl, stačilo jedno, ale Ty jsi se tam asi dlouho nepodíval, když o těch problémech nevíš
dt

#40 Příspěvek od dt »

Izzy píše:Ty jsi asi moc moje příspěvky nečetl viď ?

O kterém konkrétně se domníváš, že jsem jej nečetl?
Jinak mě je to samozřejmě úplně šumák, jestli se něčemu dobereme nebo ne. Ty jsi tady ten, kdo požádal o pomoc. My se v rámci možností snažíme. A myslím, že zjištění příčiny pádu může být dostatečně zásadní informace, která by tě mohla zajímat. A zároveň je tato informace klíčem k odpovědi na tvoji otázku, jestli může být taková reklamace úspěšná.

Deal with it. 8)
jag42

#41 Příspěvek od jag42 »

dt píše:.....................Deal with it. 8)

Co takhle na českém fóru napsat: Smiř se s tím. to by asi nebylo dost Cool že..... :roll:
gardenroute

#42 Příspěvek od gardenroute »

Izzy píše:4 vlákna jsem skutečně nepřečetl, stačilo jedno, ale Ty jsi se tam asi dlouho nepodíval, když o těch problémech nevíš
Ten člověk to opravdu myslí vážně :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od JirkaA »

Vynechejte laskavě zbytečný flame a osobní napadání.
OK2WY
off
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od off »

Maxipes píše:Nekde jsem vycetl, ze dukazni bremeno prvnich 6 mesicu je na strane prodejce. Zbylych 18 mesicu na strane zakaznika. Jsi si jisty tim co si napsal?

Ahoj, těch šest měsíců v novém oz je lhůta, kdy, pokud se v ní vyskytne vada, se má za to, že ji výrobek měl už v době prodeje. Jde o to, aby se dodavatel nemohl vymlouvat na to, že vada vznikla až běžným opotřebením. Po šesti měsících už musí to, že zboží mělo vadu už při prodeji, prokazovat kupující.
Pořád je to ale o situaci, kdy vada jasně existuje, ale spor je o tom, kdy vznikla.

S prokázáním existence vady jako takové to nemá nic společného.

O.
kraro

#45 Příspěvek od kraro »

Pokud to tam budeš posílat, dej sem pak info, jak jsi dopadl.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“